Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: (2)

"1 milyon emekli adına bir projeyi turizmcilerle görüşüyoruz. Nasıl bir kolaylık ve destek sağlayabileceğimizi değerlendireceğiz" "(Emeklilere promosyon) Bazı bankaların farklı bonus hesaplamaları olduğunu duyuyorum. Belki yarın 'İlave şunu veriyorum' diyecekler. Bu bankalar arası rekabetten çıkacak ekstra bonuslardır" "Son dönemde iş beğenmeme gibi sorunlar da yaşıyoruz. Şu anda ciddi düzeyde iş yerleri çalışacak eleman arıyor ama bulamıyor" "(Kıdem tazminatı fonu) Bu çalışanın alın terinin hak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1 milyon emekli adına bir projeyi turizmcilerle görüşüyoruz. Nasıl bir kolaylık ve destek sağlayabileceğimizi değerlendireceğiz." dedi.

Müezzinoğlu, ekonomi muhabirleriyle düzenlenen sohbet toplantısında, 2017 yılı için hedefledikleri 1,5 milyon ilave istihdamın, işsizlik oranını düşürmesinin yanında ülkenin üretimini de artıracağını ifade etti.

Türkiye'yi yeniden yüzde 5'in üzerinden büyüyen bir ülke haline getirmek gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Her yıl nüfusumuz 1 milyon artıyor. Bu potansiyeli üretim, iş gücü ve dünya ile rekabete dönüştüremezsek ciddi bir soruna döner. O nedenle büyüyen bir Türkiye için elimizdeki en önemli sihirli kelime, istikrar ve güven. İnşallah bu referandum sonrasında istikrar ve güvenin arttığı süreç Türkiye'nin dinamizmine büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Müezzinoğlu, en çok istihdam artışı kaydedilen inşaat sektöründeki bu yükselişin kalıcı olup olmadığına ilişkin soruya, "İnşaat sektörünün sezonluğu falan kalmadı, yaz kış devam ediyor. Bizi burada en çok ilgilendiren şey, her yıl 1 milyon insanımıza istihdam sağlıyor muyuz, ekonomiyi yüzde 5'in üzerinde büyütebiliyor muyuz? Bu ikisini başarabildiğimiz sürece sektörler arası kaymalar devam eder." yanıtını verdi.



- "İşsizlik oranımızın artması Suriyelilere bağlanamaz"



Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'deki Suriyelilerin ucuz iş gücü olmalarının işsizliği artırdığı" yorumuna ilişkin de, şunları kaydetti:

"İşsizlik oranımızın artması Suriyelilere bağlanamaz. 2016'nın zorlukları istihdam, üretim ve ihracatımızı azalttı. Burada dünya ve bölge konjonktürünün etkisine bakmak lazım. Suriye'den gelen 3 milyon misafirimizin bizim iş hayatımıza artı yönleri de var, eksi yönleri de var. Burada çalışma izinlerini bir iş yerinde Türk çalışan sayısının yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde planlıyoruz. Ama onların ucuz iş gücü sunmalarını bu kotayla sınırlandırırken, bizde son dönemde iş beğenmeme gibi sorunlar da yaşıyoruz. Şu anda ciddi düzeyde iş yerleri çalışacak eleman arıyor ama bulamıyor. Çünkü işi ya da maaşı beğenmiyor. Bu sıkıntıları da inşallah süreç içinde ekonomiyi büyüttükçe aşacağız."



- "İş başı eğitim programlarından 71 bin 737 kişi yararlandı"



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, genç işsizlik konusuna ilişkin soru üzerine, özellikle üniversiteli gençlere, iş hayatına adapte olmaları ve tecrübe kazanmaları için staj döneminde aylık 280 lira destek sağladıklarını bildirdi.

500 bin gence iş imkanının sağlanacağı iş başı eğitim programlarına da değinen Müezzinoğlu, bu programın 100 binlik kısmının dezavantajlı gruplara ayrıldığını, bu grupların 50 binini kadınların, 40 binini engellilerin, 10 binini de eski mahkum ve hükümlülerin oluşturduğunu anlattı.

Müezzinoğlu, iş başı eğitim programlarından 29 Mart itibarıyla 71 bin 737 kişinin yararlandığını bildirdi.

Toplum yararına çalışma projelerinde ise yaklaşık 125 bin kişinin istihdam edildiğini, bu kişilerin kalıcı istihdamı için çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye tekrar güçlü büyümeyi yakalayacak. Büyüyen, kazanan, çalışma hayatının huzur ve barışının her geçen gün arttığı, çalışanın alın terinin karşılığını her geçen gün daha fazla aldığı, çalıştıranın da akıl teriyle dünya ile rekabet edebildiği bir Türkiye sürecini daha sağlıklı bir noktaya taşımış olacağız." diye konuştu.​

Müezzinoğlu, Avro Bölgesi'nde yüzde 26,4 olan genç işsizlik oranının Türkiye'de yüzde 19,6 seviyesinde bulunduğunu, buna rağmen Türkiye'nin en çok değerlendirmesi gereken potansiyelinin genç işsizler olduğunu kaydetti.



