Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BDDK'dan yönetmelik değişikliğine dair açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) açıklama yaptı.

BDDK’dan yönetmelik değişikliğine dair açıklama
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Resmi Gazete'nin 16 Kasım 2017 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Bankaların bi̇rleşme, devi̇r, bölünme ve hi̇sse deği̇şi̇mi̇ hakkında yönetmeli̇kte deği̇şi̇kli̇k yapılmasına dai̇r yönetmeli̇k"e ilişkin olarak yönetmelik değişikliğinin bir bankanın aktifinde yer alan varlıkların bankanın iştirakine aktarılmasında mükerrer izin mekanizmasını ortadan kaldırmak amacını taşımakta olduğu ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan bir bankanın varlıklarının başka bir bankaya devredileceğine yönelik haberlerle ilgisi bulunmadığını duyurdu.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere, 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmelikte (Yönetmelik) bankaların birleşme, devir, bölünme ve hisse değişimlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmektedir. Bununla birlikte, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun (TTK) 159'uncu maddesinde ise bir şirketin tam veya kısmi bölünebileceği, bu kapsamda kısmi bölünmede bir şirketin mal varlığının bir veya birden fazla bölümünün diğer şirketlere devrolduğu, bölünen şirketin ortaklarının, devralan şirketlerin paylarını ve haklarını iktisap ettiği veya bölünen şirketin, devredilen mal varlığı bölümlerinin karşılığında devralan şirketlerdeki payları ve hakları elde ederek yavru şirketini oluşturduğu hususları hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede, 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik uyarınca bankaların iştirak edinmelerinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun iznine tabi olduğu hususu da dikkate alınarak, bir bankanın mal varlığının bir veya birden fazla bölümünün bankanın infisah etmesine neden olmayacak şekilde devredilmesi ve bu suretle bankanın devredilen mal varlığı bölümlerinin karşılığında devralan şirketlerdeki payları ve hakları elde ederek yavru şirketini oluşturması şeklindeki kısmi bölünmenin Yönetmelik hükümlerine tabi olmaksızın, TTK ve genel hükümler çerçevesinde yapılabilmesini teminen bahse konu kısmi bölünme türü 16 Kasım 2017 tarihli ve 30242 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Yönetmelik kapsamından çıkarılmıştır."

Açıklamada, yapılan yönetmelik değişikliğinin bir bankanın aktifinde yer alan varlıkların bankanın iştirakine aktarılmasında mükerrer izin mekanizmasını ortadan kaldırmak amacını taşımakta olduğu ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan bir bankanın varlıklarının başka bir bankaya devredileceğine yönelik haberlerle ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English