Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir’de 'sınav kaygısı' konferansı

Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “sınav kaygısı ve motivasyon” konulu konferansta Konya’nın Beyşehir ilçesinde öğrenim gören lise öğrencileriyle buluştu.

Beyşehir’de ’sınav kaygısı’ konferansı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Beyşehir Şubesi tarafından Haziran ayında yapılacak  lisans yerleştirme sınavına (LYS) girecek öğrencilere yönelik  zorlu sınav öncesinde  moral ve motivasyon amaçlı olarak  konferans düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak kişisel eğitim ve gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan katıldı. 

Türkiye Gençlik Vakfı Beyşehir Şubesi Başkanı Osman Özcan, yaptığı açılış konuşmasında TÜGVA’nın dünya üzerinde iyi ve güzele dair her ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafından yer alacak olan bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulmuş gençlik vakfı olduğunu, bir gençlik hareketi olduğunu belirtirken yürütecekleri çalışmalarından söz etti.

Özcan, konferansta salonu dolduran katılımcılara teşekkür ederken, sınava girecek öğrencilere de başarı dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından başlayan konferansında salonu dolduran lise öğrencilerine seslenen Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, kendine özgü sunumunda değindiği konularla gençlerin dikkat ve ilgisini üzerinde topladı.

Başarının sırrı hakkında öğrencilere püf noktaları veren Aslanhan, aile-evlat ilişkilerinden, günümüz gençlerine, sınav kaygısının nasıl aşılacağı ve internet zararlarına kadar gençlerin ilgisini çekecek birçok konuya değindi. 

Türkiye’de herkesin, özellikle genç neslin  kısa yoldan köşe dönmeye özendiğini, kimsenin  artık alın teri ve gözyaşı döküp başarılı olmak istemediğini anlatan Aslanhan, “Gecenin 1’inde, sabahın 5’inde,6’sında ders kitaplarınızın, soru bankalarınızın, denemelerinizin, yaprak testlerinizin, özet çıkardığınız o küçük kağıtların üzerinde alın teri ve gözyaşınız yoksa, vallahi de billahi de başarılı olamazsınız”diye konuştu.

Başarılı olmanın kolay olmadığını, çok çalışmak, alın teri ve emek gerektirdiğini anlatan Aslanhan, Türkiye’deki gençlerin en büyük probleminin hedefsizlik olduğunu söyledi.

“Hedefiniz yoksa, sabah kalkışınız bile ofsayt” diyen Aslanhan, “Allah bilir ananız bu sabah sizi zorla kaldırmıştır. Gece geç saatlere kadar sizi yatağa sokmayacak bir hayaliniz ve bir idealiniz yoksa lütfen yaşayıp yaşamadığınıza bir bakın.”dedi.Aslanhan, gençlerin televizyon alışkanlıklarına da dikkat çekerek, “Gerçekten başarılı olmak isteyen, büyük hedefleri, hayalleri olan var da günde bir dakika bile televizyon izliyorsa, yalan söylüyor, kendini kandırıyordur”ifadelerini kullandı.

Konferansa, Türkiye Gençlik Vakfı Beyşehir Şubesi Başkanı Osman Özcan, İlçe Mili Eğitim Müdürü Musa Konuk, okul müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English