Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Deneyap teknoloji atölyeleri Konya’da da kuruluyor

Deneyap teknoloji atölyeleri Konya’da da kuruluyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli teknoloji hamlesinde rol alacak gençlerin gelişimlerini sağlamak üzere Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında desteklenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ile ilk kısmının Konya, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde hayata geçirilmeye başlandığını açıkladı.

Bakan Varank, açıklamalarının devamında “Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi” kapsamında öğrenci seçmeleri için başvuruların başladığını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi 81 ilde hayata geçireceğimiz 100 Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin ilk adımını 12 ilimizde başlatıyoruz. Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Türkiye’ye yayılacak, gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek, üretecek” şeklinde konuştu.

Bakan Varank’ın Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi ile ilgili açıklamalarının ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ile hayata geçirilmesi noktasında ilk adımı atılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin Konya’mızda da kurulacak olması bizleri son derece memnun etmiştir. Yenilikçi bir eğitim modeli esas alınarak, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği teknoloji atölyelerinde, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve girişimcileri keşfedilerek bu alanda gelişmeleri için her türlü imkân sağlanacaktır. Hayata geçirilecek olan proje okulları yerli ve milli teknoloji hamlemizin beyin takımını oluşturacak donanımlı bireylerin yetiştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi temel amacıyla kurulan atölyeler, 4. 5. 8. 9. sınıf öğrencileri ile lise hazırlık öğrencilerine yönelik olarak aralarında şehrimizin de yer aldığı 12 ilimizde Mayıs 2019 itibariye eğitimlere başlayacak. 14 Ocak 2019 tarihinde başlayan sınav başvuruları 3 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek, matematik, fen, algoritma ve genel kültür içeriklerinin olduğu, problem çözme, eleştirel düşünebilme, veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği sınav ise 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavın ardından, başarı gösteren öğrenciler Nisan 2019’da uygulama sınavına dâhil edilecek, nihai sonuçların açıklanması ile birlikte, Mayıs 2019 itibariyle eğitime hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir. Sınav başvurularının ücretsiz olacağı Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’ne dâhil olmak isteyen gençler ve veliler ayrıntılı bilgileri “deneyapturkiye.org” internet adresinden edinebilecektir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English