Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, partisinin İstanbul'a başlattığı yürüyüşe ilişkin AB ülkelerinin büyükelçilerine ve temsilcilerine bilgi verdi Yılmaz: "Bizim herhangi bir destek talebimiz olmadı. Biz, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesini kendimiz istiyoruz. Kendi göbeğimizi de kendimiz keseceğiz demokratik yollarla"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, partisinin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla başlattığı yürüyüşe ilişkin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçilerine ve temsilcilerine bilgi verdi.

AB-Türkiye Delegasyonunun binasına giden Yılmaz, burada AB ülkelerinin büyükelçileri ve elçilik temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye'de adaletin, hukukun üstünlüğünün sağlanması, demokrasinin yeniden tesis edilmesi amacıyla yürüdüklerini ifade eden Yılmaz, bu yürüşün barışçıl olduğunu, demokratik bir hakkın kullanıldığını, herhangi bir kesime zarar verme amacının bulunmadığını AB ülkeleri büyükelçilerine açıklamak istediklerini söyledi.

Görüşmede, Türkiye'de demokrasinin kazanacağını umduklarını ifade ettiklerini aktaran Yılmaz, büyükelçilerin de kendilerine teknik sorular sorduğunu kaydetti.

"Umuyoruz Türkiye'de bu yürüyüş, yeni bir uyanışı, demokratik kültürü başlatır, insanların birbirini örselemediği, tarafların birbirini düşman bellemediği bir kültürü tesis eder. Tek yurdumuz var ve bu ülkede huzur içerisinde, demokratik bir şekilde yaşamak istiyoruz, amacımız bu. Bunu gerçekleştirmek için yollardayız." diyen Yılmaz, vatandaşlardan bu barışçıl yürüyüşe destek vermelerini istedi.

Yılmaz, görüşmede, çevreye dost olan yürüyüşçülerin günlük yaklaşık 20 kilometre yol katettiğini, 3-4 etap durulduğunu, 428 kilometrelik bir yolun gidilmesi gerektiğini, 100 kilometreden fazla bir yolun geride bırakıldığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu anlattığını dile getirdi.

- "Onların da talebi olmadı"

Görüşmede, yürüyüşün ne kadar süreceğine ilişkin öngörülerini de açıkladıklarını dile getiren Yılmaz, "Bizim herhangi bir destek talebimiz olmadı. Biz, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesini kendimiz istiyoruz. Kendi göbeğimizi de kendimiz keseceğiz demokratik yollarla." diye konuştu.

Yılmaz, görüşmede AB ülkelerinden 27 büyükelçi ve temsilcinin bulunduğunu belirterek, bütün dünyanın yürüyüşü ilgiyle takip ettiğini dile getirdi.

AB ile müzakereler dursa bile Türkiye'nin müzakere eden bir ülke statüsünde olduğunu anımsatan Yılmaz, "Yürüyüşle ilgili detaylı bilgi verdik. Onların soruları oldu, biz de cevapladık. Ne bizim bir talebimiz oldu, ne de onların bizden bir talebi oldu." dedi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Yargı sizi de davet eder' dedi. Bu konuya değinildi mi görüşmede?" sorusuna Yılmaz, "Yargı özgürdür, yargıya karışmayın, yargının işiyle uğraşmayın, yargı yapsın dendikten sonra, böyle bir açıklama gelince yargıya bizatihi sayın Cumhurbaşkanı karışmış oluyor. Bizim ülkemizde, çabuk anlaşılır insanların pozisyonu ve hoş da karşılanmaz. Kimsenin de hoş karşıladığını düşünmüyorum." yanıtını verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English