Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir'de "Göl Festivali" devam ediyor

Beyşehir ilçesinde, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali devam ediyor. Belediye tarafından göl kenarındaki festival alanında düzenlenen 10 festival, ilçeyi hareketlendirdi. Her gün düzenlenen konser programları ile ünlü sanatçıların sahne aldığı festival kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Beyşehir’de “Göl Festivali“ devam ediyor
Beyşehir'de düzenlenen Göl Festivali kapsımında Akçabelen ‘Çetmi’ Şeker Fasulye Şenliği düzenlendi. İlçeye bağlı Akçabelen Mahallesi’nin ünlü şeker fasulyesi yerleşim merkezinde pişirildikten sonra getirildiği festival alanında ziyaretçilere ikram edildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, her yıl Akçabelen Mahallesi’nde düzenlenen şeker fasulye şenliğini bu yıl festival konseptine dahil ettiklerini belirterek “Bu yıl şenliğimizi de dernek başkanımız ve mahalle muhtarımızla da istişare ettikten sonra ilçemiz merkezinde festival kapsamında yapmaya karar verdik. Akçabelen’den gelen hemşerilerimizle burada biraraya geldik, mahallemizde pişirilen şeker fasulyemizi festival alanına gelen ziyaretçilerimize, misafirlerimize ikram ettik. Dolayısıyla, hemşerilerimizden, misafirlerimizden, yerli ve yabancı ziyaretçilerimizden bu fasulyenin lezzetini bir kez tatmasını istiyoruz. Çünkü bir kez yediniz mi adeta bağımlılık yapıyor. Bir kez yiyin gerisini merak etmeyin. Zaten tadan da onun farkına varacaktır. Türkiye’de İspir fasulyesi çok meşhur ama dönüp baktığınızda protein değeri en yüksek olan şeker fasulye de Akçabelen Mahallemizde yetişiyor. Bu konuda, gölümüzden de aldığı nemle yetiştirildiği topraklarda erken ekilebilme, hasat edilme gibi bir imkan da sözkonusu. Belediye olarak bölgemizde yetişen şeker fasulyemizin tanıtımı noktasında elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Dolayısıyla, bu yıl da daha iyi bir tanıtım için bu festival kapsamına şenliğimizi almış olduk. Amacımız Akçabelen şeker fasulyesini Türkiye’de marka bir ürün haline getirebilmek. Böyle bir etkinlikle festivalimize verdikleri destekten ötürü Akçabelen Mahallesinde yaşayan hemşerilerimize, dernek başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.



Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar da, bu yıl 5’incisini düzenledikleri şenliği Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’dan gelen talep üzerine ilçe merkezinde yapılan festival etkinliklerine dahil ettiklerini belirterek “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü, etkinliklerimize yaptığı katkılar gerçekten çok fazla. Biz artık bu şenliklerimizi geleneksel ve devamlı bir hale getirmek istiyoruz. Fasulyemizi bir dünya markası yapmanın amacını taşıyoruz.”diye konuştu.

Akçabelen Mahalle Muhtarı Selman Şanal da Akçabelen’in bölgedeki meşhur ürünü olan şeker fasulyesini Türkiye çapında tanıtmak için bir takım etkinlik ve çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yıl festival kapsamında bu şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Göl festivalinde yöresel ürünümüzü misafirlerimize ikram etmek, lezzetini tattırmak suretiyle tanıtmaya devam ediyoruz.”diye konuştu


.
Bu arada, bir TV kanalında yayınlanan “O Ses Türkiye” yarışmasına katıldıktan sonra, yarışmada seslendirdiği “Nar tanem” isimli şarkısıyla tanınan ve müzikseverler tarafından oldukça beğenilen Hasan Karadaş da Göl Festivali’nin 8’inci gününde düzenlenen konser programında Beyşehirliler’le buluştu. Karadaş’ın konser programı öncesinde ise yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile düzenlenen animasyon gösterileri festivale renk kattı.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English