Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (3) "(TEOG yerine getirilecek sistem) Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından açıklanacaktır" "Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TEOG yerine getirilecek sistemle ilgili, "Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından açıklanacaktır." dedi.

Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir basın mensubunun, TEOG yerine getirilecek sistemle ilgili Bakanlar Kurulunda bir sunumun yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"TEOG konusu, bugün Bakanlar Kurulunda konuşulmadı. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanımız Cumhurbaşkanımızın heyetinde. O nedenle Bakanlar Kuruluna katılamadı, bir sunum da yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığımızın Sayın Müsteşarı da Bakanlar Kuruluna herhangi bir sunumda bulunmadı Ancak Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi çalışmalarını yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından açıklanacaktır."

Uyum yasalarının hazırlanmasıyla ilgili gelinen aşamanın ne olduğunun sorulması üzerine Bozdağ, şu bilgileri verdi:

"Başbakanlıkta Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğümüz var. Burası büyük bir çalışma yürütüyor. Binlerce yasa tarandı. Hem birincil kaynaklar, hem ikincil kaynaklar tarandı. Bunlar arasında neler yapılacağı hususunda tespitler yapıldı. Ayrıca Adelet Bakanlığımız da uyum yasaları konusunda ciddi çalışmalar yürütüyor. Onlar da son aşamaya geldi. Muhtemeldir ki Adalet Bakanlığımızın hazırladığı uyum yasaları daha erken devreye girecek. Diğer yasalar da bittikçe, bundan sonra gündeme gelecektir. 2018 bu anlamda uyum yasalarının Parlamentoya sevk edildiği ve bazılarının yasalaşma imkanı bulduğu bir yıl olacaktır."

- "Sınır kapısının Irak yönetimince devralınması hususundaki çalışmalar sürüyor"

Bozdağ, diğer basın mensubunun, Habur Sınır Kapısına alternatif bir sınır kapısının açılması yönündeki çalışmalarda son durumun ne olduğunu sorması ve İran'ın Kuzey Irak sınırındaki sınır kapısını açma kararı aldığını hatırlatması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasında Habur Sınır Kapısı bulunuyor. Bu kapı şu anda kapalı değil. Öte yandan, bir önceki Bakanlar Kurulu sonrasında açıkladık. Türkiye olarak, sınır kapılarının Irak hükümetine devri konusunda bir çalışma başlattık. Ayrıca alternatif bir Ovaköy Sınır Kapısının açılması konusunda da bir çalışma başlatıldı. Sayın İbadi'nin Türkiye ziyaretinde gerek Sayın Cumhurbaşkanımız ile gerek Sayın Başbakanımız ile yaptığı görüşmelerde de bu konular etraflı bir şekilde ele alınmış ve görüşler olumlu gelişmiştir. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor. Türkiye, sınır kapılarının ve petrol boru hatlarının Irak hükümeti tarafından kontrol edilmesinin daha doğru olacağını ifade etmiş ve bu konuda Irak Hükümetinin yaptığı çabalara, destek olacağını açıklamıştır. Şu anda İran böyle bir adımı atmış olabilir. Türkiye ile Irak arasında kapalı bir sınır kapısı olmadığı için böyle bir adımı atmaya şu aşamada ihtiyaç yok ancak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin kontrolünde olan sınır kapısının Irak yönetimi tarafından devralınması hususundaki çalışmalar sürüyor. Türkiye olarak bu çalışmalara destek oluyoruz."

- "Geçen yıl yapılan uygulama bu sene de aynen devam etmektedir"

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Bozdağ, "Bugün taşeron işçilerle ilgili Bakanlar Kurulumuzda bir görüşme yapılmadı ancak taşeron işçilerle ilgili alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır. Yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında engelli vatandaşlarımızla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak." dedi.

Bozdağ, ileri yaz saati uygulamasıyla ilgili son durumun ne olduğunun sorulması üzerine, şu bilgileri verdi:

"Danıştay bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdi ve Bakanlar Kurulumuz Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına uygun yeni bir karar aldı. Dolayısıyla alınan karar Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına uygundur ancak saat uygulamasında bir değişikliği içermemektedir. Geçen yıl yapılan uygulama bu sene de aynen devam etmektedir. Ayrıca şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde olan torba yasanın içerisinde yaz saati uygulamasına ilişkin bir yasal düzenleme de konulmuştur. Önümüzdeki günlerde bu yasa Meclis'ten geçecektir. Dolayısıyla bundan sonra Bakanlar Kurulu kararıyla da bu yapılabilecektir. Sorun yasal olarak da çözülmektedir."

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English