Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir’de bağış kitaplarından mini kütüphane

Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde oluşturulan mini kütüphane kitapseverlerden ilgi görüyor.

Beyşehir’de bağış kitaplarından mini kütüphane
Beyşehir Belediyesi tarafından Kültür Sanat Merkezi haline dönüştürülen Taşköprü Aile Çay Bahçesi bünyesindeki tarihi binada kitap bağışlarıyla  okuma salonu oluşturuldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kültür sanat merkezi binasındaki bir odanın okuma salonu haline dönüştürüldüğünü belirterek, “Zaman içerisinde kitap bağışı yapan hemşerilerimizin de desteğiyle buranın daha büyük ve kapsamlı bir kütüphane haline dönüşmesini arzuluyoruz”dedi.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile yürütülen mini kütüphane oluşturulması çalışmasında büyük rolü bulunan isimlere de teşekkür ederken, “Emekli kütüphane müdürümüz Ünal Coşkun’a okuma salonu projesindeki destek ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Doğru bir proje olduğu kısa zaman içerisinde ortaya çıktı. Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi ile birlikte merkezi bir konumda bulunan kültür sanat merkezimizde böyle bir mini kütüphanenin faaliyete geçmiş olması kitapseverlerden de çok olumlu tepkiler alıyor. Bu konuda,  salonun oluşturulmasına katkı sağlayan kitap bağışçısı hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu salonun daha büyük bir kütüphaneye dönüşmesi konusunda bağışçılarımızdan kitap desteklerini bekliyoruz.”dedi.

Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Mini Kütüphanesi’nin gönüllü çalışanı olan Emekli Kütüphane Müdürü Ünal Coşkun da, oluşturdukları mini kütüphanenin en önemli özelliğinin tüm kitapların bağış kitabı olması olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“Atıl olan, yüzüne bakılmayan eski kitapları onararak yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Buradaki eserlerin hepsi de özenle seçilmiş kitaplar. Okuyucunun yararına ve onların ilgisini çekecek kitaplar var. Kütüphanedeki kitap sayısının fazla olması, o kütüphanenin büyük olduğu anlamına gelmiyor. Oluşturduğumuz konseptte okuyucuya en güzel, en iyi bilgiyi veren kitapların daha yararlı olacağına inanıyoruz. Kütüphanemizde halen 2 binin üzerinde kitap var. Tabi bu sayı bağışların artmasıyla daha da çoğalacak.Proje daha çok yeni. Yeni olmasına rağmen büyük bir ilgi var. En önemli amacımız; toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak. Alışkanlığı olmayanlara ise kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Tıpkı suyla toprağı buluşturmak gibi. Kütüphanemizin aşağı kısmı çay bahçesi. Çay  içmeye gelen vatandaşlarımıza buradan istedikleri kitabı vererek hem okuma alışkanlığı kazandırıyoruz. Hem de hemşerilerimiz boş vakit geçirmemiş oluyor. Salonumuzda, içerik olarak ansiklopediler, felsefi kitaplar, din kitapları, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve eğlence kitapları, edebiyatla ilgili kitaplar olmak üzere zengin bir konseptimiz bulunuyor. Bizler bu kapsamda kütüphanemizi büyütmek adına vatandaşlarımız evlerinde gerek atıl halde olsun, gerekse raflarında yüzüne bakılmayanlar olsun her çeşit kitapları kütüphanemize bağışlayabilir. Bizler bu kitapları değerlendirerek, gerekirse tamirini yaparak halkımızın okuma hizmetine sunacağız.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English