Son Dakika Haberler

Beko Basketbol Ligi play-off

Eklenme Tarihi: 09.06.2014 - 00:18

Galatasaray Liv Hospital: 73 Fenerbahçe Ülker: 64 Sarı-kırmızılılar, seride durumu 2-1'e getirdi

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Zafer Yılmaz

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 5, Sinan Güler 4, Markoishvili 9, Erceg 17, Furkan Aldemir 5, Göksenin Köksal, Ender Arslan 8, Hairston 2, Cenk Akyol 12, Ersin Dağlı 2, Mensah-Bonsu 9

Fenerbahçe Ülker: McCalebb 5, Ömer Onan 3, Emir Preldzic 4, Bjelica 17, Zoric 5, Oğuz Savaş 2, Kleiza 2, Bogdanovic 12, Melih Mahmutoğlu 14, İzzet Türkyılmaz, Berk Uğurlu

1. Periyot: 15-13

Devre: 36-34

3. Periyot: 55-55

5 Faulle çıkan: 32.30 Zoric (Fenerbahçe Ülker)

 

İSTANBUL (AA) - Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Fenerbahçe Ülker'i 73-64 yenen Galatasaray Liv Hospital, seride durumu 2-1'e getirdi.

Karşılaşmaya pota altında Zoric'i iyi kullanarak başlayan Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun kaydettiği basketlerle 4. dakikada 5-1 öne geçti. Hücumda üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında istediği isabet oranını yakalayamasa da hücum ribaundlarını alan Galatasaray Liv Hospital, 6. dakikada 7-5 üstünlük kurdu. Furkan'ın sert savunması karşısında zorlanan konuk takımda Zoric ve Bjelica erken faul problemi yaşadı. Erceg ile arka arkaya 7 sayı bulan sarı-kırmızılılar, 8. dakika içinde farkı 8 sayıya (15-7) çıkardı. Bu dakikadan sonra 6-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler, farkı 2 sayıya indirirken, ilk çeyrek Galatasaray Liv Hospital'in 15-13 üstünlüğüyle tamamlandı.

Ev sahibi ekibin ilk 5'te 4 değişiklik yaparak sahaya çıktığı ikinci çeyreğe Melih'in hücumdaki etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada 22-22 eşitliği sağladı. Rakip uzunların savunmasına rağmen içeri iyi kat eden Melih, pota altında bulduğu basketle 15. dakikada takımını 24-22 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra tempoyu artırıp rakibini savunmada dengesiz yakalayan Galatasaray Liv Hospital, 7-0'lık seri bularak, 17. dakikada Cenk'in 3 sayılık basketiyle üstünlüğü yeniden ele aldı: (31-24) Sarı-kırmızılılara Bjelica ve Melih'in 7-0'lık serisiyle karşılık veren konuk ekip, 19. dakikada 32-31 ile skoru tekrar lehine çevirdi. Kalan sürede iki takım da karşılıklı basketler üretirken, devre arasına Galatasaray Liv Hospital'ın 36-34 üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıya alan savunmasıyla başlayan sarı-kırmızılılar, istediği sonucu aldı. Rakibini durdurmayı başaran Galatasaray Liv Hospital, Markoishvili, Erceg ve Furkan'la bulduğu 9-1'lik seriyle 23. dakikada 10 sayılık fark (45-35) yakaladı. Bogdanovic'in dış atışlardan arka arkaya bulduğu sayılarla oyunda kalan Fenerbahçe Ülker, daha sonraki etkili performansıyla 29. dakikada Bjelica ile 52-51 öne geçti. Karşılıklı basketlerin atıldığı çeyrek, 55-55 tamamlandı.

Son periyoda etkili savunma yaparak başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk 5 dakikada rakibine sadece 2 sayı şansı verdi ve 35. dakikada 64-57 üstünlük kurdu. Taraftarının desteğiyle iyi oyununu sürdüren sarı-kırmızılı ekip, mücadelenin sonuna kadar farkı korudu ve maçı 73-64 kazandı.

Galatasaray Liv Hospital, bu galibiyetle seride durumu 2-1'e getirdi.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”