Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepkiler

Elazığ'da, Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki amacıyla miting düzenlendi Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk: "Bugün Doğu Türkistan 35 milyon Türk nüfusu ile adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülmüş. 5 milyon kardeşimiz kapalı cezaevleri ve işkence kamplarında Hitler'in Yahudilere uyguladığı katliamdan daha alçakçasını, kalleşçesini yaşamaktadır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki amacıyla miting gerçekleştirildi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliğince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılanlar tekbirler getirerek "Katil Çin Türkistan'dan defol", "Hak hukuk adalet Türkistan'a hürriyet", "Mazlumlar burada insan hakları nerede?", "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan", "Kahrolsun kızıl Çin", "Müslüman uyuma Türkistan'a sahip çık" sloganı attı.

Elazığ Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile başlayan mitingde konuşan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan'ın insanlık ve İslam tarihinin hiç yaşamadığı bir zulümle imtihan edildiğini söyledi.

Doğu Türkistan'ın Türk ve Müslüman olmanın bedelini ödediğini belirten Tümtürk, miting ile 35 milyon Türk'ün soluğu olduklarını belirtti.

Tümtürk, şöyle devam etti:

"Bugün Doğu Türkistan 35 milyon Türk nüfusu ile adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülmüş. 5 milyon kardeşimiz kapalı cezaevleri ve işkence kamplarında Hitler'in Yahudilere uyguladığı katliamdan daha alçakçasını, kalleşçesini yaşamaktadır. Doğu Türkistanlı Türk, Çin için terörist, sözde radikal İslamcı, imha edilmesi gereken bir unsur, bir tehdit olarak ele alınmaktadır. Allah'a iman ettikleri ve Türk oldukları için Çin binlerce yıllık intikamını, mağlubiyetini bugün dünyanın gözüne bakarak almaktadır."

Tümtürk, Türkiye'nin Doğu Türkistan'ın her zaman yanında yer aldığını sözlerine ekledi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de 65 yıldır süren Çin zulmünün son günlerde had safhaya ulaştığını aktardı.

Bahşi, "Çin dünyanın gözü önünde bir soykırım yapıyor ve hiç kimseden ses çıkmıyor. Bugün Doğu Türkistan'da oruç tutmak, Türkçe konuşmak, namaz kılmak, çocuklara Türk ve Müslüman ismi koymak yasak. Burada binlerce kişi suçsuz yere Çin hapishanelerinde yatıyor. 2017 yılından itibaren toplama kampları adı altında Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz katlediliyor." ifadelerini kullandı.

Miting, yapılan dualarla sona erdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English