Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başörtüsündeki iğne sorununa "dostane çözüm"

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan başörtüsündeki iğne "nizami" olmadığı gerekçesiyle salondan çıkarılan öğrencinin KDK'ye yaptığı başvuru, "dostane çözüm" kararıyla sonuçlandırıldı ÖSYM tarafından KDK'ye gönderilen bilgilendirme yazısında, söz konusu gözetmenlere 6-12 ay sınav görevi verilmemesinin kararlaştırıldığı bildirildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başörtüsündeki iğnenin "nizami" olmadığı gerekçesiyle Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sırasında salondan çıkarılan öğrencinin sorunu konusunda "dostane çözüm" kararı verildi.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan açıklamaya göre, Ankara'da ALES'e girmek isteyen öğrenci, başvurusunda, sınav salonunda görevliler tarafından başörtüsündeki iğnenin "nizami" olmadığı gerekçesiyle uyarıldı.

Söz konusu aday, görevlilerin örtüdeki iğnenin çıkarılmasını istediğini ancak iğnenin son derece basit ve sıradan olduğunu kaydetti. Görevlilerin yaptıklarının insan haklarına aykırı olduğuna dikkati çeken öğrenci, tavırlarından şikayetçi olduğu görevliler hakkında zabıt tutulmasını istedi.

Görevliler, "sınavın huzurunu bozduğu" gerekçesiyle polis çağıracaklarını ifade ettiği adaydan iğneyi çıkarmasını istedi. Başörtüsündeki iğneyi çıkararak sınıftaki panoya takan öğrenci, tartışmalar üzerine sınıftan çıkarıldı.

- Sınav görevlilerinin uygun eğitimden geçirilmesini talep etti

Sınava giremediği için görevliler hakkında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) şikayet dilekçesi yazan ve cevap alamayan öğrenci, KDK'ye başvurarak, görevlilerin cezalandırılmasını ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması için sınav görevlilerinin uygun eğitimden geçirilmesini talep etti.

Bunun üzerine KDK, ÖSYM Başkanlığından bu konuyla ilgili bilgi ve belge istedi.

ÖSYM tarafından KDK'ye gönderilen bilgilendirme yazısında, Sınav Görevlilerinin Sınav Kurallarına Aykırılık Teşkil Eden Filleri ve Uygulanacak Yaptırımlara İlişkin Yönerge hükümlerince, 6-12 ay ilgili gözetmenlere sınav görevi verilmemesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Başvuruyu incelemeye alan KDK, başörtüsündeki iğne nedeniyle sınava alınmayan öğrencinin talebi doğrultusunda, ÖSYM, il sınav koordinatörlüklerince sınav günlerinde yapılan toplantılarda görevlilere gerekli bilgilendirmelerin eksiksiz yapılmasının üstünde hassasiyetle durulacağını kaydetti.

Ayrıca başvurudaki taleplerin ÖSYM tarafından yerine getirilmesinden dolayı başvuru hakkında "dostane çözüm" kararı verildi ve yeni mağduriyetlerin oluşmaması için idareye yol gösterdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English