Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Depreme bireyler hazır olduğunda hazır olabiliriz"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Depreme bireyler hazır olduğunda hazır olabiliriz. Yoksa sadece AFAD'ın hazır olması depreme tam olarak hazır olduğumuz anlamına gelmez. İstanbul ve diğer illerdeki vatandaşlarımız olası bir depreme ne kadar hazırsa ülke ve AFAD olarak biz de o kadar hazırız." dedi.

Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir kısmının deprem bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını anımsatan Güllüoğlu, önemli şehirlerin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

- "Kentsel dönüşüm depreme hazırlığın önemli bir parçası"

Güllüoğlu, İstanbul'un da bu şehirlerden biri olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"1999 yılından bu yana deprem konusunda atılan çok önemli adımlar var. Gerek deprem öncesi gerekse deprem olduktan sonra müdahale kısmıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bu konuda yalnız AFAD değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyelerle çalışmalar devam ediyor. Kentsel dönüşüm depreme hazırlığın önemli bir parçası. Bu yüzden kentsel dönüşüm faaliyetleri tam anlamıyla bitene kadar depreme hazırız diyemeyiz."

AFAD olarak gerek müdahale gerekse toplumun bilinçlendirilmesi anlamında üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerine işaret eden Güllüoğlu, şöyle dedi:

"İstanbul Türkiye'nin en kalabalık şehri olduğu gibi ekonomik ve kültürel anlamda da çok önemli bir şehri. Ancak depreme bireyler hazır olduğunda hazır olabiliriz. Yoksa sadece AFAD'ın hazır olması depreme tam olarak hazır olduğumuz anlamına gelmez. İstanbul ve diğer illerdeki vatandaşlarımız olası bir depreme ne kadar hazırsa ülke ve AFAD olarak biz de o kadar hazırız."

Türkiye'ye 2011 yılından bu yana 3,5 milyondan fazla Suriyelinin geldiğini anımsatan Güllüoğlu, 2013'ten itibaren hep uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletlerin (BM), Avrupa Birliği'nin ve OECD ülkelerinin sığınmacı konusuna daha fazla katkı sağlaması gerektiğinin söylendiğini anımsattı.

Güllüoğlu, 2015 yılından itibaren de Türkiye'ye gelen göçmenlerin buradan Avrupa'ya gitmeye başladığını aktararak, "Böylece AB için bir göçmen krizi başladı. Bu kapsamda liderler arasında yapılan görüşmelerde Türkiye'deki Suriyelilerle alakalı yapılan hizmetlerin bir kısmını paylaşmak adına 3+3 milyar avroluk bir anlaşma yapıldı. Bugüne kadar da ilk 3 milyar avroluk dilimin tamamı henüz gelmedi. Bu kademe kademe gelmeye devam ediyor." diye konuştu.  

- "Yardımların gelmesinde yavaşlık yaşanıyor"

Güllüoğlu, ikinci 3 milyar avroluk dilimin de AB Komisyonu'nda kabul edildiğini ifade ederek, "Yardımların gelmesinde yavaşlık yaşanıyor. Ancak süreç devam ediyor. İnsani yardımlara ayrılan pay, silah, enerji ve ilaç sektörüne ayrılan paya nazaran çok daha az. Türkiye, Suriyeliler konusunda 2011 yılında birçok hizmette bulundu. Geçtiğimiz yıllarda 6 milyar dolar insani yardımla dünyada ikinci olmuştuk. Kişi başına düşen yardım miktarı olarak baktığımızda ise en cömert ülke Türkiye oldu." değerlendirmesinde bulundu.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English