Son Dakika Haberler

Elektrikte serbest tüketici limitinin aylık faturasının 82 liraya düşürülmesinin ardından birçok abone için ucuz elektriğin önü açılırken borcunu ödemeyenler de “Elektriğim kesilir mi?” korkusu yaşamayacak.

Borcunu ödemeyenin elektriği kesilmeyecek
Elektrikte serbest tüketici sistemine geçilmesiyle birlikte artık kesintiler son bulacak.

Ulusal tarifeden çıkarak serbest abone olanlar ödenmeyen borçları sebebiyle sürpriz elektrik kesintileriyle karşılaşmayacak. Elektrik piyasasını liberalleştirmenin adımlarından biri olarak görülen ve 2002 yılında bu yana uygulanan 'serbest tüketici' sistemi, 2017 yılıyla birlikte yeni bir evreye daha girdi.

Serbest tüketici olmak için uygulanan limit bu yıl 82 liraya kadar düşürüldü. Limitlerin düşmesiyle potansiyel müşteri sayısı artarken, diğer taraftan da daha önce yüzde 10 olarak uygulanan indirim oranı aktif enerji fiyatının düşmesiyle yüzde 5'e kadar geriledi. Türkiye'de 1,6 milyon aboneye hizmet veren Sepaş Enerji'nin Genel Müdürü Ondrej Safar serbest abonelerin hem faturalarını daha ucuza getirme imkânı bulduğunu hem de elektrik kesintilerine karşı korunduğunu belirterek, “Serbest abonelik sisteminde borcunu ödemeyen kişinin elektriği kesilmez. Ancak ulusal tarifede olanlar kesinti yaşıyor. Peki bu durumda biz ne yapıyoruz? Bankalar nasıl ki kredi kullanan müşterisinin sicilini tutuyorsa bizim de benzer şekilde bir ödeme skoru sistemimiz var. Abonelerimize ödeme alışkanlıklarına göre puan veriyoruz. Eğer abone borcunu ödememekte direniyorsa sözleşmeyi feshediyoruz. Artık o abone tekrardan ulusal tarifeye geçmiş oluyor. Ayrıca alacaklar için yasal yollara başvuruyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BÜYÜK

Türkiye'nin haberine göre, piyasada şu anda 21 görevli tedarik şirketinin faaliyet gösterdiğini anlatan Safar, tüketicileri firmalar konusunda da uyardı.

Asıl faaliyet alanı olmadığı hâlde sektöre giren firmaların mağduriyetlere yol açabildiğini dile getiren Safar, “Araştırma yapmadan firmayı seçmeyin. Sepaş Enerji'nin arkasında Türkiye'nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ve Avrupa'nın 10 büyük enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group'un gücü ve deneyimi bulunuyor. Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında 1,6 milyon aboneye hizmet veriyoruz. 150 bayimiz ile tüketicilerin yanındayız. Yıl içinde yaptığımız kampanyalarla müşterilerin hayatına dokunuyoruz. 2017 yılında da kampanyalarımızla sektörde fark oluşturacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını kaydeden Safar, “Türkiye 80 milyon nüfusu ve 8,4 milyon potansiyel abonesiyle büyük bir pazar. Çok büyük fırsatlar barındırıyor. Burada büyümek çok kolay. Hedefimiz 5 yıl içerisinde en büyük 5 firma arasında yer almak” diye konuştu.

Komşu komşuyla elektriğini paylaşacak

Sepaş Enerji'nin Genel Müdürü Ondrej Safar, gelecekte evlerin kendi elektriğini üretir hâle geleceğini, bazı Avrupa ülkelerinde insanların artık komşularıyla elektriğini paylaşabildiğini söyledi. Sepaş Enerji'nin bağlı bulunduğu CEZ Grup'un bu alanda güneş panelleri ve bataryalar ürettiğine değinen Safar “Ancak Türkiye buna henüz hazır değil. Çünkü bazı düzenleme ve yönetmeliklere ihtiyaç var. Ayrıca Türkiye'deki mevzuatın biraz daha basitleştirilmesi gerekiyor. Şu an çok karmaşık” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • B
    Bomba
    7 yıl önce

    Borcunu ödemeyenin elektriği kesilmezse daha iyi olmaz çünkü, tekrar tekrar ödemeyerek borç birikir, ödenmesi daha zor olur.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English