Son Dakika Haberler

"Anayasa Mahkemesinin, kendisini bağlayan görüşü ortada. İç hukuku tüketen kararlar bunlar. CHP de Anayasa Mahkemesinin, önceki bu kararlarını da dikkate alarak AİHM'e doğrudan başvuruda bulunacaktır."

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa Mahkemesinin, YSK'nın kararları üzerine kendisine yapılan bireysel başvurularda, "YSK'nın kararlarının kesin olduğunu, bu konuda görevli, yetkili olmadığını" ifade ettiğini anımsatarak, "Anayasa Mahkemesinin, kendisini bağlayan bu görüşü ortada. İç hukuku tüketen kararlar bunlar. CHP de Anayasa Mahkemesinin, önceki bu kararlarını da dikkate alarak AİHM'e doğrudan başvuruda bulunacaktır." dedi.

Halk oylamasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gök, CHP'nin şu andaki en önemli çalışmasının, 49 milyon 779 bin vatandaşın oy kullandığı referandumun sonuçlarının üzerindeki şaibenin üzerine gitmek, mühürsüz seçimi sorgulamak, hakkı yenen "hayır" cephesinin ve "evet" diyenlerin hukukunu korumak olduğunu söyledi.

Türkiye üzerindeki büyük bir ayıbı kaldırmak için mücadele verdiklerini savunan Gök, Türkiye'nin yurt dışındaki saygınlığına da gölge düşüren referandum sonuçlarının tartışmalı, gayrimeşru olduğunu ileri sürdü.

Gök, seçim sürecini YSK'nın katlettiğini iddia ederek, bundan "hayır" diyenlerin de "evet" diyenlerin de mağdur olduğunu savundu.

CHP olarak öncelikli görevlerinin hukuk devleti ilkelerini,YSK'nın aldığı kanunsuz kararlar karşısında hak ve hukuku korumak, aramak olduğunu ifade eden Gök, çerçevede gayrimeşru ilan ettikleri referanduma dair uyum yasalarına yönelik süreçte CHP'nin etkin muhalefetini göstereceğini belirtti. Gök, yetkili kurullarında aşama aşama alacakları kararlarla bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Gök, seçim barajı konusunun uyum yasalarından farklı bir değerlendirmeye tabi tutulacağını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, bu cumartesi günü CHP'li il ve ilçe başkanlarıyla toplantı yapılacağını, belediye başkanlarıyla da daha sonra ayrı bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydetti.

-"Hukukçularımız değerlendiriyor"

Anayasa Mahkemesinin, YSK'nın kararları üzerine kendisine yapılan bireysel başvurularda, "YSK'nın kararlarının kesin olduğunu ve bu konuda kendisinin, görevli, yetkili olmadığını" ifade ettiğini anımsatan Gök, "Dolayısıyla Anayasa Mahkemesinin, kendisini bağlayan bu görüşü ortada. İç hukuku tüketen kararlar bunlar. CHP de Anayasa Mahkemesinin, önceki bu kararlarını da dikkate alarak AİHM'e doğrudan başvuruda bulunacaktır." dedi.

Başvurunun CHP tüzel kişiliğiyle mi yoksa bireysel mi yapılacağı sorusu üzerine Gök, kurum mu yoksa bireysel mi başvuru yapacaklarını hukukçularının değerlendirdiğini bildirdi.

Gök, başvurunun ne zaman yapılacağına yönelik soruya, "Önemli bir dilekçe hazırlanacaktır. Dilekçemizi hazırladıktan sonra başvuruda bulunulacaktır. Ama en kısa zamanda olacaktır." karşılığını verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English