Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi

Konya Sanayi Odası (KSO), “Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi” kapsamında açılan kursları dereceyle bitiren 6 kadın kursiyeri, modanın merkezi İtalya gezisi ile ödüllendirildi. KSO’nun organizasyonuyla İtalya’ya giden kursiyerler, moda okullarını ile Milano Unıca 2017 Fuarı’nı ziyaret ederek, dünya modasında ve tekstil sektöründe yaşanan son gelişmeleri yerinde görme fırsatı yakaladı.

Başarılı kadın kursiyerler İtalya gezisi ile ödüllendirildi
AB Projesi olan “Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi” ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, projenin ana hedeflerinin Konya’da tekstil sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve kadınları üretim hayatına kazandırarak ekonomik kalkınmaya daha fazla destek vermek olduğunu söyledi. 

Bin proje arasından seçildi 

KSO tarafından hayata geçirilen projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'na yapılan binin üzerindeki proje arasından seçildiğini anlatan Kütükcü, 60 kadın kursiyerin proje kapsamında dört ay süren bir eğitim sürecinden geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kursiyerlerimize, odamızda moda tasarımı, temel bilgisayar, kişisel gelişim ve KOSGEB girişimcilik eğitimleri verildi. Aldıkları eğitimlerle meslek sahibi olan kadın kursiyerlerimiz, aynı zamanda girişimcilik eğitimleri ile de kendi potansiyellerini keşfetmiş oldular. Proje kapsamında eğitim alan 60 kursiyerimizin tamamı, odamızın organizasyonuyla daha önce İstanbul Moda Akademisi ve Eskişehir’deki bazı tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Şimdi de en başarılı 6 kadın kursiyerimizi İtalya gezisi ile ödüllendirerek, kendi sektörlerinde dünyada yaşananları yakından görmelerine imkan tanımış olduk. İtalya’ya giden kursiyerler, burada Accademıa Del Lusso moda okulu, Istıtuto Marangonı moda okulu ve Mılano Unıca 2017 Fuarı’nı ziyaret etti” 

Sertifikalar 3 Ağustos’ta dağıtılacak
 
Kütükcü, 3 Ağustosta Anemon Otel’de düzenlenecek sertifika töreni ile kursiyerlere Kurs Bitirme Sertifikası ve Moda Tasarım Sertifikası’nın yanı sıra, Girişimcilik sertifikalarının da dağıtılacağını belirterek, tüm sektör sanayicilerini bu törene katılmaya davet etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English