Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başındaki mermi parçaları darbe girişimini unutturmayacak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Yusuf Ak, darbecilerin attığı top mermisinin 3 parçasını ölene kadar başında taşıyacak.

Başındaki mermi parçaları darbe girişimini unutturmayacak
Tedavisi bir rehabilitasyon merkezinde devam eden Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbenin nasıl bir şey olduğunu babasının anlattıklarından öğrendiğini söyledi.

Rize'nin Kendirli beldesinden olduğunu ve Kendirli'nin, Kenan Evren anayasasına yüzde 98 hayır dediğini belirten Ak, "Bundan dolayı çok zulüm görmüştür. Onun için da darbenin ne olduğunu iyi biliriz." dedi.

Ak, 15 Temmuz'da askeri hareketliliği duyduktan sonra eşi ve çocuklarıyla helalleşip AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı binası önüne gittiğini ifade etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşları meydanlara çağıran konuşmasını dinlediğini aktaran Ak, şöyle konuştu:

"Biz zaten o anda dışarıdaydık. Sonra orada 'Cumhurbaşkanımızla beraber kefen giymeye...' diye ant içtik ve yemin ettik. Ardından köprüye gitmeye karar verdik ama önceki amacımız havaalanına gitmekti. Köprüde o kadar problem olduğunu bilmiyorduk. Aracımızla Göztepe'ye kadar gittik. Orada asker kıyafeti giymiş teröristlerin tankı vardı. Tank bizimdi ama teröristler almıştı. Tankı askerlerin elinden alıp polise verdik."

- "Allah orada bizim korkumuzu aldı"

Boğaziçi Köprüsü'ne gittiklerinde olayın ciddiyetini gördüklerini vurgulayan Ak, "Darbeci hainler, saat 03.00 gibi helikopterden ateş etmeye başladılar. Orada yara almadık. Karşılık verdi polisler. Sonra helikopter karşılık alınca bize ateş etmeden devam etti. Saat 05.00 civarında köprüyü almaktı niyetimiz." diye konuştu.

Ak, köprünün yüksek noktalarından keskin nişancıların kendilerine ateş ettiğini ve yanında yaralananlar olduğunu dile getirdi.

"Allah orada bizim korkumuzu aldı. 'Hiç korktun mu?' diye sorsan, korku yoktu. Mermi atıyorlar sana geri dönersin ama öyle bir şey yok. İlerleyeni, yanlarına kim yaklaşırsa vuruyorlardı." diyen Ak, köprüde havanın aydınlanmasını beklediklerini ifade etti.

Bir TOMA aracının önündeyken top atışı olduğunu ve vurulduğunu ancak bunu hatırlamadığını belirten Ak, "Arkadaşlarım sonradan anlatıyor. Orada motor yanmaya başlamış. Ben yanmayayım diye oradan çekmişler. Bir ara kendime geldim, ayağımı gördüm. Parmağımın koptuğunu anladım ama ayağımı hissetmiyorum. Bayıldım beni hastaneye götürdüler." dedi.

- "Ömür boyu bu mermi çekirdekleriyle yaşayacağım"

Ak, hastanede 5 gün yoğum bakımda kaldığını ve doktorların kendisine yüzde 5 oranında yaşama şansı verdiğini sonradan öğrendiğini söyledi.

Top mermisinin parçalarıyla, sağ ve sol ayağından ve başından yaralandığını belirten Ak, şöyle devam etti:

"5. gün öğreniyorum kafamda mermi olduğunu. Doktorlar geldiğinde kendi aralarında konuşuyorlar mermi falan. Sonra 'Başında mermi çekirdeği var" diye söylemek zorunda kaldılar. Toptan atılan merminin 3 çekirdeği kafamda. Ömür boyu bu mermi çekirdekleriyle yaşayacağım. Doktora 'Alınırsa bir şey olur mu' diye sordum ama tam net alınabilir demedi. Doktorlar, 'Çekirdekler alınırsa çok yüksek ihmalle felç olabilirsin. Şu anda zarar vermiyor. Biraz ödem oluşmuş' dedi. Tedaviye hep iyi cevap verdim. Sağ ayak baş parmağım koptu. Diğer ayağımda şarapnel parçası vardı onu aldılar."

Ak, darbecilerin amacına ulaşması halinde Cumhurbaşkanını hedef alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sonra Reis'i sevip ona gönül verenler vardı. Katledeceklerdi ama edemediler. Rabbim bunlara izin vermedi. Biz de engel olduk onlara. Reis bize 'çık' dedi. Bunun daha ötesi yok. Bugün olsa yine gideriz. Askerliğimi komando olarak yaptım. Şimdi Suriye'de harekat var. Beni götürseler sınıra hemen giderim. Bu memleketi, namussuzlara yedirmeyeceğiz. Reisimiz'i de yedirmeyeceğiz. Numaradan, yalan yere kefen giymedik. Namusumuz, vatanımız, Reisimiz için kefen giydik. Mücadeleye her zaman hazırız. Darbenin izini ölene kadar vücudumuzda taşıyacağız. Bunu taşımak bizim için şereftir. Kahpe kurşun var beynimizde ama onu madalyaya çevirdik. Çünkü kazanan biz olduk. Zafer inananlarındır, şarlatanların değildir. Şarlatanların da olmayacak bu memleket. Onlara vermeyeceğiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English