Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay'dan önemli çağrı!

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim ve kültüre olan katkıları ilçeye kazandırılan 58 kütüphane ile devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kütüphane çalışmalarını anlattığı açıklamasında önemli bir çağrıda bulunarak "Lütfen her gün en az 15 dakika çocuklarımızla birlikte kitap okuyalım. Göz aydınlığımız yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanması adına hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Selçuklu Belediyesi  ilçeye yeni kütüphaneler kazandırırken, kitap ve üye sayısını da arttırmaya devam ediyor. Kütüphanecilik çalışmaları ile yerel yönetimler arasında birinciliğini koruyan Selçuklu Belediyesi, eğitim ve kültür hayatının en büyük destekçisi...

Selçuklu'da 2017 yılı adeta kütüphanecilik yılı oldu. İlçenin farklı noktalarında faaliyete geçen yeni kütüphanelerle birlikte daha önce 29 olan kütüphane sayısı 58'e yükseldi. Selçuklu Belediyesi böylece geçmiş yıllarda açtığı kütüphane sayısı kadarını bir yılda ikiye katlayarak yeni bir rekor daha kırmış oldu.

Selçuklu'da faaliyete geçenlerle birlikte yeni kütüphane dağılımı 13 ilkokul, 21 ortaokul, 15 lise ve 9 halk kütüphanesi şeklinde oluştu. Selçuklu'nun 58 kütüphanesinde 365 bin 578 kitap ve 98 bin 522 üye bulunurken 288 bilgisayarla da okuyuculara ücretsiz internet hizmeti sunuluyor. Sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tutan Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden günlük ortalama 7 bin kişinin yararlanırken, yıl içinde ortalama 612 bin 541 kitap hareketliliği yaşanıyor.



Selçuklu'da okumanın keyfi başka

Selçuklu Belediyesi, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak amacıyla da yıl içinde çeşitli aktiviteler düzenliyor. İlki geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve büyük ilgi gören online kitap okuma yarışmasının ikincisi 28 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Ayrıca geçtiğimiz yıl tamamen üye katılımlarıyla oluşturulan "kitap ve okuma sevgisi" konulu yıllık bültenin ikincisi "değerler eğitimi" başlığıyla kısa süre içinde yayınlanacak. Yine kütüphanelerden en çok kitap alıp okuyarak ayın okuru seçilenler her ay çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyorlar.

Selçuklu Belediyesi merkez mahallerin yanı sıra Sızma, Tepekent ve Başarakavak gibi dış mahallerde de yeni açtığı kütüphanelerle okuyuculara hizmet sağlarken burada eğitim gören çocukların kitap ve yazarlara olan ilgisini arttırmak için yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor. "Yazarlar öykülerini anlatıyor" projesi kapsamında Yazar Fatma Tutak 15 Şubat Perşembe Günü Başarakavak Mahallesi'nde öğrencilerle buluşacak. Daha sonra diğer mahallerde de sürecek olan etkiliğe farklı birçok yazar renk katacak.

"Günde en az 15 dakika çocuklarımızla birlikte kitap okuyalım"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“Selçuklu Belediyesi olarak başta SEDEP olmak üzere ilçeye kazandırdığımız okullar, spor salonları ve kütüphanelerle eğitime olan desteğimiz artarak devam ediyor. Selçuklu'da her yaştan hemşehrimizin kitaba ulaşması için ilçemize 58 kütüphane kazandırdık. Hamdolsun bu noktada çok güzel bir noktaya geldik. Biliyoruz ki geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'si ancak eğitimli, donanımlı ve okuyan bir nesilden geçiyor. Dünya üzerinde son yaşanılan olaylar da göstermektedir ki; geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlanmamız gerekiyor. Bu noktada bizlerin çalışmalarının yanı sıra tüm anne babalara da buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen her gün en az 15 dakika çocuklarımızla birlikte kitap okuyalım. Göz aydınlığımız yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanması adına hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • T
    tuna
    6 yıl önce

    selçuklu ilçesini metropol yaptınız Allah sizlerden razı olsun.büyük projelere imza attınız.Allah başarılarınıza başarı katsın inşallah.ilk günden beri her zaman sizi destekledik desteklemeye de devam edecez inşallah.sizin gibi başkanların sayısını artırsın Rabbim. gerçektende selçuklu müthiş gelişti gelişmeyede devam ediyor. hayırlı günler hayırlı çalışmalar sayın başkanım

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • T
    tuna
    6 yıl önce

    sayın başkanım Allah rızası için doğu dağı imarlı parsellerine topraktanda olsa bir yol açsanız imarlı arsalarımıza arabayla gidebilsek

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English