Son Dakika Haberler

TÜGVA Lise Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Diyarbakır Enderun Bölge Kampı" etkinliğine 2 bin genç katıldı TÜGVA Liselerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer: "Hayali olan kardeşlerimizin üniversite sıralarında eğitim almalarını ve bunu tecrübe etmelerini sağlayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Koordinatörlüğü tarafından "Diyarbakır Enderun Bölge Kampı" etkinliği gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Bingöl, Hakkari, Batman ve Şanlıurfa'dan lisede okuyan 2 bin genç katıldı.

Etkinlikte, üniversiteye hazırlanan gençlere tıp, hukuk, diplomasi ve hukuk alanlarında uzman hocalar tarafından bilgi verildi.

TÜGVA Liselerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisede okuyan gençleri üniversitede tercih edecekleri bölümler hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

Türkiye'de 12 bin lise ve 6 milyon liseli gence yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Özer, Enderun Okulu Projesi kapsamında Diyarbakır'da 9 ilden gelen 2 bin gençle bir araya geldiklerini bildirdi.

Gençlerin, uzman kişilerden üniversitedeki bölümler hakkında bilgi aldığını anlatan Özer, yarın Rize'de, gelecek hafta Uşak ve Kütahya'da, daha sonra da Kahramanmaraş ve Konya'da bu çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Hayali olan kardeşlerimizin üniversite sıralarında eğitim almalarını ve bunu tecrübe etmelerini sağlayacağız." diyen Özer, amaçlarının gençlerin üniversitede okuyacakları bölümler hakkında bilgi alarak ona göre tercih yapmalarına yardımcı olmak olduğunu aktardı.

RTÜK Üyesi Taha Yücel de milli ve manevi değerlerin çok zengin olduğu Doğu'nun incisi Diyarbakır'da bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Çevre illerden gelen gençlerle bir araya geldiklerini belirten Yücel, bu tür etkinliklerin gençlere sunulmasının çok önemli olduğuna işaret etti.

Gençlerin internet sayesinde birçok bilgiye kolayca ulaşabildiğini ifade eden Yücel, şöyle devam etti:

"Fakat biraz kafaları karışık. Seçmek istedikleri meslekleri çok detaylı incelemeden, sadece bir popülerliğe bakarak seçer gibiler. Bir tıp eğitiminde nasıl zorlu bir eğitim var. Ardından nasıl bir uzmanlık eğitimi var. Çok uzun süren ve yoğun çalışmayı gerektiren bir eğitim. Bunları daha iyi bilirlerse yarın seçtikleri mesleklerden hayal kırıklığına uğramazlar, daha başarılı olurlar."

Gençlere Türkiye'nin geçmişi, milli ve manevi değerleri konusunda kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Yücel, şöyle konuştu:

"Bizim iyi mühendise ihtiyacımız var. Ama aynı zamanda ülkeye bağlı, hizmet etme sancısı ve hassasiyeti olan gençlerimize ihtiyacımız var. 15 Temmuz'da bunu gördük. Orada kandırılmış ve saptırılmış gençler, belki çok iyi pilottu. Devletin uçağını terör için kullandı. Bu şunu gösteriyor. Bizim sadece teknik bir eğitim vermemiz, sadece insanları bilimsel olarak bir yerlere getirmemizin ötesinde ahlaki, milli ve manevi değerler, ülkeyle ilgili hassasiyet, ülkeye bağlılık konularında hazırlamamız lazım. Aksi takdirde geleceğimizle ilgili ciddi endişeler ortaya çıkar."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English