Son Dakika Haberler

Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde hüzünlü. Sekiz aylık öğretmenken şehit edilen oğullarının yasını tutan aile, oğlunun öğrencilerinin Necmettin gibi öğretmen olmalarını istiyor.

Ders zili Necmettin öğretmensiz çalacak
Necmettin öğretmenin şehadetinin ardından geçen 2 aylık süreçte yurdun çeşitli yerlerinden çok sayıda taziye telefonu, mesaj ve mektup alan baba Hamit Yılmaz, acılarının paylaşıldığı mektupları, Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki kabri başında oğluna okuyor.

Baba Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyledi.

Oğlunun 16 Ekim 2016'da atandığını ve 8 aylık öğretmenken PKK tarafından katledildiğini hatırlatan Yılmaz, "Bir eğitimci olarak cahillik ve cehaletle savaşarak, bu memlekete daha huzurlu ve mutlu evlatlar yetiştirmek için, kutsal bir dava için öğretmenlik gibi ulvi bir makam için kendini feda etti. Rabbim de ona böyle bir şehadet nasip etti. Bu yönden gururluyuz. Aynı zamanda da çok hüzünlüyüz. Elimizden gelen bir şey yok." dedi.

Yılmaz, şehit öğretmenin öğrencilerine duyduğu sevgiyi dile getirerek, oğlunun öğrencilerinin birçok sorunuyla yakından ilgilendiğini, kendisiyle olan sohbetlerinde bunları uzun uzun konuştuklarını aktardı.

Şehit öğretmenin öğrencilerine bir arkadaş gibi davrandığını ve zaman zaman evinde misafir ettiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Okulda lojmanında pasta yapıp çocuklara ikram ettiğini söylüyorlar. Necmettin de bunları bizimle paylaşırdı. Öğrencilerine kalem, defter, çikolata gibi ikramlarda bulunurdu. Bir evlat gibi, bir eğitimci ne yapması gerekiyorsa evlatlarına, o çocuklara öyle davranıyordu. Buraya kadar geldiler ve taziyede bulundular. Gözlerinden öpüyorum onların. Siverek'teki çocuklarımızla buradaki çocuklarımızın farkı yok. Aynı tavanın balığı gibiyiz. Onları da bir kardeşi, evladı gibi severdi. Kardeşine nasıl bir sevgi besliyorsa öğrencilerine de öyle davranırdı."

Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılında, şehit oğlunun görevinin başında olamamasının derin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayarak, "İnşallah Necmettin'in yerine gelen vatan evlatları bu bayrağı, milleti, devleti ve bekamızı devam ettirebilmemiz için çalışır, uğraşırlar. Herkes bir Necmettin. Biz de bir Necmettin'iz. O öğrencilerin Necmettin'i örnek alıp vatan, millet bayrak aşkıyla yetişmelerini temenni ediyorum." diye konuştu.

- "Mektuplar beni aşırı derecede duygulandırdı"

Yılmaz, Necmettin öğretmenin kaybının ardından yurdun çeşitli yerlerinden acılarını paylaşan birçok telefon, mesaj ve mektup aldığını söyledi.

Türk milletinin bir ferdi olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Diyarbakır, Hakkari, Antalya, Samsun gibi illerimizden telefonlar, mektuplar, mesajlar ve taziyelerde bulundular. O mektuplar beni aşırı derecede duygulandırdı. Böyle bir millete sahip olduğumuz için gururlandım. Necmettin gerçekten de bu milletin bir evladı. Bu birlik ve beraberliği ben Necmettin öğretmenimizin, oğlumun sayesinde öğrendim. Cahillik ve cehaletle savaşmakta kararlıyız. Necmettin gibi nice şehit Necmettinlerimiz var. Millet olarak bağrımıza basıyoruz. Onların hepsi bizim evlatlarımız. Ben bu milletimde bu cevheri gördüm."

- "Onlar bizim çocuklarımız"

Anne Gülay Yılmaz da şehit öğretmenin öğrencilerine duyduğu sevgiyi anlatarak, oğlunun öğrencilerin eğitim için elinden geleni yaptığını belirtti.

Taziye ziyareti için gelen öğrencilerin kendilerini duygulandırdığını vurgulayan Yılmaz, şehit oğlunun öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu:

"Necmettin'in öğrencileri başka bir öğretmenle yeniden eğitime başlayacak. Benim çocuğum gibi onlara da sevgi ve saygı göstermelerini isterim. Onları incitmemelerini isterim. Onlar bizim çocuklarımız. Onlar da benim bir evladımdır. Benim çocuğum gibi onlara davranmalarını istiyorum. Necmettin onlara eğitim verdi. İnşallah o eğitimlerini unutmazlar. Necmettin gibi bir öğretmen olmalarını isterim."

- Ruhuna bağışlasınlar diye çeşme yaptırdı

Şehit öğretmenin komşusu Osman Cebeci ise Necmettin Yılmaz'ın PKK tarafından katledilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ve anısını yaşatmak için bir çeşme yaptıklarını ifade etti.

Cebeci, çeşmeden su içenlerin şehit öğretmenin ruhuna dua okumalarını ve anısını yad etmelerini diledi.

Öte yandan, şehit öğretmenin anısına TÜBİTAK tarafından köyünde oluşturulan bir kütüphane bulunuyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English