Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çambaşı Kayak Merkezi'nde sömestr yoğunluğu

Ordu'da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 650 dönüm alana yapılan kayak tesisi, yarıyıl tatilinin son gününde vatandaşların akınına uğradı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk oluştu.

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, 650 dönüm alanda geçen yıl hizmete açılan kayak tesisi, hafta sonu ve sömestir tatilini fırsat bilen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı kayak tesisinde vatandaşlar kayak ve snowboard yapmanın ve kızakla kaymanın keyfini yaşadı.

Çevre illerden de çok sayıda kişinin geldiği tesiste, kızak almak ve telesiyeje binmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak tesisinin açıldığı günden bu yana en kalabalık günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşların aileleriyle kayak tesisine geldiğini belirten Kaya, tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ekiplerin ellerinden geleni yaptığını ifade etti.

Kaya, yarıyıl tatili boyunca kayak merkezine gelen ziyaretçi sayısının hayli yüksek olduğuna dikkati çekerek, "Sadece bugün gelen ziyaretçi sayımız yaklaşık 15 bin civarında. Yarıyıl tatili boyunca kayak merkezine gelen ziyaretçi sayımız 100 bini geçti." diye konuştu.

Kayak tesisinin şimdilik yüzde 80 kapasiteyle hizmet verdiğini kaydeden Kaya, "Önümüzdeki süreçte bu kapasiteyi yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar bu tesise yaklaşık 70 milyon lira yatırım yapıldı. Yapacağımız yeni yatırımlarla buranın cazibesini daha da artırmak istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Sinan Burhan, tatilin son gününü kayarak geçirdiğini belirterek, "Karda kaymayı çok seviyorum. İyi ki gelmişim. Çok mutlu olduk." ifadesini kullandı.

Giresun'dan gelen Mahmut Yılmaz ise ilk defa Çambaşı Yaylası'na geldiğine değinerek, "Havanın da güneşli olmasıyla çok güzel vakti geçiriyoruz. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English