Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Brezilya'ya gidecek yolculara "sarıhumma aşısı" önerisi

DSÖ, Sao Paulo, Campinas, Rio de Janeiro ve Niteroi kentleri hariç diğer bölgelere başka ülkelerden seyahat edecek kişilere yola çıkmadan 10 gün önce aşı yaptırması uyarısında bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAO PAULO (AA) - Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) son raporunda, başka ülkelerden Brezilya'nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro eyaletlerine seyahat edecek yolculara "sarıhumma aşısı" yaptırmaları tavsiye edildi.


DSÖ'nün raporunda, Sao Paulo eyaletinde Sao Paulo ve Campinas, Rio de Janeiro eyaletinde ise Rio de Janeiro ve Niteroi şehirleri hariç diğer bütün bölgelerin sarıhumma bulaşma riski altında olduğunun dikkate alınması gerektiği bildirildi. Bu 4 kent, uluslararası yolculara aşı tavsiyesine dahil edilmedi.

Sarıhummanın ülkenin Atlantik sahilleri boyunca yayılmaya devam ettiği uyarısında bulunulan raporda, Brezilya'daki risk bölgelerine gidecek yolculara seyahatlerinden 10 gün önce hastalığa karşı aşı yaptırmaları ve sivrisinek sokmasını önlemek için tedbir almaları önerildi.

DSÖ, Minas Gerais ve Espirito Santos eyaletlerinin tümü ile Bahia eyaletinin güney ve güneybatısındaki 69 belediye bölgesi için daha önce aşı tavsiyesinde bulunmuştu.

- Bulaşıcı hastalık uzmanından açıklama

Sao Paulo Sağlık Müdürlüğü Hastalık Kontrol Koordinatörü Bulaşıcı Hastalık Uzmanı Markos Boulos, yaptığı açıklamada, sarıhummanın ülke genelinde yayılmasını sürdürdüğünü vurguladı.

Hastalığın eyaletin diğer bölgelerine ulaşıp ulaşmayacağını bilmediklerini aktaran Boulos, "Ancak bunun şu anda gerçekleşmemesi ümit ediliyor." ifadesini kullandı.

Boulos, DSÖ'nün önerisindeki değişikliğin aşılamalarla ilgili yerel tavsiyeleri değiştirmeyeceğini belirtti.

Eyaletin kıyı şeridindeki nüfusun aşı yaptırması için herhangi bir neden olmadığını ifade eden Boulos, şüpheli enfeksiyonlar ortaya çıkması veya Sao Paulo kentine daha yakın bölgelerde hastalığa yakalanan maymun ölümlerinin gözlemlenmesi durumunda stratejilerinin gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.

Brezilya Sağlık Bakanlığının duyurusuna göre, bakanlığa geçen aralık ayından bu yana kadar bin 561 şüpheli sarıhumma vakası bildirildi. Bunların 448'i doğrulandı, 850 vakanın incelemesi sürüyor. Ülkenin 188 kentine yayılan sarıhumma hastalığına yakalananların ölüm riski yüzde 32,1 olarak açıklandı. Salgının başlamasından bu yana Brezilya'da 144 kişi hayatını kaybetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English