Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Cezaya doymayan sürücü" TEDES'den şikayetçi değil

Ordu'da, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında 8 ayda 3 bin lira ceza kesilen Yekta Demir, cezalara rağmen sistemin önemine dikkati çekerek, "TEDES'i yerinde buluyorum. Bizim için de çok büyük faydası var. Ben bu cezalardan muzdarip değilim. Helali hoş olsun. Sürücülerimiz yavaş gittiği için kaza oranları da azalıyor." dedi.

“Cezaya doymayan sürücü“ TEDES’den şikayetçi değil
Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan TEDES Projesi'nin 18 Kasım 2015'te devreye girdiği Ordu'da Karadeniz Sahil Yolu'na 13 hız koridoru ve 17 kule radarı kuruldu. Proje doğrultusunda hız sınırı şehir içinde 70, şehir dışında 110, tünellerde ise 80 kilometre olarak belirlendi.

Trafik güvenliği ve kaza oranının düşürülmesi amacıyla hayata geçirilen sistem, radara birden fazla yakalanan bazı sürücülerin tepkisine yol açtı. Bazı sürücüler, cezalara itiraz etti.

Karadeniz Sahil Yolu'nda farklı tarihlerde TEDES kapsamındaki radarlara yakalanan sürücülerden Yekta Demir'e 8 ayda 15 kez radara yakalandığı için toplam 3 bin lira ceza kesildi.

Mobilya imalathanesi işleten Demir, 3 bin lirayı öderken, ceza kesilen birçok sürücünün aksine sistemin faydalarına dikkati çekti.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaların tamamının hız ihlalinden kaynaklandığını söyledi.

Radara yakalanmasını "dalgınlığına" bağlayan Demir, "Dalgınlığımın yüzünden şu ana kadar 3 bin liralık ceza yemişim. Daha gelmeyen cezalar da var. O cezaları da yakın zamanda bekliyorum." diye konuştu.

Demir, ödediği cezaya rağmen kimseye kızgın olmadığını ifade ederek, şöyle dedi:

"TEDES'i yerinde buluyorum. Bizim için de çok büyük faydası var. Ben bu cezalardan muzdarip değilim. Helali hoş olsun. Sürücülerimiz yavaş gittiği için kaza oranları da azalıyor. İnsanlar daha düzgün araç kullanmaya başladı ama ben çok dalgın olduğum için bu cezaları yedim. Diğer sürücülere tavsiyem dalgın olmasınlar. Her an onlar da benim gibi ceza yiyebilir. Yeter ki kazalar olmasın ben bu cezaları ödemeye razıyım."

Cezalara itiraz etmeyi düşünmediğini dile getiren Demir, "Zaten cezayı yemişim hata benim hata. Niye bir daha mahkemelerde uğraşacağım. O yüzden gidip cezaların hepsini ödedim." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, yetkililerden tek bir talebi olduğunu belirterek, "Onlardan tek isteğim 70 kilometre olan bazı yerlerde hız sınırını 80 ya da 90 kilometreye çıkarmaları. Sistem çok güzel ama bazı yerlerde hız sınırının 70 olmasını çok az buluyorum." ifadesini kullandı.

Kartal marka otomobilinin değerinin 10 bin lira olduğunu aktaran Demir, ödediği cezanın miktarına bakınca bundan sonra biraz daha dikkat etmeye gayret göstereceğini sözlerine ekledi.

- "Ordu'da kaza oranları düştü"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES'in devreye girmesinin ardından Karadeniz Sahil Yolu'nda kaza oranlarının çok ciddi oranda azaldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın büyük bölümü kaza sayısının azalmasından dolayı çok büyük memnuniyet yaşıyor ancak bazı sürücüler ceza yediklerinde ister istemez kızıyor. Bilinmesini isteriz ki dünyanın neresine giderseniz gidin hız ihlali ile kırmızı ışık ihlalinin cezası vardır. Ordu'da kurulan TEDES'te hız ihlali ve kırmızı ışık ihlali yapanlara ceza kesiyor. Onun haricinde kimseye ceza kesilmiyor."

Yılmaz, trafikte Elektronik Denetleme Sistemi ile trafik akışını sağlamak ve şehir güvenliği için akıllı kavşak sistemleri, hız koridorları, 37 kent güvenlik kamerası ve 11 plaka tanıma sisteminin de devreye girdiğini anlattı.

Sistem devreye girmeden önce sürücülerin hız sınırlarıyla ilgili defalarca bilgilendirildiğini ifade eden Yılmaz, "Karadeniz Sahil Yolu güzergahında da ayrıca sürücüler için büyük uyarı levhaları yerleştirildi. Bilinmesini isteriz ki insan hayatından daha önemli bir şey yok. Sürücülerimiz dikkat etmeleri durumunda hem kendi hem de başkalarının canlarını yakmazlar." açıklamasında bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English