Son Dakika Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: "Ülke olarak üzerimize düşen görev, blokzincir teknolojisini en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak" BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu: "Blokzincir teknolojisi, günümüzün ve geleceğin en hassas bilgi teknolojileri gündemidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Ülke olarak üzerimize düşen görev, blokzincir teknolojisini en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak." dedi.

Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen "Blokzincir Türkiye Zirvesi"ne telekonferansla katıldı.

Blokzincir teknolojisinin 2008'de insan hayatına girdiğini aktaran Sayan, bu teknolojinin verimli ve şeffaf bir şekilde işlem yapmanın yeni bir yolunu ortaya koyduğunu söyledi.

Sayan, gün geçtikçe blokzincirin kullanım alanının genişlediğini ve her geçen gün daha fazla tehdit edilen gizlilik ilkesini güçlendiren bir etkisi olduğunu belirterek "Ülke olarak üzerimize düşen görev, blok zincir teknolojisini en iyi hale getirmek ve bu endüstriden üstümüze düşen payı almak." değerlendirmesinde bulundu.

Blokzincir gibi teknolojilerde değer ve inançlara uygun bir şekilde araştırmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Sayan, şöyle devam etti:

"Ülke olarak global gelişmeleri yakından takip ederek bu alanda önemli kazanımlar sağladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ivme kazanan yerli ve milli hamleler blokzincir alanında da çeşitli çalışmaların yapılmasında ilham kaynağı olacak. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın yegane yolu global düzeyde gerçekleşen değişimlere ayak uydurmak ve önder olmaktan geçiyor."

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise blokzincir teknolojisinin paranın dijitalleşme süreciyle gündeme geldiğini vurguladı.

Blokzincirin en önemli özelliklerinden birinin güvenlik olduğunu dile getiren Karagözoğlu, "Blokzincirin, kendisini henüz tam anlamıyla ispatlamadığı alanlardan bankacılık sektöründe, akademik camia ve özel Ar-Ge merkezleri tarafından ölçeklenebilirliği ve sunabileceği çözümler konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor ve eş zamanlı olarak bu sektörlerde de kullanılmaya devam ediliyor. Blokzincir teknolojisi, günümüzün ve geleceğin en hassas bilgi teknolojileri gündemidir." ifadelerini kullandı.

- Blok zincir, verinin olduğu her yerde

Projesium Kurucu Ortağı Dr. Gökçe Phillips, blokzincir teknolojisiyle verinin bulunduğu her alanda karşılaşmanın mümkün olduğuna dikkati çekti.

Söz konusu teknolojinin çok geniş bir ekosisteme sahip olduğunu vurgulayan Phillips, devletin ve kurumsal firmaların desteğinin önemli olduğunu, girişimciler olmadan yeni fikirlerin ortaya çıkamayacağını kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English