Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Darbe gecesi terfi için sevinen sanık görüntülerini inkar etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Darbe gecesi terfi için sevinen sanık görüntülerini inkar etti
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın öğleden sonraki bölümünde, sanık eski yüzbaşı Göksel Seri savunma yaptı.

Türkiye genelinde terör saldırısı olduğuna ilişkin sosyal medyadaki haberler üzerine gelişmeler hakkında bilgi almak için karargahı aradığını öne süren Seri, bir askerle görüşme yaptığı sırada ikinci bir sesin "sıkıyönetim ilan edilmiş" ifadesini duyduğunu söyledi.

Bu duruma anlam veremediğini, daha sağlıklı bilgi alabilmek için karargaha gitmeye karar verdiğini belirten Seri, özel aracıyla Jandarma Genel Komutanlığına geldiğini ifade etti.

Karargahta güvenlik tedbirlerinin alındığını, bu kapsamda karartma yapıldığını anlatan Seri, bir zaman sonra nizamiye bölgesinde yaşanan çatışmada bazı askerlerin yaralandığını kaydetti.

Bir askerin terör saldırısına karşı herkesin silah alması için bağırdığını aktaran Seri, diğer askerler gibi silah aldığını ancak kimseye karşı kullanmadığını öne sürdü.

İlerleyen saatlerde bir helikopterin nizamiye bölgesini ateş altına aldığını söyleyen Seri, bu gelişmeye rağmen darbe girişimine yönelik fiili bir durum olduğunu anlayamadığını savundu.

Seri, çatışma bölgesine baktığında zırhlı araçların da karargah girişinde konuşlandırıldıklarını gördüğünü ancak bu araçların kimin kontrolünde olduğunu bilmediğini iddia etti.

Saat 00.30'da darbe girişiminden haberdar olduğunu belirten Seri, şöyle devam etti:

"Bir ara 'dışarı çıksam mı' diye düşündüm. Zırhlı araçlar gelince kafam karıştı. Kalkışma olduğunu telefondan öğrendim. A ve C nizamiye bölgelerini görüyordum. C nizamiyesinin önünde ZPT vardı. A nizamiyenin orada tank gördüm, hareketsizdi. Bahçede vurulan personel gördüm, açıyı değerlendirdim ama yeri tespit edemedim. Helikopterle Külliye karşısına yoğun ateş edildiğini gördüm. Harekat merkezi koridorunda baygın yatan bir yüzbaşıyı da alarak C bloktaki x-ray bölgesine gittim. Gözaltına alınacağımızı ve anlattıklarımla serbest kalınacağını düşündüm."

Terfi için sevinen subay savunma yaptı
Olay tarihinde izinli olmasına rağmen Jandarma Genel Komutanlığına gelerek, sözde sıkıyönetim emrini birliklere gönderdiği iddia edilen sanık eski yüzbaşı Harun Aydın da savunma yaptı.

Kasadaki parası ve silahını almak için karargaha geldiğini iddia eden Aydın, burada askerlerin terör ve siber saldırı olacağına ilişkin konuşmalarına şahit olduğunu ifade etti.

Kısa bir süre sonra terör saldırısına karşı herkesin silahlanması için emir verildiğini savunan Aydın, bir tüfek alarak odasına gittiğini söyledi.

Çatışma seslerini duyduğunu, akabinde bulundukları yere mermilerin isabet ettiğini iddia eden Aydın, can güvenliğini almak için askerlerini güvenilir bir bölgeye götürdüğünü bildirdi.

"Muhabere merkezinden sözde sıkıyönetim emirlerini gönderdiği"ne ilişkin iddianamede yer alan tespiti kabul etmeyen Aydın, "Muhabere merkezinden çekilen mesajları ben göndermedim. Mesajlarda ne yazıldığı konusunda bir bilgim yoktu. Mesajların içeriğini iddianameden öğrendim. Mesajlaşma işlemini yapacak kişinin bu konuda bilgisinin olması gerekiyor ancak bu konuda bir bilgim yok." iddiasında bulundu.

Bilirkişi raporundaki fotoğrafların büyük bir kısmını kabul etmeyen Aydın, elinde evrak bulunduğu sırada muhabere merkezine gittiği ana ait görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia etti.

Kıdemli üye hakim Murat Yenikomşuoğlu'nun, darbe girişimi sırasında karargahtaki askerlere "Arkadaşlar hayırlı olsun, terfi aldık" dediğine ilişkin tanık beyanları olduğunu hatırlatması üzerine sanık Aydın, "Tanık askerlerin ifadelerinin hepsinin aynı olduğu görülüyor. Müşteki ve tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Böyle bir şey söylemedim." savunmasını yaptı.

Yenikomşuoğlu'nun, "Emniyetteki ifadende sabah saatlerine doğru Albay Şükrü Demirtürk'ün Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo'nun numarasını istediğini söylemişsin, neden numarayı istedi?" sorusu karşısında sanık Aydın, önceki ifadelerini kabul etmediği söyleyerek, söz konusu beyanda bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya ara verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English