Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ATO'dan Bakan Gül'e "nöbetçi noter" teşekkürü

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: "Nöbetçi noter uygulamasının başlamasıyla vatandaşlarımız alım, satım, vekalet gibi işlemlerini hafta sonları da rahatlıkla gerçekleştirebilecek" "Adalet Bakanlığının iş dünyasının sesine kulak vermesinden büyük memnuniyet duyduk"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "nöbetçi noter" uygulamasının başlamasıyla vatandaşların alım, satım, vekalet gibi işlemlerini hafta sonları da rahatlıkla gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Baran, yazılı açıklamasında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "nöbetçi noterlik" uygulaması hazırlığına ilişkin sözlerini değerlendirdi.

ATO yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan bir heyetle 13 Ağustos 2018'de Bakan Gül'ü ziyaret ettiklerini anımsatan Baran, bu kapsamda noterlerin hafta sonu açık olması konusundaki taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Baran, noterlerin hafta sonu kapalı olmasının iş hayatında aksamalara yol açtığına dikkati çekerek, Adalet Bakanlığının iş dünyasının sesine kulak vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Uygulamanın bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz iş ve yatırım ortamını geliştirme ve iyileştirmeye yönelik yaklaşımla çalışıyor, çeşitli düzenlemeler yapıyor. Üyelerimiz adına ifade ettiğimiz nöbetçi noter talebinin Yargı Reformu Belgesi'ne konulması çok önemli. Hafta sonları için nöbetçi noter uygulamasının başlamasıyla tüccarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımız alım, satım, vekalet gibi işlemlerini hafta içi yetiştirme telaşına düşmeden, hafta sonları da rahatlıkla gerçekleştirecek. Üyelerimiz zaman kaybetmeden işlerini halledebilecek. Ticaretimiz artacak, piyasaya canlılık gelecek. Sesimizi duyan Sayın Gül'e, üyelerimiz adına teşekkür ediyorum."

- "Nöbetçi eczane gibi, nöbetçi noterlik olacak"

Bakan Gül, TRT Haber'de katıldığı bir programda, vatandaşlara sunulan adalet hizmetlerinde noterlerin önemli bir kapı durumunda olduğunu belirterek, yakın zamanda açıklayacakları Yargı Reform Belgesi'nde "nöbetçi noterlik" uygulamasının yer alacağını bildirmişti. Söz konusu uygulamanın, noterdeki işlemlerin hafta sonları da yapılabilmesine olanak sağlayacağını belirten Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak... Ne yapacaksa, bu anlamda hayatı kolaylaştıran iş ve işlemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve benzeri, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını, bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English