Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çukurca'da 8 "kitap kafe" ve 4 park açıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı köy ve mezralarda, çocuk ile gençlere kitap okuma, ders çalışma ve çeşitli aktivitelerde bulunma imkanı sağlayan 8 "kitap kafe" ve 4 parkın açılışı yapıldı Vali İdris Akbıyık: "Çukurca marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla yürüyor. Burada Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız çok güzel hizmetler yapmış"

Anadolu Ajansı haberine göre;
HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde 8 "kitap kafe" ve 4 park törenle hizmete açıldı.

Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile Çukurca'yı ziyaret etti.

Beraberindekilerle Çığlı köyüne giden Akbıyık, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Çukurca Belediyesi tarafından yürütülen, Sosyal Destek Programı kapsamındaki "Köyümden Dünyaya Açılan Kapı Kafe Kütüphanem" projesiyle oluşturulan "kitap kafe"yi açtı.

Akbıyık, daha sonra Gündeş köyü Ormanlı mezrasındaki Şehit Asteğmen Muzaffer Ateş İlkokulu, Güzeldere Mezrası İlkokulu, Gündeş Köyü Şehit Polis Murat Yatarkalkmaz İlkokulu ve Çukurca Anaokulu'nu ziyaret eden Akbıyık, burada kurulan kitap kafelerin de açılışını yaptı.

İlçede, çocuk ile gençlere kitap okuma, ders çalışma ve çeşitli aktivitelerde bulunma imkanı sağlayan 3 kitap kafenin daha açılışı gerçekleştirildi.

Kafeleri gezerek çocuklarla satranç oynayan Akbıyık, onlara oyuncak dağıttı, köy sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Polisevinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Akbıyık, ardından Belediye tarafından yapılan 4 parkın açılışını gerçekleştirdi.

- "İnsanlarımıza istihdam alanı oluşturulacak"

Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin doğası ve insanıyla güzel bir yer olduğunu söyledi.

Kenti ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini belirten Akbıyık, "8 kitap kafe, 4 park açtık. Hakikaten Çukurca marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla yürüyor. Burada Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız çok güzel hizmetler yapmış." dedi.

Kentin turizmi, kültürü, sanatı, altyapı ve üstyapısına yönelik hizmetlerin gerçekleştirildiğine işaret eden Akbıyık, şöyle konuştu:

"Tarihi taş evler restore ediliyor. Emin Şaban Camisi inşallah restore edilecek. Bir ticaret merkezi, bir spor kompleksi yapılıyor. Batının modern şehirlerinde ne varsa doğayla birleşince burada daha güzelleri var. Zap markası burayı önümüzdeki yıllarda da uçuracak. Bu çerçevede, hem buranın geleneksel değerleri, sanatları yaşatılacak hem de köylümüzün, çiftçimizin ürettiği Çukurca'ya has susamdan tutun da diğer ürünlere kadar hepsi burada sergilenecek, insanlarımıza istihdam alanı oluşturulacak."

Çukurca'nın hizmetin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Akbıyık, "Desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, emeği geçen tüm bakanlıklarımıza, bizden önceki valilerimize, kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu hizmet bundan sonra artarak daha güzel şekilde devam edecek." ifadelerini kullandı.

Akbıyık, daha sonra Hakkari-Çukurca kara yolunda bazı karakol ve kontrol noktalarındaki askerleri ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English