- "Kıdem tazminatı çalışanın hakkı"



Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonu konusuna değinirken, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu çalışanın alın terinin hak ve hukukunu korumak adına bizim mecbur olduğumuz bir şey. Bizim 21 milyonun üzerinde çalışanımız var. Özel sektörde 13 milyon alın teri döken insanımız var. Onların hak ve hukukunu işverenin kasasında biriktirerek güvenli bir sistem kuramayız. Şu anda bu 13 milyonun hak ve hukuku işverenin kasasında. Güçlü firmalar ve sendikalı yapılarda bu güvence büyük oranda sağlanıyor. Sendikasız alanda yüzde 85 kıdem tazminatından istifade edemeyen ciddi bir kitle var. Bugün işsizlik fonunda nasıl bir güvence varsa, burada da hakkaniyetli, alın terinin hakkını güvenceye alan, şeffaf ve vicdana uygun bir fon olmalı. İnşallah taraflarımızla referandumdam sonra masaya oturacağız. Bize düşen iyi bir hakemlik yapmak, hakkaniyetli güçlü bir sistemi bu ülkenin çalışanına kazandırmak. Bu çalışanın hakkıdır."

Müezzinoğlu, bankaların emeklilere verdiği promosyonlara ilişkin soruya, "Bazı bankaların farklı bonus hesaplamaları olduğunu duyuyorum. Belki yarın 'İlave şunu veriyorum' diyecekler. Bu bankalar arası rekabetten çıkacak ekstra bonuslardır. Ama onun pazarlığını ben yapamam." şeklinde yanıt verdi.

Kendilerinin de 1 milyon emekli adına bir projeyi turizmcilerle görüştüklerini aktaran Müezzinoğlu, "Turizmcilere diyoruz ki 'Ege ve Akdeniz'de ekimden marta kadar kapatıyorsunuz. Bu aylarda bir hedef olarak 1 milyon emeklimize bir hafta, 10 günlük paketlerle külfetini kaldırabileceği önerilerle hizmet sunun.' Biz bu arada onların gidiş gelişlerini Türk Hava Yolları'yla, farklı çalışmalarla daha kolaylaştıracak destekler de verebiliriz. Nasıl bir kolaylık ve destek sağlayabileceğimizi değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, 12 milyon emeklinin standartlarını yükselttiklerini, turizmcilerin bu potansiyeli görmesi ve onlara yönelik proje oluşturması gerektiğini söyledi.



- "Büyükanneler mutlu, anneler huzurlu, bebekler güvenli"



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 15 Mart itibarıyla 10 ilde başlayan Büyükanne Projesi'ne karşı beklentilerinin üzerinde bir kamuoyu duyarlılığıyla karşılaştıklarını ifade ederek, doğum yapan bir annenin istihdamdan kopmasını istemedikleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

"Böylece büyükanneler mutlu, anneler huzurlu, bebekler güvenli" diyen Müezzinoğlu, Büyükanne Projesi'nden yararlanan aileleri çat kapı ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.



- "Güçlü bir sistem 17 Nisan sabahı istikrarımıza destek verecek"



Son yıllarda planlı bir şekilde "Türkiye'nin istikrarsız ve güvenlik sorunu bulunan bir ülke olduğu" imajının oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Müezzinoğlu, "Niyet belli; Türkiye'nin güçlenen imajını zedeleyebilmek, büyük hedeflerinden vazgeçirebilmek için önüne tuzaklar kurmak... Bu tuzakları bu ülke bozabilir. Önemli olan koşulları iyi değerlendirip fırsatları üretebilmektir. 2016'yı bu ülkenin dışında hiçbir ülke atlatamazdı. Bu millet asaletiyle, cesaretiyle, ferasetiyle, sağduyusuyla 2016'nın bütün olumsuzluklarını arkada bıraktı ve güçlü adımlarla ilerliyor. Avrupa'nın da Türkiye ile anlamsız, hukuk dışı, demokrasi dışı uğraşması ülkenin bu potansiyelinden rahatsız oldukları içindir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Müezzinoğlu, 16 Nisan'daki referanduma ilişkin de, şu görüşleri dile getirdi:

"Hayır üzerinden elbette kampanya yapılabilir. Ama yanlış ve yalan slogan cümlelerle algı şekillendirmeye çalışıyorlar. 'Kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar' cümlesi çok ayıp bir cümle. Bir tane örneği yok. 'İki yıl sonra milletvekili emeklisi yapacaklar' diyorlar. Yok böyle bir örnek. Bundan sonra kaç yaşında milletvekili olursa olsun, erkekse 60, bayansa 58 yaşından önce emekli olma şansı yok. İşimiz gücümüz yalana ve yanlışa cevap vermekle geçiyor. 65 yaşın üzerinde 4 milyon seçmen varken, parlamentoda bu yaş grubunda 57 milletvekili var. Ama 8 milyon gencimizin olduğu yaş grubunda hiç milletvekili yok. CHP'nin toplumun vizyonu, aklı, vicdanıyla örtüşme derdi yok. Halkın büyük hedeflerinden korkan bir anlayışları var. Gençlere güvenmiyorlar.

Milletimiz bu işin patronu, sahibi. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyorsak bundan sonra bu ülkede milli irade daha güçlü olacak. Güçlü demokrasi bundan sonra olacak. Güçlü bir sistem inşallah 17 Nisan sabahı istikrarımıza ve güvenli yolculuğumuza destek verecek."

(Bitti)




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English