Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Mahir Ünal Konya'da konuştu: 50 milyon turist...

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insanın seyahat ettiğini ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz edildiğini belirterek, "Bu rakam, dünya gayri safi hasılasının yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Ülkemiz 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nde öngördüğümüz çerçevede, buradan 50 milyar dolar gibi bir pay almayı ve 50 milyon turist gibi de bir hacme ulaşmayı hedefliyor." dedi.

Bakan Mahir Ünal Konya’da konuştu: 50 milyon turist...
Ünal, Konya'da bir otelde düzenlenen 2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana'nın Konya'ya teşrif ettiği bugün düzenlenecek anma törenlerinin, yüzlerce yıl devam etmesini diledi.

Dünyanın önde gelen turizm liderlerini ve temsilcilerinin bugün konferansta bir araya geldiğini belirten Ünal, helal turizmin, aslında insanlara bir hassasiyeti hatırlattığına işaret etti.

Bu hassasiyetin, insanın seyahat etme ihtiyacı, yeni yerler görme, yeni duygular yaşama, yeni insanlar, kültürler ve inançlar tanıma fırsatı bulması olduğuna değinen Ünal, şöyle devam etti:

"Helal turizm deyince kısaca, insanın keşfetme arzusunun, insanın duyarlılıkları ve hassasiyetlerine uygun bir şekilde karşılanmasını konuşuyoruz aslında. Helal turizm bir yandan da bütün dünyaya 'turistlerin hassasiyetlerine saygı duyun' mesajı veriyor. Onların inançlarına, tercihlerine saygı duyulması gerektiği mesajını veriyor. Helal turizmin sadece ruh açısından bakıldığında, sadece belli bir inanca mensup insanların kendi aralarındaki bir organizasyon olarak görmek yerine, aslında turizmin ruhunu yaşatmak adına turistlerin hassasiyetlerini, inançlarını, tercihlerini dikkate alma mesajını da bize veriyor."

- "2015 yılında 1.2 milyar insan seyahat etti"

Bakan Ünal, dünya turizm verilerine ilişkin bilgiler vererek, "Dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insan seyahat etmiş ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz ediyoruz. Bu rakam, dünya gayri safi hasılasının yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Ülkemiz 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nde öngördüğümüz çerçevede, buradan 50 milyar dolar gibi bir pay almayı ve 50 milyon turist gibi de bir hacme ulaşmayı hedefliyor." diye konuştu.

Türkiye'ye Müslüman ülkelerden 2015 yılında 7.6 milyon turistin geldiğini aktaran Ünal, geçen yıla göre bu sayıda yaklaşık yüzde 30'luk bir artış olduğuna dikkati çekti.

Ünal, Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) verilerine bakıldığında, seyahatlerin bir taraftan bireyselleşirken, bir taraftan da hızla dijitalleştiğini vurguladı.

İnsanların artık internet ortamında çok rahat bir şekilde seyahat etmek istedikleri mekanları seçebildiğine işaret eden Ünal, "Seyahat süreleri kısalırken, seyahat sayıları da artıyor. Yine DTÖ'nün 2030 yılı öngörüsüne göre insanlar daha çok kültür, sanat, tarih ve inanç gibi alanlarda turizm öncelikli ürünlerini kullanmayı tercih edecek gözüküyor. Tabii hızlı bir şekilde destinasyonlar değişiyor ve destinasyonların hızı ve ulaşımı da tercihleri ve beklentileri bir şekilde belirliyor." dedi.

Konya'nın Kudüs'ten sonra İslam Turizm Başkenti seçildiğini, 2017 yılında bunu bütün şehirlerin anası Medine'ye devredeceğine değinen Ünal, dolayısıyla Konya'nın iki mübarek belde arasında olmasını da aslında tevafuk olarak görmek gerektiğini belirtti.

Ünal, Bakanlık olarak bu tür etkinliklere verecekleri destekleri artırarak devam edeceklerini kaydetti.



Konferansa, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani de katıldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    konya
    8 yıl önce

    kendi ülkemizde kendi vatanımızda gezemiyorum niye askari ücrete çok zam yaptıkları için turist gelecek döviz girecek ülke kalkınacak hikayeleriyle uyutulmaya devam ediyoruz bir bakmışsın adam dünyadan gitmiş

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English