Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Demokrasinin aziz olduğunu en iyi avukatlar bilir"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Demokrasinin ekmek kadar, su kadar aziz olduğunu en iyi bilen kesimlerden birisi avukatlardır" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki: "CHP'nin adayı, 10-15 yıldır aday olduğu halde ortaya büyük bir proje koyamadı. Bizim gibi bir ay öncesinden Ankara için yapacaklarım şunlardır diye söyleyemedi"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Demokrasinin ekmek kadar, su kadar aziz olduğunu en iyi bilen kesimlerden birisi avukatlardır." dedi.

Bakan Gül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, partilerinin Ankara İl Başkanlığınca Estergon Kalesi'nde düzenlenen "seçim ve istişare" konulu programda hukukçularla bir araya geldi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin yerelden başladığını belirterek, 16 yıldır Türkiye'de demokrasinin, hukukun ve insan haklarının gelişimine öncülük eden Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de demokrasi çıtasını yukarıya çıkartan bir lider olduğunu söyledi.

Partisinin temel başarısının yerel yönetimlerde gizli olduğunu vurgulayan Gül, "27 Mart 1994 günü çöp, çukur ve çamur içerisinde olan İstanbul'u devir alarak, bir dünya şehri haline getiren Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. İşte yerel yönetimlerdeki bu başarı AK Parti ile birlikte güçlenerek devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

Avukatların yargının temel kurucu unsurlarından biri olduğunu aktaran Gül, Türkiye'de AK Parti öncesinde vesayetin ve darbecilerin ülkeyi ne hale getirdiğini en iyi avukatların bildiğini ifade etti.

Gül, 28 Şubat sürecinde komutanlara selam duran yargı mensupları olduğunu belirterek, "Bu ülkede 'Bir sağdan bir soldan biz idam sehpasına mahkum olmak üzere bunları yargılattık' diyen anlayışı gördük. Bu ülkede 'Sizi buraya tıkan güç sizin idamınızı istiyor' diyen Yassıada yargısını gördük. Demokrasinin ekmek kadar, su kadar aziz olduğunu en iyi bilen kesimlerden birisi avukatlardır. 'Demokrasinin gelişmesi için milletin iradesinden başka güç tanımam' diyen bu anlayış, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her zaman vesayetçileri tarihin çöp tenekesine atmıştır." diye konuştu.

- "Ankara'nın adliye sorunun hep birlikte çözeceğiz"

Ankara'daki avukatların adliye sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gül, "Ankara'nın adliye sorununu hep birlikte çözeceğiz. Yakın zamanda tek bir bina olarak, Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak, Ankara'nın yerel mimarisine uygun bir şekilde, asansör kapılarında sıra beklemeden, nezih ortamlarda en güzel yargı hizmetlerini verme gayretini gerçekleştireceğiz. " diye konuştu.

- "O eski siyaset anlayışıydı, bitti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, rakiplerinin eski dönem siyaseti yaptığını ve büyük bir proje ortaya koyamadığını söyledi.

Cumhur İttifakı'na bağlı kalarak seçim çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Özhaseki, "Ankaralı hemşehrilerimize projelerimizi anlatıyoruz." dedi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın eski siyaset anlayışıyla davranmasından üzüntü duyduğunu ifade eden Özhaseki, "10-15 yıldır aday olduğu halde ortaya büyük bir proje koyamadı. Bizim gibi bir ay öncesinden Ankara için yapacaklarım şunlardır diyemedi. Bir karşıtlık üzerine, sadece bir demagojiyle, popülist bir yaklaşımla, kavgacı bir üslupla ortaya çıkıyor. Bizim öyle bir tarzımız ve niyetimiz yok. O eski siyaset anlayışıydı, bitti."

Etkinliğe, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin de katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English