Son Dakika Haberler

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu DOST Partisi lideri Mestan, Şiroka Polyana köyünde seçmenlerle buluştu Mestan: "26 Mart'ta bizleri tarihi bir seçim bekliyor. Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır. Kutsal kimliğimiz adına, Türklüğümüz adına sizleri 13 numarayla DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum" DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hoca: "Şurada üç gün kaldı. Bu tarih Bulgaristan Türkünün, Müslümanının kaderini belirleyecek gündür. Bunun şakası yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞİROKA POLYANA (AA) – Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, 26 Mart'ta kendilerini tarihi bir seçimin beklediğini belirterek, "Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır. Kutsal kimliğimiz adına, Türklüğümüz adına sizleri 13 numarayla DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum." dedi.

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu DOST Partisinin lideri Mestan, 26 Mart'ta yapılacak parlamento seçimleri kampanyasını sürdürüyor.

Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ilinin Şiroka Polyana köyünde seçmenlerle bir araya geldi.

Konuşmasında pazar günü yapılacak seçimlerin önemine değinen Mestan, "26 Mart'ta bizleri tarihi bir seçim bekliyor. Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır. Kutsal kimliğimiz adına, Türklüğümüz adına sizleri 13 numarayla DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Türk partisi olarak anılan Hak ve Özgürlük Hareketinin (HÖH) kurulduğu günden beri Türk ve Müslüman toplumunu kandırdığını anlatan Mestan, "Onlar bizi Türk düşmanlarına satıyor. Bizler ise her toplantıda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatıyoruz, ‘Ne Mutlu Türk'üm diyene'. İşte iki partinin arasındaki fark budur." diye konuştu.

Mestan, HÖH'ün kendileriyle rekabet edecek gücü kalmadığını vurgulayarak, "Zaten onların işi bitmiş." dedi.

Son bir aydır Bulgaristan'ın dört bir tarafını gezdiği bilgisini veren Mestan, iki gündür de Kırcaali bölgesinde büyük bir ilgi gördüklerini anlattı. Mestan, miting yapmaya destekçi bulamayan HÖH'ün, şimdi kendilerinin seçim çalışmalarını engellemeye kalkıştığını dile getirdi.

Mestan, seçmenlere seslenerek, şunları kaydetti:

"26 Mart'ta seçim odasına girdiğinizde oyunuzu özgürce kullanmanızı istiyorum. Baskıyla korkuyla değil, özgürce oyunuzu DOST'a verin. Özgürlüğünüzü vereceğim. Bundan 27 yıl önce bize isimlerimizi verdiler ama özgürlüğümüzü vermediler. Bizim gerçek özgürlüğümüz 26 Mart'ta gelecek. Onlardan korkmayacaksınız."

- "Bulgaristan Türkünün kaderini belirleyecek gün"

DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca da 26 Mart'taki seçimlerin ülkedeki Türklerin kaderini belirleyeceğini söyledi.

HÖH'ün Bulgaristan'daki Türkleri temsil etmediğini vurgulayan Hoca, "27 yıl sonra yeni bir partinin kurulmasına ilişkin çok mutluyum." dedi.

Hoca, seçim gününün yaklaştığını belirterek, "Şurada üç gün kaldı. Bu tarih Bulgaristan Türkünün, Müslümanının kaderini belirleyecek gündür. Bunun şakası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçiminde, 7 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Türk ve Müslümanların oyları için DOST Birliğinin yanı sıra parlamentoda 33 milletvekili bulunan HÖH de mücadele verecek.

Türkiye'nin Kasım 2015'te hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesi, Bulgaristan'da Türklerin en fazla temsil edildiği HÖH'te görüş ayrılığına neden olmuştu. Türkiye'nin tutumunu destekleyen Genel Başkan Lütvi Mestan, Onursal Başkan Ahmet Doğan'ın baskılarına maruz kalarak partiden ihraç edilmişti.

Mestan ve bir grup milletvekili, Nisan 2016'da DOST Partisini kurarak, Bulgaristan'daki Türk siyasi hareketinde yeni bir sayfa açmıştı. Kısa sürede örgütlenen DOST Partisi, erken seçimlere Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ile ittifak yaparak DOST Birliği altında katılıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English