Son Dakika Haberler

AİD Başkanı Prof. Dr. Şekerel: " 'Alerji Hedefte' projesiyle hem ailelere doğru bilgiyi ulaştırmak hem de kamuoyunun alerji konusunda doğru şekilde bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. "6 milyon 459 bin 0-4 yaş arası çocuğun 350 bininde besin alerjisi var. Erken bebeklik döneminden itibaren görülebilen alerji hem ailelerin hem de bebeklerin ve çocukların hayatını çok yakından ilgilendiriyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL(AA) - Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, "Alerji Hedefte" projesiyle hem ailelere doğru bilgiyi ulaştırmak hem de kamuoyunun alerji konusunda doğru şekilde bilinçlendirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Besin alerjisine dikkat çekmek amacıyla başlattıkları "Alerji Hedefte" projesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Şekerel, besin alerjisinin giderek artan bir sağlık sorunu anlattı.

Besin alerjisi vakalarında son 10 yılda 2 kat artış yaşandığını, özellikle çocukların sağlığını olumsuz etkileyen besin alerjisi hakkında farkındalık yaratmak için herkesi duyarlı olmaya davet eden Şekerel, "Alerji Hedefte" projesiyle hem ailelere doğru bilgiyi ulaştırmak hem de kamuoyunun alerji konusunda doğru şekilde bilinçlendirilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın görülen besin alerjisinin, 6 milyon 459 bin 0-4 yaş arası çocuğun 350 bininde olduğunu dile getiren Şekerel, şöyle konuştu:

"Erken bebeklik döneminden itibaren görülebilen alerji hem ailelerin hem de bebeklerin ve çocukların hayatını çok yakından ilgilendiriyor. Teknolojinin günümüzde geldiği noktada ebeveynlerin doğru bilgiye ulaşmaları ise her zaman kolay olmuyor. Her yerde bilgi parçası var. Sanal ortamlar ve sosyal medya toplumun bilinçlenmesine katkı sunuyorsa da her zaman doğru, güvenilir ve bilimsel yönlendirmeler yapamıyor."

- "En sık alerjiyiye neden olan besin inek sütü"

Hastaların yüzde 50'sinde inek sütüne karşı alerji olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Şekerel, besin alerjilerinin yüzde 50'sini en temel besin maddesi olan inek sütünün oluşturduğunu vurguladı.

Şekerel, "Bunu yumurta, kuru yemişler, buğday, balık, susam, mercimek gibi besin alerjileri izliyor. Toplum genelinde şekerleme, kakao, çikolata, çilek, domates ve katkı maddeleri en sık alerjik besinler olarak anılır. Oysa bunların alerjik reaksiyona neden olma olasılıkları epey düşüktür." diye konuştu.

AİD Başkanı Şekerel Prof. Dr. Bülent Şekerel, proje kapsamında, öncelikle büyük şehirlerde belediyeler aracılığıyla yapılacak ebeveyn bilinçlendirme toplantıları da düzenleyeceklerini beliterek, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ebeveynleri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen halk toplantılarında uzman doktorların bilgi vereceğini kaydetti.

Şekerel, sözlerini, "Halk toplantılarımızın ilkini 16 Aralık'ta Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte yapacağız. İlerleyen dönemlerde farklı illerde farklı belediyelerle devam edecek." diye tamamladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English