Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeli: Akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başkalarının yazdığı senaryolara gönüllü figüranlık yapan, iç ve dış mihraklara maşalıkla görevlendirilen, Türk düşmanlarının beşiğinde sallanıp bizim mahallemizde söz sahibi olmaya çalışan kim olursa olsun, akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır." dedi.

Bahçeli: Akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır
Bahçeli, MHP'nin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği "Ülkücü Şehitleri Anma Günü"ne katıldı. "Ülkücü Şehitler Anıtı"nı ziyaret ederek, karanfil bırakan Bahçeli, mukaddes bir görevi, derin bir vefa duygusu, emsalsiz bir dava şuuruyla bir kez daha yerine getirmenin vicdan huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Fedakarca mücadeleleriyle tarihe mühür vurup gönüllere girmiş kahramanları hayırla yad ettiklerini ifade eden Bahçeli, "Ülkücü şehitlerimizi dua ve özlemle anıyor, geride bıraktıkları hatıraları hürmetle ve hayranlıkla sahipleniyoruz. Müslüman Türk milletinin şerefli mazisinde bir hilal uğruna nice güneşler batmıştır. Vatan ve millet yolunda nice fedakarlıklar, nice destansı mücadeleler yaşanmıştır. Her şeyden aziz bildiğimiz bu aziz topraklar şehit kanıyla sulanmıştır. Milli haysiyetimizin müdafaası şehit nefesiyle sağlanmıştır." diye konuştu.

- "Hazım zorluğu çeken fitneciler hep müsait ortam ve zaman aradılar"

"Ülkücü şehitlerin üstün bir görev ve mensubiyet bilinciyle batıl hesaplara direndiği"ni söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin varlık ve birlik yolunda devamı, Türk ve İslam'ın istikbal ve istiklal rotasında ilerleyebilmesi tarih boyunca bir çok engelle karşılaştı. Bunlar bildiğimiz, tanıdığımız, hatta yaşadığımız gerçeklerdendir. Tıpkı bugünkü gibi Türk milletinin önünü kesmek amacıyla asırlarca tuzak kurdular. Kardeşliğimizi dinamitlemek niyetiyle operasyon yaptılar, oyunlar tertiplediler. Milli bekamızı yıkmak için kuyruğa girdiler. Demem odur ki, birbirimize girmemiz, birbirimizden kopmamız planlandı. Bölünüp parçalanmamız kurgulandı. Yersiz, yurtsuz ve birbirine yabancı düşmüş yığın haline gelmemiz hedeflendi.

Bu itibarla mandacılar hep devredeydi. Hazım zorluğu çeken fitneciler hep müsait ortam ve zaman aradılar. Bozguncu emeller hep fırsat kolladılar. 'Ver kurtul' diyenler hep teyakkuzdaydı. İşbirlikçiler hep sırada, ihanet kervanı her zaman aktif ve faal haldeydi. Zannettiler ki, Türk vatanı sahipsiz, Türk milleti yapayalnızdır. Beklediler ki, vazgeçelim, boyun bükelim, teslim olalım. Dayattılar ki, duralım, dönelim, milli ülkülerimize yüz çevirelim. Çok şükür hevesleri kursaklarında, ümitleri de yarım kaldı."

- "Gerekirse de kendimizi seve seve feda edeceğiz"

Ülkücü şehitlerin hayal kurmaktan daha fazlasını yaptıklarını ifade eden Devlet Bahçeli, "Çünkü Türk milleti fedakar evlatları konusunda talihlidir. Çünkü Türklük inanmış, nefsini aşmış, dünyevi tutkulardan arınmış sevdalılarıyla her cendereden çıkmış, her kuşatmayı yarmış, her zahmeti alt etmiştir. Bundan sonra olacak da budur." dedi.

Şehitlerin, hiç kimsenin karalayamayacağı, hiç kimsenin çiğneyemeyeceği kutsal bir mirası kendilerine tevdi ettiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Biz bu mirasın ne kadar mübarek olduğunun bilincindeyiz. Biz bu mirasın ne kadar anlamlı, değerli, aziz ve önemli olduğunun farkındayız. Dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceğiz, çalışıp çırpınacağız, gerekirse uykuyu haram görüp, rahatı reddedeceğiz. Gerekirse de kendimizi seve seve feda edeceğiz, yine de ülkü sancağını düşürmeyeceğiz. Tezviratlara karnımız toktur. Yalan dolana sırtımız dönüktür. İtham ve iftiralar karşısında yılacağımızı hesaplayanlar ise hüsranla tanışacaklardır. Biz şehitlerimizin yolundayız. Biz sinesinden doğduğumuz Türk milletinin yanındayız.

Bize yakışmaz tavizkarlık, bize uymaz korkaklık, bizimle bağdaşmaz eyyamcılık ve entrikacılık. Biz şehit duasıyla şifa bulan, ecdat yadigarı değerlerle gelecek uman, Allah'tan başkasına kulluğu reddeden, gücünü tarihten alan, kimliğini milli kültür kaynağında bulan Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Milliyetçi Hareket Partisi, şehidin şühedanın simgesi, sedası hiç dinmeyecek ocağıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Yusuf yüzlülerin, yunus gönüllerinin, derviş ruhlularının, Mehmetlerden Fatih çıkaran muazzam neferlerin arkası kesilmeyecek milli ve tarihi gerçeğidir. Bu davanın temelinde kan vardır, kan."

