Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Erzurum'da

Kurtulmuş: "Ne yaparsanız yapın artık boş. Bu millet artık uyanmıştır. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kaynaştığını 15 Temmuz'da gördük. Siz değil, arkanızdaki bütün güçlerle gelin. Siz değil, bütün terör örgütlerini yanınıza alarak gelin, bu millete artık zarar veremeyeceksiniz, zararınız dokunmayacaktır" "Bu millete karşı kalkan her eli kıracağız ve bu millete, bu devlete, bu ülkeye karşı ortaya konulan her tuzağı Allah'ın izniyle bozacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne yaparsanız yapın artık boş. Bu millet artık uyanmıştır. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kaynaştığını 15 Temmuz'da gördük. Siz değil, arkanızdaki bütün güçlerle gelin. Siz değil, bütün terör örgütlerini yanınıza alarak gelin, bu millete artık zarar veremeyeceksiniz, zararınız dokunmayacaktır. Bu millete karşı kalkan her eli kıracağız ve bu millete, bu devlete, bu ülkeye karşı ortaya konulan her tuzağı Allah'ın izniyle bozacağız" dedi.

Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Şükrüpaşa Mahallesi'nde inşa ettirilen bilgievinin açılışında yaptığı konuşmada, milli mücadelenin önemli merkezlerinden birinde, "Dadaşlar diyarı" Erzurum'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak güçlenmeye devam ettiğini, milli gelirini artırdığını, uluslararası camiada adından daha fazla söz ettiren bir ülke haline geldiğini söyleyen Kurtulmuş, bu ileriye doğru gidişin altında yatan en önemli nedenlerden birinin, "devlet-millet kaynaşması"nın ortaya konulması olduğunun altını çizdi.

"Artık devletin nabzıyla, devletin duyarlılığıyla milletin duyarlılığı üst üste örtüşmüş, devletle millet aynı telden çalar hale gelmiştir" sözlerine yer veren Kurtulmuş, vatandaşın derdini rahatlıkla devletin adamlarına anlatabildiğini ifade etti.

Millete hizmeti, ibadet olarak telakki eden bir kamu anlayışının hakim olduğunu belirten Kurtulmuş, böyle olunca da milletin devlete sahip çıkmaya başladığını anlattı.

- "Bu gücü asla kaybetmeyeceğiz"

Numan Kurtulmuş, milletin devletine sahip çıktığının en önemli göstergesinin de 15 Temmuz akşamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu bir darbe teşebbüsüdür. Çıkın sokaklara üç buçuk çapulcuya bu meydanları bırakmayın" çağrısına uyulması olduğunu aktardı.

Erzurum'da on binlerce insanın, aynı şekilde Türkiye'nin diğer şehirlerinde vatandaşların o gece, kısa sürede sokağa döküldüğünü anımsatan Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Niye oldu bu? Artık millet, devlete, devletin başında olan Cumhurbaşkanına, devleti yönetenlere güveniyor, itimat ediyor, onlar zorda kalsın istemiyor, onlara sahip çıkıyor, devlete, millete sahip çıkıyor. Bu, Türkiye için büyük bir aşamadır. Onun için birilerinin en fazla korktuğu alan da burasıdır. Devletle millet bütünleşirse bu milletin önü tutulmaz. Devletle millet bütünleşirse bu devlet, milletin her bir ferdi için hizmetkar bir devlet olarak en ücra köşeye kadar gider, hizmetini götürür. Devletle millet bütünleşirse, millet elindeki en küçük imkanı bile yeter ki devlet ayakta dursun diyerek devletiyle paylaşır. İşte Türkiye'de kazandığımız en önemli güç budur. Bu gücü asla kaybetmeyeceğiz."

Kurtulmuş, 15 Temmuz'da milletin tanklara, uçaklara karşı göğsünü siper ederken ülkeye, vatanına, inancına, bayrağına ve cümle aleme, üç-beş eşkıyanın artık eski dönemlerde olduğu gibi bu devlete el koyamayacağını gösterdiğine vurgu yaptı.

- FETÖ'nün algı operasyonları

FETÖ'nün içeride ve dışarıda destekçileriyle Türkiye'ye karşı haince birtakım algı operasyonları yaptıklarına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Ne yaparsanız yapın artık boş. Bu millet artık uyanmıştır. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kaynaştığını 15 Temmuz'da gördük. Siz değil, arkanızdaki bütün güçlerle gelin. Siz değil, bütün terör örgütlerini yanınıza alarak gelin, bu millete artık zarar veremeyeceksiniz, zararınız dokunmayacaktır. Bu millete karşı kalkan her eli kıracağız ve bu millete, bu devlete, bu ülkeye karşı ortaya konulan her tuzağı Allah'ın izniyle bozacağız."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleriyle birlikte bilgievinin açılışını gerçekleştirdi.


Kurtulmuş, bilgievini de gezerek, atölyelerdeki çalışmaları izledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Erzurum'daki temaslarında Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'i de ziyaret etti. Sekmen'den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Kurtulmuş, Erzurum'un imkanlarının çok geniş olduğunu belirterek, 65. Hükümet olarak Erzurum halkının yanında, hizmetinde olduklarını söyledi.

Erzurum'un cazibe şehirlerinden birisi olmasının, kente çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Kurtulmuş, şehircilik anlamında da çok başarılı işlerin yapılacağını, sıkıntıların da kısa sürede aşılacağını sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English