Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bu saldırının amacı barış ve demokrasi ortamını bozmak"

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener: "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösteren partililer, CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplandı.

CHP Ankara İl Başkanı Güvener, Çubuk'taki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Saldırının önceden planlandığını ileri süren Güvener, "Ne Genel Başkanımız bir milim geri atar ne de CHP'ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye'de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır." diye konuştu.

Bu saldırıların Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'lileri bu ülkenin geleceği için mücadele etmekten alıkoyamayacağını dile getiren Güvener, saldırının amacının ülkede oluşan demokratik umudu kırmak olduğunu kaydetti.

Güvener, "İktidara sesleniyoruz, bu saldırının kimler tarafından tertiplendiğinin bir an önce saptanmasını istiyoruz. Bir an önce ülkemizdeki iç huzuru bozmak için kimin tertiplere giriştiğini açığa çıkarın." dedi.

- "Sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermeliler"

Güvener, daha sonra 81 ilde CHP il başkanlarınca eş zamanlı yapılan açıklamayı okudu.

Saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu, bu kişilerin saldırının alt yapısını hazırladıklarını ifade eden Güvener, siyasi rant bekleyenlerin bu saldırıda payı bulunduğunu söyledi.

Güvener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı, Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, 'O evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'Mesajlarınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir? Bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermeliler."

- "Bu şekilde bir davranışla asla bu demirler soğumaz"

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de dün Kılıçdaroğlu ile beraber olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dün devlet baba, çocuklarına eşit muameleyi bırakın orada sınıfta kalmıştır. Devletin Sayın Kılıçdaroğlu'na özür borcu vardır. Sayın Genel Başkan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Eğer gün demirleri soğutma günüyse bırakın bizi birbirimize. Biz bir günde bütün demirleri soğuturuz. Ama araya nifak tohumu sokarak, belirli bir pozisyona gelmiş insanları hedef göstererek bu şekilde bir davranışla asla bu demirler soğumaz."

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt da toplumdaki bütün kanaat önderlerinin her zamankinden daha fazla birleştirici, bir araya getirici dil kullanması gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya, CHP'li bazı milletvekilleri, KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak da destek verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English