Milliyetçi hareketin, şehitlerin ödedikleri bedellerle bugünlere geldiğini belirten Bahçeli, "Yurt odalarında, okul binalarında, cami avlularında, yokluk ve mahkumiyet yıllarında çekilen eza, cefa, ıstırap dolu anılar davamızı yoğurmuş, ülkülerimizi buluşturmuştur. İdam sehpalarında bile diz çökmeyen, darbecilerin mahkemelerine eyvallah demeyen, buz gibi taştan mahpus damlarını medreseye çeviren bir inanmışlığı hangi çılgın, hangi çıldırmış bozguna uğratabilecektir? Eğer bozgun olur, buna da tepkisiz durursak, bunu mahşerde şehitlerimize nasıl anlatır, bunu tarihe ve millete nasıl açıklarız? Demezler mi 'ne yapıyordunuz, neyle meşguldünüz?' Şehitlerimiz sormaz mı, 'biz kefensiz yatıyorken, sizler davayı kefenlemek isteyenlere niçin engel olmadınız?'" değerlendirmesini yaptı.

"Başkalarının yazdığı senaryolara gönüllü figüranlık yapan, iç ve dış mihraklara maşalıkla görevlendirilen, Türk düşmanlarının beşiğinde sallanıp bizim mahallemizde söz sahibi olmaya çalışan kim olursa olsun, akıbeti utanç, sonu ufalanmaktır." diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Oyun oynuyorlarmış, biz de bozarız. Karşımıza çıkıyorlarmış, biz de yeneriz. Hisarlarımızı yıkacak, kalemizi düşüreceklermiş, biz de bozkurt gibi üzerilerine üzerilerine gideriz. İster tek tek, ister alayı birden gelsin, ne gam, ne tasa hepsini birden şehitlerimizden aldığımız feyizle geçeriz. Milliyetçi Hareket Partisi budur. Aziz şehitlerimizin bizlere yüklediği milli ve tarihi sorumluluk bunu gerektirmektedir.

Başarının anahtarı öncelikle başarıya duyulan ihtiyaç ve iradedir. Biz bu inanç ve iradeyle on yılları geride bıraktık. Sırf büyümek için büyümeyi değil, Türk-İslam ülküsünün var olması, bayraklaşması, ülkücü nesillerin göğsünü gere gere geleceği kavraması ve Türk milletini hak ettiği mertebelere çıkarmayı amaçladık. Fırsatları görmek için uyanıklık, yakalamak için yetenek ve hazırlık, bunlardan istifade için kuvvet ve kararlılık isteniyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi’nde bunların hepsi vardır. Daima bir adım ileriye gitmeyi hedefledik. Türkiye'nin ayak bağlarından kurtulması için söz ve yemin verdik. İmkansızı imkanlı, imkansızı kolay, kolayı da hemen yapmak bizi bekleyen görevdir."

Devlet Bahçeli, toplanan hasat kadar ekilen tohumun da paha biçilmez olduğunun altını çizerek, "Varmak istediğimiz ülküler kadar, geçtiğimiz ve kat ettiğimiz mesafe ve maniler de mühimdir, gözden ve dikkatten kaçmamalıdır." dedi.

- "Helal süt içmiş doğru dava insanlarıyız"

Bahçeli, hiç kimsenin şüpheye düşmemesini isteyerek, "Biz doğru yerdeyiz, doğru fikirdeyiz. Doğru çizgideyiz, helal süt içmiş doğru dava insanlarıyız. Yanlışta ısrar edenlerle vakit kaybedemeyiz. Şehitlerimiz doğrudan ayrılmadılar, bize düşen de bunu takip etmektir. Şehitlerimiz, ülkücü bir ömrün sırrına ulaştılar, arkalarında tarih bıraktılar, katran gecelerde kutup yıldızı olup Türk milletinin bahtını ve alnını parlattılar. Bizim yapmamız gereken de bunu daha ileri taşımak ve mutlaka Türkiye'nin yönetimine gelerek taşıdığımız vicdan ve dava borcunu bir nebze de olsa ödemektir." diye konuştu.

- "Sahte kahramanların, kripto paralelcilerin maskesini indireceğiz"

Milliyetçi ülkücü hareketin tarihi sorumluluğun gereğini yapmaya hazır, buna tüm yüreğiyle kararlı olduğunu anlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ülkücüler, bir davanın şuurla benimsenmiş, bir ülkünün tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleridir. Bu mucize layık olduğu yerde olacaktır. Toprağı vatan yapan şehit kanı, aynısıyla bir fikri kutsal dava haline getirmiştir. Biz davamıza sımsıkı bağlı ve sadığız. Tekraren ifade ediyorum, bir kez daha vurguluyorum, oyunu bozacak, sahte kahramanların, kripto paralelcilerin maskesini indireceğiz. Ülkü kervanı Allah'ın izniyle Türk'ün var oluşuyla asırlar öncesinden yola koyulmuş ve ebediyete kadar da durmayacaktır."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Alparslan Türkeş, Gün Sazak ile tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmasının ardından Bahçeli, alandakilerle birlikte okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AK
    ALİ KESER
    8 yıl önce

    helal olsun başkanım.Bu millet inşallah çok geç olmadan kıymetini anlar

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • T
    TURAN
    8 yıl önce

    BİR UTANÇ VARSA ODA HDP DEN DAHA AZ OY ALMAN VE HALA KOLTUĞU BIRAKMAMANDIR SENDE GİDERDE BARAJ ALTINDA KALINACAK

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English