Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Çanakkale ruhu nesiller boyu sürecek"

Selçuklu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Karatay Toki Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” isimli tiyatro gösterisi izleyicilerle buluştu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Çanakkale ruhunun sürekli canlı tutulacağını ve nesiller boyu artarak devam edeceğini söyledi.

Kahramanlıklarla dolu bir ecdadın tarihe altın harflerle geçen büyük bir destanının ürünü olan Çanakkale Zaferi 104. yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Böylece Çanakkale ruhunun sürekli canlı tutularak gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. 

Selçuklu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kahraman ecdadın vatan savunması için verdiği mücadele ruhunu gelecek nesile anlatmak amacıyla hazırlanan “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” isimli tiyatro gösterisi Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencilerinin  sergiledikleri gösteri izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon boyunca duygusal anlar yaşandı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” isimli tiyatro programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Benli, her yaştan öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

“Çanakkale ruhu dün olduğu gibi bugünde hala canlıdır”

Çanakkale’de şahadet şerbetini içen yiğitlerin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarmanın bir sorumluluk olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “ Valiliğimizin düzenlediği 18 Mart Çanakkale Anma programında Karatay TOKİ Anadolu Lisesi’nin canlandırdığı bu tiyatroyu izledik. Bu güzel ve anlamlı tiyatro gösterinin  Selçuklu Kongre Merkezi’nde de oynanması için Milli Eğitim Müdürümüze ricada bulundum. Programı çok fazla duyurma fırsatımız olmamasına rağmen hamdolsun salon hınca hınç doldu. Tüm izleyicilerimize burada oldukları için teşekkür ediyorum. Çanakkale’de 104 yıl önce 7 düvele karşı onların teknik üstünlükte silahlarına karşı bizim ecdadımız iman gücüyle o mücadeleyi kazandı ve cumhuriyetimizin kuruluşunun mayası orada oluştu. Bu zaferle birlikte kurtuluş mücadelemizi en güzel şekilde sonuçlandırdık. Bu Anadolu yurdu Türk yurdu olarak yaşamaya devam ediyor ve öyle de devam edecek. Bizi hiçbir güç buradan çıkaramayacak. 15 Temmuz’da da bu ruhun hala canlı olduğunu gördük. Bizim bağımsızlığımıza, istiklalimize, istikbalimize kast edenler karşılarında her zaman bu Çanakkale ruhunu bulacaklar ve hiçbir zaman onlara geçit vermeyeceğiz. Biz, genciyle,yaşlısıyla,kadınıyla, erkeğiyle bunu her zaman gösterdik. Gençlerimiz çok güzel bir program hazırlamışlar onlara emekleri için çok teşekkür ediyorum. Karatay TOKİ Anadolu Lisesi Müdürüne, öğretmenlerine,öğrencilerine buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hakikaten Çanakkale ruhu ancak bu kadar tiyatral olarak aktarılabilirdi. Burada güzel bir program icra edilebilmesi için emeği  geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

"Bu toprakların tapusunu şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır"

Karatay TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Benli "Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 18 Mart sadece bizim şanlı tarihimizin değil insanlık tarihinin en önemli, en büyük ve en asil zaferlerinden biridir. 1071'de dünyaya düzen vermek için "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" düsturuyla başlattığımız kutlu yolculukta, Anadolu topraklarından asırlar boyunca bizi çıkarmak için mücadele eden insanlara kin ve düşmanlık tohumları eken zihniyetle yapılan mücadelenin adıdır Çanakkale." dedi. Sözlerini "Sevgi ve kardeşlik tohumları ektiğimiz bu topraklardan bizi çıkarmak isteyenlere şunu bilsinler ki Edirne'de bizim, Van'da bizim, Çorlu'da bizim, Kağızman'da bizim. Biz bu topraklarda kiracı değil ev sahibiyiz, mülk sahibiyiz. Bu toprakların tapusu şehit ecdadımızın al kanıyla yazılmıştır. Çanakkale'de şehit olup bugün koyun koyuna yatanlar bize, bugüne çok önemli mesajlar vermektedir. Sadece Erzurum'dan, Antep'ten, Konya'dan, Diyarbakır'dan, İstanbul'dan değil; Yemen'den, Sudan'dan, Kudüs'ten, Kafkas'lardan, Balkan'lardan gelip vatanı için şehit düşen , bu topraklar için kanını döken yiğitler bugün bölücülük ve ayrımcılık yapanları asla affetmeyecektir. Bu vesile ile vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit ailelerimize şükranlarımı sunar, saygılarımı arz ederim." diyerek tamamladı.

Programın sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından tiyatro gösterisinde görev alan öğrencilere bayrak ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English