Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Çukur siyaseti" HDP'ye oy kaybettirdi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, yaklaşık 4 yıl önce terör saldırılarının yoğun yaşandığı bazı yerleşim yerlerinde HDP'nin oyu 30 Mart 2014'teki yerel seçimlere oranla azaldı.

“Çukur siyaseti“ HDP’ye oy kaybettirdi
HDP'nin, terör örgütü PKK'nın çukur kazıp, barikat kurduğu, tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirdiği saldırıların yaşandığı Şırnak merkez ile Silopi ve Cizre, Mardin'in Dargeçit, Hakkari'nin Yüksekova ve Muş'un Varto ilçesinde 30 Mart 2014'teki seçimlere göre oy oranı düştü.

HDP'nin oyu 30 Mart 2014 yerel seçimlerine göre Şırnak merkezde yüzde 59,06'dan yüzde 34,99'a, Cizre'de yüzde 81,06'dan yüzde 76,99'a, Silopi'de yüzde 78,02'den 72,03'e geriledi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde HDP'nin oyu yüzde 60,20'den yüzde 45,52'ye, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yüzde 86,57'den yüzde 66,35'e, Muş'un Varto ilçesinde de yüzde 63,40'tan yüzde 44,98'e düştü.

- Cizre ve Silopi'de AK Parti oy oranını artırdı

Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla yaşamı ve huzuru hedef almasından rahatsızlık duyan bölge halkı, tepkisini sandıkta gösterdi.

AK Parti, sağlanan huzur ile Silopi'de geçen seçimde yüzde 16 olan oy oranını yüzde 19,50'ye, Cizre'de yüzde 9,3 olan oy oranını yüzde 17,63'e yükseltti.

- Şırnak'ı AK Parti kazandı

AK Parti, en büyük oy artışını Şırnak il merkezinde sağladı. AK Parti, belediye başkanlığını kazandığı Şırnak merkezde oy oranını yüzde 29,30'dan yüzde 61,79'a yükseltti. 

Yüksekova'da yüzde 10,48 olan oy oranını yüzde 29,78'e çıkaran AK Parti, Varto'da yüzde 23,46'dan yüzde 25,15'e artırdı.

- HDP ve DBP'ye tepki oyları

HDP'nin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerel yönetimlerde etkin konumdaki DBP'li bazı belediyelerin başkanları ve yardımcılarının PKK'ya silah bırakma çağrısı yapmak yerine söylem ve eylemleriyle "terör örgütünün yanında" görüntü sergilemekten kaçınmaması sandığa yansıdı.

DBP'li belediyeler döneminde hak ettikleri belediyecilik hizmetinden yoksun kalan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeler sayesinde belediyecilik hizmetiyle tanışmanın sevincini sandıkta da gösterdi. Yıllarca hizmet görmeyen yerleşim yerlerindeki belediyecilik faaliyetleri, halkın AK Parti'ye desteğinin artmasında etkili oldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English