Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu Yayıncılar Derneğinden 15 Temmuz açıklaması

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Yayıncılar Derneğinden 15 Temmuz açıklaması
Burhan, bu kanlı darbe sürecinin ekonomi alanında hala devam ettiğini belirterek şunları söyledi.

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın bu göreve gelmesi ile birlikte dolar üzerinden ülkemize operasyon çekiyorlar. Sayın Albayrak milli ekonomi, milli sanayi, milli üretim dediği için hedef alınmış durumdadır. Faiz lobisine karşı durduğu için hedef alınmıştır. Biz Anadolu Medyası olarak 15 Temmuz darbesine nasıl karşı durduysak ekonomik darbe girişimine de karşı duruyoruz 220 Anadolu medya kuruluşu olarak Sayın Albayrak'ın yanındayız .”

Sinan Burhan şunları aktardı:

"15 Temmuz darbe sürecini, o kanlı geceyi, yaşanan katliamları tekrar hatırlamak için buradayız. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi tarihin en karanlık girişimlerinden birisiydi. 2 sene evvel 15 Temmuz Akşamı bir grup hain darbeci halkın üzerine tanklarını sürdüler. Bu milletin vergisi ile alınan uçaklarla milletimizin üzerine bomba attılar, kurşun sıktılar.

Tarih boyunca mertçe mücadele etmeyi ilke edinen şanlı Milletimiz adeta sırtından bıçaklandı.
251 Şehit verdik. 2196 gazimiz vardı. Bu darbe girişimini mağduru sadece bu şehit ve gazilerimiz değil aynı zamanda 80 milyon vatan evladıdır. Bu darbe milli iradeye, demokrasiye, ülkenin birlik ve bütünlüğüne karşı yapılmıştır.

Kardeşi kardeşe kırdırma projesini devreye sokmaya çalışan hainler Milletten unutulmaz bir yumruk yedi

Bu darbe başarılı olsaydı on binlerce faili meçhul cinayet olacaktı. Bazı bakanlarımız, bazı gazetecilerimiz, bazı sivil toplum örgütü liderlerimiz öldürülecekti. Cumhurbaşkanımız hapse atılacak yada öldürülecekti. Bu hain girişimde bulunanlar ülkemizin parçalanmasına neden olacaklardı. PKK ve Deaş sınırdan girerek ülkemizi işgal edeceklerdi. Milletimiz feraset ve basireti ile bu kanlı girişimi durdurdu.

Darbenin ana hedefi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Darbeciler
Cumhurbaşkanımızın uçağını düşürmek istediler. Erdoğan ölürse darbe başarılı olur dediler. Ancak hainler bu emellerine ulaşamadılar. Milletimiz havaalanlarına giderek cumhurbaşkanımıza sahip çıktılar.

Erdoğan milli sanayi dedi. Milli üretim dedi. Kalkınan Türkiye dedi. O nedenle iç ve dış odaklar tarafından hedef haline getirildi.

Anne babaların vatana hizmet etsin diye yetiştirdiği genç beyinler 15 Temmuz darbe girişimiyle bu millete ihanet ettiler. Bu darbe başarılı olsaydı ekonomi en az elli yıl geriye gidecekti. Ülkemizin ekonomik kazanımları heba olacaktı. Yabancı sermaye ülkeden kaçacak ve ülkemiz üçüncü sınıf bir ülke haline gelecekti. Milletimiz,  çocuklarımız için yarınlarımız için darbeye dur dedi.

15 Temmuz darbe gecesi Anadolu Yayıncılar Derneği olarak dimdik milletimizin yanında durduk. Cumhurbaşkanımızın yanında durduk.  

Darbe gecesinde dernek başkanı olarak ben burada bulunan yerel televizyoncu arkadaşlarıma bir çağrıda bulundum. Hemen ortak yayına geçelim dedim. Darbeye karşı kent meydanlarına vatandaşlarımızı çağıralım dedim.  Yerel kanallar ortak yayınla darbeye karşı yayına geçtik. Bizlerde o geceden başlamak üzere 30 gün darbeye karşı yayın yaptık. Alanlardan, meydanlardan yayınlar yaptık.

Şimdi bizler bugünden başlamak üzere 1 hafta boyunca ekranlarımızda 15 Temmuzu unutma! Logosuyla yayın yapacağız. Halkımıza bu kanlı darbe girişimini unutturmayacağız. 60 yerel ve bölgesel kanalda 15 Temmuz logosu olacak.

Bu acı ve kanlı darbe girişimini unutturmamak için milletimizi bilgilendireceğiz. 1 hafta boyunca bizler darbe karşıtı yayınlar yapacağız. Darbenin arka planını inceleyeceğiz.  Halkımızı darbe konusunda bilgilendireceğiz. Darbenin hedefinin ne olduğunu izah edeceğiz.  Erol Olçak’ı, İlhan Varank’ı Ömer Halis Demir’i ve tüm şehitlerimizi rahmetle anacağız.

Anadolu medyası her zaman darbeye dur demiştir. Bizler hiçbir zaman ara rejim arayışlarına destek olmadık. Yerel medya 27 Mayısı bazı ulusal medya mensupları gibi alkışlamadı. 12 Eylülde yerel medya yer almadı. 28 Şubat sürecinde darbeye karşı durdu. 17-25 Aralık darbe sinede karşı durdu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a destek verdi.  Anadolu medyası olarak bundan sonrada darbelere karşı dimdik duracağız. Milli iradenin yanında yer alacağız. 24 haziran seçimleri sonrası  Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a ve Yeni Kabineye hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English