Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu Ajansının 2018 yıllıkları yayımlandı

Türkiye ve dünya gündeminin önemli olaylarının kronolojik sunulduğu Anadolu Ajansı 2018 yıllıkları Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlandı Yıllıklar, 2018 yılının siyaset, ekonomi, spor, yaşam ve kültür-sanat alanlarında Türkiye ve dünyada meydana gelen birçok önemli gelişmeyi içeriyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye ve dünya gündeminin önemli olaylarının kronolojik olarak sunulduğu Anadolu Ajansı (AA) 2018 yıllıkları Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayımlandı.

AA, zengin haber ve fotoğraf arşivinden yararlanarak her yıl yayımlandığı yıllıklarına siyaset, ekonomi, spor, yaşam ve kültür-sanat alanlarında Türkiye ve dünyada meydana gelen birçok önemli gelişmeyi içeren 2018 yıllığını ekledi.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan yıllıklarda, Zeytin Dalı Harekatı, FETÖ ile mücadele, erken seçim kararı ve 24 Haziran seçimleri, İstanbul Havalimanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelinin atılışı, yeni ekonomi yaklaşımı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, TANAP'ın açılması, TürkAkım Projesi gibi önemli siyasi gelişmeler bulunuyor.

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Zirvesi, Facebook veri sızıntısı, Küba'da sona eren Castro dönemi, Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın istifası, Pakistan başbakanlık seçimleri, İlham Aliyev'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçilmesi, Brexit, Filistin Direnişi, Kaliforniya yangını, Fransa'daki sarı yelekliler hareketi gibi başlıklar da yıllıklardaki diğer önemli gelişmeler arasında yer aldı.

- Sanat, siyaset ve bilim dünyasının kayıpları unutulmadı

AA yıllıklarında geçen yıl hayatını kaybeden sanat, siyaset ve bilim dünyasının önemli isimleri de unutulmadı.

Yıllıklarda, 2018'de hayata veda eden Münir Özkul, Ara Güler, Hasan Celal Güzel, Ülkü Tamer, Fuat Sezgin, Güngör Uras, Bahaettin Karakoç, Stephen Hawking, Bernard Lewis ve Kofi Annan gibi birçok isme yer verildi.

Spor dünyasında Avrupa Atletizm Şampiyonası, 2018 Dünya Kupası, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası, Ziraat Türkiye Kupası, Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi, Avrupa Güreş Şampiyonası ve Spor Toto Süper Lig'in öne çıkanları; kültür-sanat ve yaşam başlıklarında tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınması, Hz. Mevlana'yı Anma Töreni, Sarıkamış Harekatı yürüyüşü, 70. Emmy Ödülleri, Oscar Ödülleri, Nobel Barış Ödülleri ve Necip Fazıl Ödülleri'nin törenleri, etkileyici karelerle yıllıklarda yer aldı.

Geçen yıl "Muhabir", "Gökyüzünden Türkiye", "Yükselen Afrika" ve "Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi" gibi eserleri okuyucuyla buluşturan AA Yayınları kapsamında çıkan ve geleneksel olarak yayımlanan, yılın önemli olaylarının derlendiği 2018 yıllıkları, seçkin kitapçılarla internet üzerinden kitap satışı yapan sitelerde satışa sunuldu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English