Son Dakika Haberler

Antalya'da günde 2 binin üzerinde ziyaretçi çeken akvaryumda biberonla beslenen balıklar ilgi odağı oldu.

Balıkları biberonla besliyorlar
Kent merkezinde 10 bini aşkın balığın bulunduğu dev akvaryum, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Birbirinden ilginç 4 tematik bölümde Kızıldeniz, Hint Okyanusu, Atlas ve Pasifik okyanuslarından kesitler sunuluyor.

Antalya ve çevresindeki su altı yaşamından örneklerin de olduğu 7,5 milyon litre hacimli akvaryumda 180 köpekbalığı yer alıyor.

İşletmenin genel müdürü Kemal Kumkumoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte turizm sezonunun başlamasıyla akvaryuma ziyaretçi akını olduğunu söyledi.

Rusların yanı sıra Avrupa'dan gelen turistlerin sayısında da artış beklediklerini belirten Kumkumoğlu, günde ortalama 2 binin üzerinde ziyaretçiye hizmet verdiklerini, sezon yoğunluğunun başladığını ve iyi gittiğini anlattı.

- Köpekbalığı besleme seansları

Kumkumoğlu, ziyaretçiler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydederek, zihinlerinde güzel anılar bırakmak istediklerini vurguladı.

Bunun için her gün 12.00'de köpekbalığı besleme şovu yaptıklarına dikkati çeken Kumkumoğlu, "Akvaryumda 180 köpek balığı var. Aslında korkulacak bir şey olmadığını gösteriyoruz. Yine her gün saat 14.00'te 'koi' balıklarını biberonla besleme etkinliğimiz var." diye konuştu.

Kumkumoğlu, ziyaretçilerin çoğunun giriş saatlerini balıkların beslenme saatine göre ayarladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu balıkları bebek gibi besliyoruz. Katılımcılarda inanılmaz heyecan yaratıyor. Bakıcılarımız özel hazırladıkları sıvı balık mamalarını biberonlara koyuyor. 'Koi' balık havuzu önünde olan turistler, biberonlarla balıkları besleme ayrıcalığını yaşıyor. Biberonu emen balıklar, dakikalar içinde yemi bitiriyor. Balıkları besleyecek kişinin yaşı çok önemli değil. Biberonu tutabilecek çocuklardan yetişkinlere kadar herkes beslenme etkinliğinde yer alabilir.

Akvaryuma gelip yüzlerce farklı deniz canlısını gören misafirlerimize farklı deneyimler yaşatmak istiyoruz."

Akvaryumda Küba'dan getirilen 3 fok yavrusunun da yer aldığı bilgisini veren Kumkumoğlu, "Bu sevimli canlılar ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Burada aileler fokların yaptığı mini gösterileri izliyor. Onlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Fokları öpüyor, foklar da kendileriyle ilgilenen insanları öpüyor." ifadelerini kullandı.


Biberonla balık besleme deneyimi yaşayan Ebru Çelik Arık da akvaryuma hayran kaldıklarını söyledi.

Arık, "Balıkların biberonla beslendiklerini görünce ben de denedim. Çok keyifli ve eğlenceliler. Bizim için çok farklı bir tecrübe oldu." görüşünü paylaştı.

Tuana Gülbay (14) da "Çok eğlenceliler, beslerken çok keyif aldım. Daha çok küçük olanları beslemeye çalıştım. Çok tatlılar. Biberonla balık beslendiğini bilmiyordum. Genellikle biz yemle besliyorduk." şeklinde konuştu.

Balıkları beslemenin çok eğlenceli olduğunu söyleyen 8 yaşındaki Hilal Balar da büyük keyif aldığını, ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını anlattı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English