Son Dakika Haberler

Edirne'deki Muradiye Camisi'nin imamı, dezavantajlı ailelerin bulunduğu Menzilahır Mahallesi'ndeki çocukların, akşam ile yatsı namazları arasında tekvando öğrenmelerini, matematik, güzel ahlak ve din dersleri almalarını sağlıyor.

Çocuklara sporu tarihi camide sevdiriyor
Menzilahır Mahallesi'nde geçen yıl 12 yaşındaki bir çocuğun arkadaşını silahla vurarak öldürmesinden etkilenen Muradiye Camisi imamı Erkan Öztoprak, çocukları, bu tür olaylardan uzaklaşmaları ve sosyal hayata entegre olmalarını sağlamak için "spor şemsiyesi" altında tarihi camide bir araya getirdi.



Öztoprak ve tekvando antrenörü Alper Örs, haftanın 5 günü camide akşam namazından yatsı namazına kadar çoğunluğu Roman olan dezavantajlı çocuklara tekvando, matematik, güzel ahlak ve dini bilgiler dersleri veriyor.

Dersler tarihi camide 
Öztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır çocuklara camide ders verdiklerini söyledi.

Camilerin sadece ibadet etme ve namaz kılma yeri olmadığını insanlara göstermek istediklerini ifade eden Öztoprak, "Bu mahallede yaşayan çocuklarımızın suça itilmemesi, kendi başlarına sokaklarda nahoş hareketlerde bulunmaması için tekvando eğitmeni Alper kardeşimle çocukları topladık ve çalışmak için bir yer aradık. O yeri bulamayınca aklımıza cami geldi." dedi.

Öztoprak, camide çocuklara tekvando, matematik, güzel ahlak, ve din dersleri vermeye karar verdiklerini anlatarak, "Müftülüğümüz ve cemaatimiz bize destek verdi. Çocuklarımız bize cumartesiden çarşambaya kadar 5 gün geliyor. Cumartesi günü matematik ve din dersi var. Bunun yanında Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aliço Güreş Eğitim Merkezi'nde tekvando eğitimine götürüyoruz çocukları. Orada antrenman yapıyorlar. Tekvando antrenmanını her gün yapıyoruz. Diğer dersleri günlere bölerek gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl bu mahallede 12 yaşındaki bir çocuğun arkadaşı tarafından sırtından vurulduğunu anımsatan Öztoprak, şöyle devam etti:

"Bu olay bizi çok yaraladı. Bu durum bizi bir düşünceye sevk etti. Bu çocuklara edep, ahlak, dini bilgi, örf, adet ve kültürü öğretmek için çalışmalara başladık. Çocuklar ilgi gösterdi. Aileleri de bu konuda destek oldu. Özgecan Aslan kardeşimiz geçtiğimiz yıllarda katledildi. Ondan önce Münevver Karabulut olayı var. O kızımızın başına gelenleri biliyoruz. Bu olaylar nedeniyle yüreğimiz yaralı. Bu olayların zenginlikle fakirlikle alakası yok. Temelde bir ahlak yoksa, örfü, adeti, ananeyi insanlar öğrenemediyse en nihayetinde bir yerden patlak veriyor ve bir şekilde suça bulaşıyorlar. Biz de bu çocuklar suça bulaşmasınlar diye çaba sarf ediyoruz. Hem spor yaptırarak zinde kalmalarını sağlıyoruz hem dini bilgiler ve güzel ahlak dersi hem de okulda onlara destek olacak dersleri veriyoruz."



"Uyuşturcu kullanımı 12-13'e düştü"
Tekvando antrenörü Alper Örs ise dezavantajlı çocukların hayata tutunmalarına destek olduklarını belirtti.

Mahallede yaşayan çocukları kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştıklarını anlatan Örs, "Mahallemizin durumu çok iç açıcı değil. Maalesef uyuşturucu kullanım yaşı 12-13'e düştü. Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar kenar mahallelerde daha çok. Çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan korumak için burada tekvando antrenmanı yapıyoruz. Dini bilgiler ve güzel ahlak öğreniyor çocuklarımız. Çocuklarımıza ve ailelerine destek istiyoruz. Destek olunursa daha iyi yerlere gelebilir çocuklarımız." değerlendirmesinde bulundu.

"Buraya gelmeyi çok seviyorum"
Camide ders alan öğrencilerden Gürkan Damar, arkadaşlarıyla bir arada spor yapmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, "Burada tekvando antrenmanı yapıyoruz, Kur'an-ı Kerim dersleri görüyoruz. Matematik öğreniyoruz. Buraya gelmeyi çok seviyorum. Çok güzel gidiyor. Burada derslerimizin devam etmesini istiyorum." dedi.

Camideki eğitimlere 1 yıldır aralıksız gelen Berk Öter de çalışmalara severek katıldığını söyledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English