Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocuklardan bayramlarına özel "Dünyada 23 Nisan" marşı

Erzurum'da bir öğretmenin dünya barışı ve çocuk istismarına dikkati çekmek amacıyla başlattığı proje kapsamında, yurt genelindeki 52 okuldan yaklaşık bin öğrenci, sözleri kendilerine ait olan "Dünyada 23 Nisan" adlı marş için klip çekti Öğretmen Tamer Pehlivan: "Sevginin, mutluluğun, barışın ve huzurun dili birdir. Bütün dünyada böyledir, bunun sembolü ise çocuklardır. Biz de çocuklar üzerinden buna dikkati çekerek, başta ülkemizde milli birlik ve beraberlik oluşması, daha sonra dünyada savaşlar

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da, dünya barışı ve çocuk istismarına dikkati çekmek amacıyla bir öğretmenin başlattığı proje kapsamında yurt genelindeki 52 okuldan yaklaşık bin öğrenci, hazırladıkları 4 kıtalık "Dünyada 23 Nisan" adlı marşı seslendirdi.

Yakutiye ilçesindeki Edip Somunoğlu İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Tamer Pehlivan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir süre önce sosyal medyadan "Dünyada 23 Nisan" projesi başlatarak, eğitim camiasındaki arkadaşlarından destek istedi.

Bu kapsamda yurt genelindeki çeşitli illerde yer alan 52 okuldaki öğretmenle iletişime geçen Pehlivan, onlardan, öğrencilerin 23 Nisan ile ilgili marş sözü çalışması yapmalarını istedi.

Daha sonra öğrencilerden gelen 23 Nisan'la ilgili sözleri 4 kıtada toparlayan Tamer Pehlivan, bin öğrencinin okullarında gruplar haline bir araya gelerek, sözleri kendilerine ait "Dünyada 23 Nisan" isimli marşın okunduğu video çekimlerini bir albümde topladı.

Milli birlik, beraberlik, sevgi, barış ve mutluluğun sembolü olan çocukların, ellerinde Türk bayraklarıyla hem istismara hem de dünya barışına dikkati çekmek amacıyla söyledikleri marş, veli ve öğretmenlerden de takdir topladı.

Tamer Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Gazi Meclisin 99'uncu yıl dönümünün kutlanacağını anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 yılında 23 Nisan'ın bayram olarak kutlanmasına karar verdiğini, 1929 yılında ise ülkede çocuk bayramı olarak kutlanmaya başladığını söyledi.

23 Nisan'ın 1979 yılında ise 6 ülkenin katılımıyla dünya çapında çocuk bayramı olarak kutlandığını ifade eden Pehlivan, "23 Nisan'da farkındalık yapmak istedik. Sözleri ve müziği kendimize ait olan, çocuklarla oluşturduğumuz 4 kıtalık 'Dünyada 23 Nisan' marşını besteledik." dedi.

Tamer Pehlivan, sosyal medyadan projenin duyurusunu yaptıktan sonra ülkede genelindeki 52 okuldan katılım sağlandığını ifade ederek, bine yakın öğrenci ile öğretmenlerinin yardımıyla hazırladıkları 23 Nisan marşını seslendirdiklerini aktardı.

Marşın evrensellik içerdiğini vurgulayan Pehlivan, "Sevginin, mutluluğun, barışın ve huzurun dili birdir. Bütün dünyada böyledir, bunun sembolü ise çocuklardır. Biz de çocuklar üzerinden buna dikkati çekerek, başta ülkemizde milli birlik ve beraberlik oluşması, daha sonra dünyada savaşların bitmesi, çocuk istismarların yok olması ve çocukların daha fazla zarar görmemesi için çocuklarımızı ön planda tutarak beste yaptık ve bu besteleri yurt genelinde okuttuk."

Tamer Pehlivan, projeye destek veren meslektaşlarına da teşekkür ederek, öğretmenler tarafından gönderilen klipleri birleştirdiklerini aktardı.

- "Bir dünya şarkısıdır 23 Nisan"

Marşın "Gün doğar, güneş doğar dünyaya senle. El ele, diz dize, gönül gönüle. Renkleri, dilleri olmasa bile, ortaktır yüreklerde 23 Nisan. Renkleri dilleri olmazsa bile, bir dünya şarkısıdır 23 Nisan" dizelerini okuyan Pehlivan, bunun 23 Nisan ile ilgili farklı şarkı ya da marş olduğunu dile getirerek, "Marşın sözlerini öğrencilerimizle yazdık, çocuklar duygu ve düşüncelerini kaleme aldı. Biz sadece rehberlik ettik ve cümleleri müzikle birleştirdik. Tamamen öğrencilerin kendilerine ait özgün çalışması oldu. Çocuklar kendi bayramlarında şarkılarını da yazdı." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English