Son Dakika Haberler

Uluslararası çağdaş sanat fuarı ARTANKARA'yı, dört günde yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti ATİS Yönetim Kurulu Başkanı Aygül: "Bu yıl sanat fuarlarında pek görülmeyen ciddi izleyici kitlesi vardı. Hem ilgiliydiler hem de sayısal olarak oldukça yüksekti, 39 bin 650 kişi fuarımızı gezdi. Bu bir sanat fuarı için önemli bir rakamdır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Resimden heykele, fotoğraftan özgün baskı ve seramiğe, çağdaş sanatın en yeni ve değerli örneklerinin sergilendiği 3. ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ARTANKARA'yı, dört günde yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

ATİS Fuarcılık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Congresium'da 16 Mart'ta başlayan ve dün sona eren, farklı kategorilerde 20 ülkeden 2 bin eserin 10 bin metrekarelik alanda sergilendiği 3. ARTANKARA, her yaştan ve meslekten sanatseveri ağırladı.

ATİS Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, fuara ilişkin değerlendirmesinde, "Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen çağdaş sanat fuarımız, 108 katılımcı ile 9 ülkeden galeriler, 20 ülkeden 600 sanatçının sergilediği 2 bin eserle açıldı. İzleyenler, fuarımızı hem metrekare olarak hem de kalite olarak yükselttiğimizi gördüler. Bundan dolayı gururluyuz. 2017'de biraz daha seçici olmaya, eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

- Ankara, Mart'ı heyecanla bekleyecek

Aygül, gelecek yıllarda da mart ayının ve ARTANKARA'nın büyük bir heyecanla bekleneceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü bu yıl sanat fuarlarında pek görülmeyen ciddi bir izleyici kitlesi vardı. Hem ilgiliydiler hem de sayısal olarak oldukça yüksekti, 39 bin 650 kişi fuarımızı gezdi. Bu bir sanat fuarı için önemli bir rakamdır. ArtAnkara, her yıl üste koyarak gelişiyor. Türkiye'nin ve dünyanın gündeminin çok hareketli olması ve çok fazla resmin satılması, fuarın başarısı açısından önem arzediyor. Bu yılki katılımcıların çoğu fuardan ayrılırken, önümüzdeki yıl için yerlerini korumak, daha da büyütmek için talepte bulundular. Bu da bu ArtAnkara'nın başarısının önemli göstergelerinden birisidir."

- ARTANKARA'nın ilki 2015'te yapıldı

ATİS Fuarcılık tarafından Ankara odaklı sanat piyasası oluşturulması ve komşu ülkelerin ajandalarında kalıcı yer edinecek uluslararası bir çağdaş sanat fuarının başkente kazandırılması amacıyla organize edilen ArtAnkara ilk 2015 yılında düzenlendi.

İlk yıl 17 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, ikinci yıl hem katılımcı hem ziyaretçi sayısını arttırdı. 2016'da 31 bin 720 kişinin gezdiği ArtAnkara'nın ziyaretçi sayısı bu yıl 39 bin 650'ye yükseldi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English