Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Destekleyin bizi, hizmet görsün Cumhuriyet Mahallesi"

Mart ayının son günü yapılacak yerel seçimler için geri sayım bütün hızıyla sürüyor. Siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken muhtar adayları da heyecan içinde... O heyecanı ekranlara taşımak ve muhtar adaylarını seçmene tanıtmak amacıyla KONTV Haber’de açılan bölümümüzün bu kez konuğu Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Orhan Solak oldu. Solak, seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri anlattı, seçim günü için mahalle halkından destek istedi.

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklar son hızla sürüyor. Bir taraftan siyasi partilerin başkan adayları, diğer yandan da muhtar adayları seçmenden oy istiyor. 

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi için muhtar adaylığını açıklayan isimlerden biri Orhan Solak… 

Kasım ayında adaylığını açıklayarak seçim sürecine hızlı bir giriş yapan Solak, seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri KONTV Haber’e anlattı. 

Yaklaşık 3 aydır mahalleyi adım adım gezdiğini ve istişarelerde bulunduğunu belirten Solak, “Benim edindiğim izlenime göre mahallemizin pek çok eksiği ve sıkıntısı var. Ancak bunlar aşılamayacak, çözülemeyecek sorunlar değil. Allah nasip eder muhtar seçilirsem, mahallemizin sakinleriyle el ele vererek, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben muhtar olarak üzerime düşen görevi yerine getirmek için çalışıp çabalayacağım. Sonuç alamazsak, mahalle sakinlerimizle el ele verip her zorluğun üstesinden geleceğiz.” dedi.  



- “Mahallemize muhtar ofisi kazandıracağız”


Mahallenin en büyük eksiğinin muhtarlık ofisi olduğunu ifade eden Orhan Solak, “Halkımızla sürekli irtibat halinde olabilmek için bu çalışmayı en kısa sürede yapacağız. Ayrıca, emeklilerimizin vakit geçirebileceği bir emekli lokaline ihtiyacımız var. Burada gündüz emeklilerimiz boş zamanlarını değerlendirecek, akşamsa askere gidecek gençlerimizin organizasyonlar yapmalarına imkan sağlanacak. Böylelikle gençlerimiz bu tür etkinlikleri sokaklarda yapmak zorunda kalmayacak.” diye konuştu.  

- “Destekleyin bizi, hizmet görsün Cumhuriyet Mahallesi”

Cumhuriyet Mahallesinde yaşayanların farklı il ve ilçelerden geldiğini ve bu mahallenin sakini olduğunu dile getiren Muhtar Adayı Orhan Solak açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Aynı sokakta, aynı sitede, aynı apartmanda yaşamamıza rağmen kimse birbirinin üzüntüsü ve sevincinden haberdar değil. Bu amaçla telefon haberciliği sistemi kuracak ve SMS yoluyla mahalle sakinlerimizi her türlü konuda bilgilendireceğiz. Cenaze, kayıp, düğün gibi konularda halkımızı anında haberdar edeceğiz. Mahalle sakinlerimizin iyi günde de kötü günde de kenetlenmesini sağlayacağız.” 
 
- “Yeter ki hakkıyla hizmet edecek adayı seç” 

Seçilmesi durumunda kaymakamlık aracılığıyla mahalleye ulaştırılan yardımların, gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi için azami gayret göstereceği sözünü veren Solak, “İhtiyaç sahiplerini bizzat yerinde inceleyecek ve tespiti yapacağız. Amacım hayır duası alabilmek. Bu bilinçle çok dikkatli davranacağım.” ifadelerini kullandı.  

- “Senin muhtarla işin olmaz. Azimle, gayretle çalışan ve işini bilen bir muhtarın seninle işi olur”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Orhan Solak bir konunun altını özellikle çizerek şunları kaydetti: 
“Kolay kolay hiçbir Cumhuriyet Mahallesi sakinine ‘Git işini belediye yapsın’, ya da ‘Kaymakam halletsin’ demeyeceğim. Önce ben muhtar olarak üzerime düşen görevi yerine getirip, o sorunun çözümü için çaba harcayacağım. Eğer bu kurumlardan birine gidilmesi gerekiyorsa, mahalle sakinimize bizzat eşlik edecek ve probleminin çözümü için çaba harcayacağım.”



- “Mahallemizi, Selçuklu’nun en güzel mahallesi haline getireceğiz”
 
Hizmetlerin sağlıklı yürütülmesinde istişarenin büyük öneme sahip olduğunu özellikle vurgulayan Orhan Solak, açıklamalarını şu cümlelerle tamamladı: 

“Mahallemizin her türlü sorununun çözümü için 7’den 70’e herkesle istişare edeceğim. El birliği ile mahallemizi Selçuklu’nun en güzel mahallesi yapacağımıza olan inancım tamdır. Bunun için azim ve gayretle çalışacağız. 

Allah nasip eder de muhtar olursam, ofiste durup bekleyen ‘Gelirse vatandaşın işini yaparım. Gelmezse kendileri bilir’ diyen bir muhtar olmayacağım. Muhtarlığım esnasında girilmedik cadde, girilmedik sokak, girilmedik apartman bırakmayacağım. Herkesle aynı derdi paylaşıp aynı sevinci yaşayacağım. 

Halkımız destek oldukça, bizler de doğru ve hak bildiğimiz yoldan ayrılmadıkça Rabbim işimizi, gücümüzü rast getirir elbet. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde halkımızın desteklerinizi bizlerden esirgemeyeceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle bütün muhtar adaylarımıza çalışmalarında başarı dilerim.”


 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English