Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin, "Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretinden önce Esenboğa Havalimanı'nda vatandaşlara hitap etti.

"Kimsenin burnu sürtmez"
Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı çalışmaların değerlendirildiğini anımsatan Erdoğan, taşeron işçilerle ilgili partisinin grup toplantısında açıkladığı karara vardıklarını bildirdi.

Kararın hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, yaklaşık 900 bin işçinin düzenlemeden faydalanacağını, bundan sonraki süreçte, "Benim sonum, akıbetim ne olacak?" diye bir şeyin olmayacağını dile getirdi.

Erdoğan, "Yeter ki herkes, devletin, kamunun bütün kurallarına uysun, çalışmasını yapsın. Çalışmasını yaptıktan sonra kimsenin evelallah burnu sürtmez." dedi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması yönündeki kararını hatırlatarak, eleştirilerde bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın, Birleşmiş Milletlerin (BM) 1980 kararını hiçe saydığının altını çizen Erdoğan, bugüne kadar ABD ve İsrail'den başka dünyada hiçbir ülkenin, BM'nin 1980 yılındaki kararının dışında, buna aykırı bir adımı olmadığına işaret etti.

Kudüs'ün, Müslümanların, Hristiyanların, kısmi olarak da Musevilerin ibadetgahı olarak görüldüğüne işaret eden Erdoğan, Müslümanların ilk kıblesinin de Mescid-i Aksa olduğunu aktardı.

"Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Sayın Trump'ın bu açıklamaları adeta 'mikser' görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil. Kusura bakmasın. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerini İstanbul'da toplayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum. Burada sadece İslam ülkelerini değil hatta Papa ile de görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam veya yarın sabah görüşeceğiz. Çünkü burası aynı zamanda Hristiyanların da mabedi, onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin'le de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya'yla da görüşmelerimi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir. Burada Sayın Trump, 'Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım' diyorsa, yanılıyor. Güçlü olmak, haklı olmak demek değildir. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilmesi lazım. Burada biz haklıyız. Bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlardaki bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz."

ABD ve İsrail'e tepki
Taşeron işçilere kadro verilmesinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek üzere Esenboğa Havalimanı'nda toplanan Hak-İş üyeleri, Türk bayrakları sallayarak ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını da protesto etti. "Kahrolsun İsrail" sloganları atan Hak-İş üyeleri, hitabının ardından alkışlar eşliğinde Erdoğan'ı Yunanistan'a uğurladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English