Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Cinsel suçlar, şiddetin aile içinden kaldırılmasıyla engellenir"

HÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümer: "Cinsel suçlar şiddetin aile içinden kaldırılmasıyla engellenir. Ailesinde çocuk, eşini döven baba görürse veya ailesinde eşine hakaret eden, eşini küçümseyen bir baba görürse, bu şiddeti dışarıda, karşı cinsine uygulayacaktır" "Bir çocuğun rehberi anne ve babasıdır. Çocuğun rehberi yanlış yapıyorsa onu algılar ve yaşantısına uygular. Ailede ebeveynler doğru davranışlarıyla çocuğa eğitim vermelidirler"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tümer, "Cinsel suçlar, şiddetin aile içinden kaldırılmasıyla engellenir. Ailesinde çocuk, eşini döven baba görürse veya ailesinde eşine hakaret eden, eşini küçümseyen bir baba görürse, bu şiddeti dışarıda karşı cinsine uygulayacaktır." dedi.

HÜ Adli Tıp Anabilim Dalınca üniversitenin Kültür Merkezi'nde, "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Denetimli Serbestlik Hükümlerinin Uygulanmasına Yönelik Ortak Dil Belirleme Çalıştayı" düzenlendi.

Tümer, çalıştay ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlardan Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmeliğin" 2016'da yürürlüğe girmesiyle, toplumda "kastrasyon yasası çıktı" gibi bir söylemin meydana geldiğini, fakat hukuk ve tıp alanında bu söylemin kısa zamanda çöktüğü değerlendirmesinde bulundu.

Son yıllarda Türkiye'de Özgecan Aslan cinayeti ve diğer cinsel istismar suçlarının yaşanmasından dolayı toplumun bu yönetmeliği can simidi gibi gördüğünü ama gerçeğin böyle olmadığını ileri süren Tümer, şunları kaydetti:

"Yönetmelikte gerçekten tedavi olacak çok az kesim bulunuyor ama bu suçluları, tutuklular arasından ayırarak doktora yönlendiremiyoruz. Çok az bir kesime mahkumiyeti sırasında parafili teşhisi koyuyoruz ve bu kişiler tıbbi tedaviyle düzelebilirler. Bu kesim, tüm cinsel suçtan mahkum olanların yüzde 1 veya 2'lik bir bölümüdür. Diğerleri bu suçları ağırlıklı olarak şiddet dürtüsüyle yaptığı için bu yönetmelikle kabul edilen tıbbi tedavinin bir faydası bulunmamaktadır."

Tümer, çalıştayı, kastrasyonun yanlış imajını ortadan kaldıracak adımları atmaya yönelik ve cinsel suçu bulunan tutuklulardan tedaviye uygun olanların seçilebilmesi adına doğru çalışmaları yapmak için düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'de son yıllarda artan cinsel suç artışının önlenebileceği en temel yerin aile olduğuna işaret eden Tümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cinsel suçlar, şiddetin aile içinden kaldırılmasıyla engellenir. Ailesinde çocuk, eşini döven baba görürse veya ailesinde eşine hakaret eden, eşini küçümseyen bir baba görürse, bu şiddeti dışarıda karşı cinsine karşı uygulayacaktır. Cinsel suça karşı eğitimin en temel noktası ailedir. Bu davranışı ne kanunlarla değiştirebiliriz ne de başka bir şeyle. Cerrahi kastrasyon, çeşitli ülkelerde uygulanmaya devam ediyor. Bu uygulamalar kesin çözüm getirmemiştir. En temel çözüm aile içi eğitimdir."

- "Cinsel saldırı yönetmeliği kapsamında 11 bin 413 hükümlü bulunuyor"

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Hakim Burhanettin Eser ise yönetmeliğin "hadım yasası" gibi algılandığını ama gerçeğin böyle olmadığını söyledi.

Eser, Türkiye'de cinsel suçlarda artış olduğunu ve bunun toplumun genelinde huzursuzluk yarattığını belirtti.

"Cinsel suçlarla mücadele, toplumun tamamını ilgilendiren ve toplumun birlikte mücadele etmesi gereken bir olgudur." ifadesini kullanan Eser, Türkiye'de yönetmelik kapsamında 11 bin 413 hükümlü bulunduğunu aktardı.

Çalıştayda, cinsel suç hükümlülerinin tedavisi ve yargılanma süreçleri, cinsel suçların, hukuki, psikiyatrik, etik ve dünyadaki uygulamaları konuları alanlarında uzman kişilerce ele alındı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English