Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akıncı Üssü sanığından FETÖ itirafı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada savunma yapan eski Kursiyer Teğmen Sungur, emniyet ifadesinde FETÖ ile olan geçmişini anlattığını belirterek, bu beyanlarını kabul etti.

Akıncı Üssü sanığından FETÖ itirafı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıkların yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık eski Kursiyer Teğmen Ertuğrul Cihat Sungur, Filo Komutanı Hakan Karakuş'un terörle mücadele harekatı yapılacağını ve kendilerine de ufak tefek görevler verileceğini söylediğini belirtti.

Sungur, görevlendirme yapıldığını, işi olmayanlarla gazinoda beklerken Mete Kaygusuz'un görevi olmayanları dışarı çıkarıp iyi silah kullanan birkaç kişiyi aldığını, ardından herkesin tabancalarını alması söylendiği için lojmana gidip silahını da aldığını aktardı.

Döndüğünde "Yuva dört" diye isimlendirilen bir binanın güvenliğini alacaklarının bildirildiğini ifade eden Sungur, buraya terörle mücadele harekatı kapsamında gözaltına alınanların getirileceğinin söylenmesi üzerine Hakan Karakuş'un birkaç kursiyerle kendilerini belirtilen yere götürdüğünü kaydetti.

Sungur, bina çevresinde beklerken ilk önce pijamalı ve elleri arkadan kelepçeli birinin sonrasında da başka kişilerin getirildiğini dile getirerek, ne bu kişilerle ne de onları getiren teçhizatlı askerlerle konuştuğunu ileri sürdü.

Bu kişilerin terörle mücadele harekatı kapsamında getirildiğini düşündüğünü savunan Sungur, ancak durumdan şüphelendiğini de iddia etti.

Teçhizatlı askerlerin sayısının artması üzerine binada bulunan bir binbaşıya yorgun olduğunu söylediğini ve durumdan da şüphelendiğinden yatmak için izin istediğini belirten Sungur, saat 03.00 gibi binaya yatmak için girdiğini ifade etti.

Sungur, 07.00'ye kadar uyuduğunu, 141. Filo'ya dönmek için binadan çıkarken bir masanın üzerinde 12 kişilik bir liste gördüğünü ama detaylı olarak bakamadığını ifade etti.

Filodayken F16'ların atış yaptığını görünce lojmana geçtiğini söyleyen Sungur, sonrasında gözaltına alınıp tutuklandığını anlattı.

FETÖ itirafı
Sungur, daha önce emniyet ifadesinde FETÖ ile olan geçmişini anlattığını belirterek, bu beyanlarını kabul etti.

"Verdiğim ifadelerde mahrem yapılanmadaki pek çok kişiyi teşhis ederek örgütün çökertilmesinde yardımcı oldum." diyen Sungur, yaklaşık 12 yıl önce "cemaat" denilen ve dini bir yapı olduğunu düşündüğü bu yapıyla tanıştığını belirtti.

Sungur, "Bu yapının insanların üzerine kan kusacak bir yapıya dönüşeceğini tahmin edemedim." diye konuştu.

Sanık Sungur, tahliyesini talep etti.

Duruşmada, eski kursiyer teğmenler Sabahattin Tigu, Enes Coşkunçay ve Coşkun Bardakçı da savunma yaptı.

Suçlamaları kabul etmeyen Coşkunçay ve Bardakçı da tahliyelerini istedi.

Duruşma yarına ertelendi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English