Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Düzce'de

Bakan Özlü: "Ülkemizin genç nüfusu, bizim en büyük zenginlik kaynağımızdır. Bizim için her bir insanımız çok büyük bir önem ve değer taşıyor. Kaybedecek tek bir vatandaşımız bile bulunmuyor. Her bir insanımızın bu toplum için bir potansiyel taşıdığına ve bir değer üretebileceğine inanıyoruz. Siyasetimizin ve hizmet anlayışımızın temelinde insan yer alıyor."

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, genç nüfusun Türkiye'nin büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirterek, "Bizim için her bir insanımız çok büyük bir önem ve değer taşıyor. Kaybedecek tek bir vatandaşımız bile bulunmuyor. Her bir insanımızın bu toplum için bir potansiyel taşıdığına ve bir değer üretebileceğine inanıyoruz. Siyasetimizin ve hizmet anlayışımızın temelinde insan yer alıyor." dedi.

Özlü, Düzce'nin Koçyazı Mahallesi'nde bulunan Metek TOKİ Konutları bölgesinde Düzce Valiliği ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından projelendirilen, yapımı hayırsever İşadamı Hacı Hidayet Türkseven tarafından üstlenilen Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi temel atama törenine katıldı.

Çok önemli bir eserin temelini atıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özlü, eğitim merkezini kazandıran yetkililere ve hayırsever iş adamı Hacı Hidayet Türkseven'e teşekkür etti. Özlü, "Sayın Türkseven'in bu davranışının hali vakti yerinde olan tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Çünkü hayırseverlerimizin daha fazla sorumluluk üstlenmeleri ile ülkemizde çok daha güzel gelişmeler yaşanacağına inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin, son yıllarda hayatın hemen her alanında çok büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşadığını, yaşamaya da devam edeceğini belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Bu başarının en temel sırrı, devlet ve millet bütünleşmesinin yeniden sağlanmasıdır. Kamunun, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, hayırseverlerin, hasılı toplumu oluşturan herkesin elini taşın altına koyduğu, sorumluluk üstlendiği bir dönem yaşıyoruz. Her şeyi devletten bekleme anlayışını artık yavaş yavaş terk ediyoruz. İş dünyamızın sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizde çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Türkiye'nin dört bir tarafında, hayırsever iş insanlarımız tarafından yapılan, yaptırılan eserlerin yükseldiğini görüyoruz. İşte bugün temelini attığımız bu eğitim merkezi de bunun en güzel örneklerinden birisidir."

-"Siyasetimizin ve hizmet anlayışımızın temelinde insan yer alıyor"

Özlü, Türkiye'nin, genç, büyük ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin genç nüfusu, bizim en büyük zenginlik kaynağımızdır. Bizim için her bir insanımız çok büyük bir önem ve değer taşıyor. Kaybedecek tek bir vatandaşımız bile bulunmuyor. Her bir insanımızın bu toplum için bir potansiyel taşıdığına ve bir değer üretebileceğine inanıyoruz. Siyasetimizin ve hizmet anlayışımızın temelinde insan yer alıyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibiyle hareket ediyoruz. Bütün sosyal politikalarımız, insana ve topluma hizmeti, sosyal adaleti ve eşitliği esas alıyor.İnancımız, kültürel kodlarımız, tarihimiz de bize zaten bunu söylüyor, bunu telkin ediyor. Bu nedenle, vatandaşlarımız arasında, gerekçesi ne olursa olsun, asla ama asla ayrımcılık yapmıyoruz. Tüm vatandaşlarımız gibi, engelli vatandaşlarımızı da çok seviyoruz, onlara çok büyük bir değer veriyoruz. Onları sosyal ve ekonomik hayata daha fazla dahil etmek için gayret gösteriyoruz. Ayrımcılık yapmadık dedim ancak engelli kardeşlerimiz için, gerektiğinde pozitif ayrımcılık yapıyoruz."

KOSGEB desteklerinde, girişimci olmak isteyen engellilere destekleme oranını yüzde 10 daha fazla uyguladıklarına dikkati çeken Özlü, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik bütün kamu kurumlarımızın hizmetlerinde benzer örnekler bulabilirsiniz. Bugüne kadar, engelli kardeşlerimizle ilgili istihdam, maaşların artırılması, bakım şartlarının iyileştirilmesi, ulaşılabilirlik ve sosyal hayata katılım gibi konularda birçok ilke imza attı." dedi.

Özlü, bütün bu çalışmaların içinde, engellilerin eğitimleriyle ilgili yaptıklarının ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, "Ulaşım sıkıntısı nedeniyle, hiçbir kardeşimizin okuldan ve eğitimden mahrum kalmasına gönlümüz razı değil. Bu nedenle, ücretsiz taşınan engelli öğrenci sayısını yaklaşık 80 bine çıkardık. Tüm eğitim kitaplarını görme engelli kardeşlerimiz için kabartma olarak bastık ve ücretsiz dağıttık. Ayrıca sesli kitap olarak da teminini sağladık. Önceliğimiz engelli kardeşlerimizin normal okullarda eğitim almalarıdır. Ancak bazı kardeşlerimizle ilgili daha özel eğitim programlarına, daha özel eğitim kurumlarına da elbette ihtiyaç duyuluyor.Bu nedenle, özel eğitim kurumlarını yaygınlaştırdık." diye konuştu.

Hükumet olarak özel eğitimden faydalanmak için gereken engel oranını düşürdüklerini ve yaş sınırını da kaldırdıklarını hatırlatan akan Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"İşte bugün, bütün bu açılardan çok önemli bir eğitim kurumunun temelini atıyoruz. Bu merkezde, özellikle otizm sorunu yaşayan çocuklarımıza ve gençlerimize, son derece kaliteli bir eğitim verilecek. Onların sosyal hayatta daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlayacak çalışmalar yapılacak. Memnuniyetle ifade ediyorum ki bu merkez, Düzce'deki tüm otizmli kardeşlerimize, her iki öğrenciye bir öğretmen düşecek şekilde eğitim verebilecek. Elbette otizm dışında sorunları olan kardeşlerimiz de burada eğitim alabilecek. İşte bugün böyle güzel, böyle değerli bir eserin temelini atıyoruz. Otizmli kardeşlerimiz ve onların aileleri adına çok büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyoruz. İnşallah, temelini attığımız bu eğitim merkezini bir an önce tamamlayacağız ve hizmete sunacağız."

- 4 okula daha ihtiyaç var

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da temeli atılan projenin kent için çok önemli olduğuna değinerek, "Öğrencilerimiz 4 yıldır valiliğimize yakın bir yerde eğitim öğretime devam ediyordu. Geçen yıl 16 Eylül'de valiliğimizle hayırseverimiz arasında yapılan bir protokolle çok güzel bir adım atıldı. Burada 377 öğrencimiz eğitim görüyordu. İlimizde bin 350 civarında özel eğitime muhtaç öğrencimiz var. Bunlarla ilgili yeni adımlar atmamız gerekiyor. 4 tane daha yeni okula ihtiyacım var. Konuyla ilgili hayırseverlerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise engelli çocukların eğitiminin önemli olduğunu anlatarak, bir vatandaşın engelli olup üzerine de eğitim almadığında engellilik halinin beş katına çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından bin 390 metre kare alana sahip Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin temeli, İl Müftüsü Selami Emen'in duasının ardından Bakan Özlü ve beraberindeki heyet tarafından atıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English