Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başrolde öğretmen olacak! Sınav kaygısı kalkacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘2 ay içinde hazırlayacağız’ dediği eğitim programı kısa, orta ve uzun vadeden oluşacak. Eğitimde değişiklik yerine ‘kaliteyi arttırma’yı esas alacak programın başrolünde öğretmenler olacak. Ezberden kavrayıcı öğretime geçilecek ve sınav kaygısı ortadan kaldırılacak.

Başrolde öğretmen olacak! Sınav kaygısı kalkacak
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve geldikten sonra çalışmalarını başlattığı 3 yıllık programın ayrıntıları ortaya çıktı.

Üzerinde çalışılan program kısa, orta ve uzun vade olarak hayata geçirilecek. yeniliklerin merkezinde öğretmenler olacak. Öğretmenlere eğitimde çocukları ezber, ders çalışma, ödev gibi konulardan uzak tutmaları, bunun yerine kavrama ve uygulamaya ağırlık vermeleri istenecek.

EĞİLİMLERE GÖRE OKUL TERCİHİ
Yeni dönemde öğrenciler tek tip eğitimden uzaklaştırılarak çocuğun yetenekleri ve zeka eğilimlerine göre liselere yönlendirilecek mekanizma kurulacak.

Buna göre çocuklar herkesin aldığı eğitimden yeteneğine göre belirlenen eğitime geçecek. Böylece zekası hangi alana yatkın ise öğrenciler lisede alanına göre okullara yöneltilerek sınav kaygısı ortadan kaldırılacak.

OKULLARDA ‘4E’ DÖNEMİ
Yeni okullar 4E kriterine (ekonomik, estetik, emniyetli, erişilebilir) göre inşa edilecek. Ayrıca binalar mahalli mimari ve tarihsel-kültürel mirası yansıtacak. Bunun yanısıra yeni yapılacak ve bahçesi yeterli alana sahip halihazırdaki okullara çok alanlı spor sahaları, oyun alanları ve kültürel alanlar kazandırılacak.

MESLEK LİSELERİNDE ENDÜSTRİ 4.0 ÇAĞI
Meslek liseleri yeni dönemde kritik öneme sahip olacak. ‘Endüstri 4.0’ çağına girildiği bu dönemde meslek liseleri laboratuvarlarından atölyelere kadar yenilenirken, teknolojik cihazlarla da donatılarak yüksek düzeyde eğitim verecek.

Öte yandan okullar sanayilerle de uyumlu olacak ve okuldan mezun öğrenciler iş kaygısına düşmeyecek.

TEMATİK LİSELER ARTACAK
Spor, sanat gibi yetkinlik gerektirecek alanlarda açılan liselerin bünyesinde ortaokullar açılacak ve bu öğrencilerin bu dallarda nitelikli eğitim alması sağlanacak.

Ayrıca yeni dönemde belirli bir spor, sanat veya meslek alanında eğitim ve öğretim yapan özel ihtisas alanlı tematik liseler de yaygınlaştırılacak.

Einstein’lara özel eğitim
Bakanlığın en önem verdiği konulardan birisi de üstün yetenekli çocuklara yönelik olacak. Geleceğin mimarları olarak görülen çocukları bulmak için okullarda yetenek taraması yapılacak. Bu yüksek zekâlı çocuklara özel eğitim sağlayacak olan bilim ve sanat merkezleri Türkiye’nin birçok ilinde inşa edilecek. Diğer bir önemli değişiklik ise spor dalında olacak. Bu doğrultuda okullarda her bir öğrencinin esneklik, sürat, dayanıklılık ve kuvvet özellikleri ölçülerek Bakanlığın kuracağı veri tabanına kaydedilecek. Böylece öğrencinin vücut yapısı hangi spor dalına yatkın ise ailesiyle paylaşılarak o spor dalına yönlendirilmesi sağlanacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AT
    ali tez
    6 yıl önce

    yıpranma payı verin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English