Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akıncı Üssü davasında Konya'da görev yapan tanıklar dinlendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanıklı davaya tanık beyanlarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, 15 Temmuz'da Konya 3. Ana Jet Üssü 135. Filo'da görevli olan tanık F.A. dinlendi.

F.A, sabah normal mesainin sonunda filo komutanı Alparslan Şahin'in tüm personele hiç kimse kalmayacak şekilde orayı terk etmesini söylediğini ancak kendisine cezalı olarak kalacağının bildirildiğini ifade etti.

Şahin ile Mehmet Fatih Özkan'ın Abdulsamed Kara, Mustafa Şenyüz ve Fatih Özcan ile birkaç kez görüştüklerini anlatan F.A, "Ama benim izlenimim, Şahin ve Özkan onları koordine eden kişilerdi." dedi.

F.A, 15 Temmuz gündüz saatlerinde, birkaç kez izin almaya çalıştığını ancak önce Mehmet Fatih Özkan'ın ardından da yanına gittiği filo komutanı Şahin'in izin vermediğini kaydetti.

Filoda, uçuş yapacak personelin bilgilerini bilgisayara girmekle görevli olduğunu dile getiren F.A, o gün filonun iki helikopterinin kalkması için sisteme Özkan'ın giriş yaptığını, sonrasında da filo komutanı Şahin'in onayladığını kaydetti.

F.A, helikopterlerin önce Beyşehir bölgesine gittiğini sonra da takip sistemlerini kapattıklarını ifade ederek, sonraki süreçte Yalova'da olduklarını öğrendiklerini dile getirdi.

O gece orada kaldığını ve darbe girişimini televizyondan öğrendiğini anlatan F.A, "Ben, Şahin ve Özkan'ın ne yapacaklarını bildiğini düşünüyorum. Ancak darbe diye bir ifadeleri olmadı. Şahin, 22.00 gibi tüm telefonların toplatılmasını istedi ancak ben vermedim. Devlet yetkililerine ulaşmaya çalıştım." diye konuştu.

F.A, filo komutanı Şahin'in, kalkan iki helikopterle ilgili kuleyi de aldattığını, bu helikopterlerin Konya'ya dönüş yaptığını aktardığını belirtti.

- "Onlara düşünen adam lazım değil"

F.A, mahkeme heyetinin FETÖ ile bir bağı olup olmadığı yönündeki sorusuna karşılık, bu yapıyla ilkokul beşinci sınıfta tanıştığını ifade etti.

"Vatan millet sevgisiyle yaklaştılar. Bu yüzden görüştüm. 2011'de de bunlarla kavga etmeye başladım çünkü hak yiyorlardı." diyen F.A, harp okulu ikinci sınıfa kadar toplantılara tek başına gittiğini söyledi.

F.A, ikinci sınıftan sonra toplantılara, bu davanın da sanıklarından Uluç Hüseyin Hançer ile beraber gitmeye başladığını, okul bittikten sonra ise ayrıldıklarını dile getirdi.

Çiğli'de görev yaparken başkalarıyla toplantılara gittiğini anlatan F.A, Konya'da da yapının kendisiyle görüşmek istediğini ancak bu görüşmeleri istemediğini belirterek sonlandırdığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, örgütle neden ters düştüğünü sorması üzerine F.A, "Sizi 'itaat etmiyor' diye mimledilerse kavga başlar. Onlara düşünen adam lazım değil." dedi.

"Tatbikat kapsamında uçuş icra edileceğini söyledi"

Tanık M.İ, darbe girişiminin yaşandığı dönemde Konya'da 135. Hat Bakım Komutanı olarak görev yaptığını ifade ederek, 15 Temmuz'da öğleden önce plancı astsubayın filonun helikopter talep ettiğini bildirdiğini kaydetti. M.İ, şöyle konuştu:

"Ben de o dönem harekat subayı olan Mehmet Fatih Özkan'ı aradım ve böyle bir talep olup olmadığını sordum. O da filonun helikopter talep ettiğini bildirdi. Tatbikat kapsamında uçuş icra edileceğini söyledi. Biz de helikopteri hazırladık ve yanlış hatırlamıyorsam 17.00 sularında kalktı. Benim helikopterleri takip edecek teknik bir imkanım yok. O yüzden kalktıktan sonra nerede olduğunu bilmiyorum."

Tanık O.Ö. de Konya 135. Filo'da görevli olmasına karşın Diyarbakır'da arama kurtarma görevi kapsamında "bekler" nöbetinde olduğunu anlattı.

"Alparslan Şahin 23.00’te aradı. 'Sağdan soldan emirler geliyor. Sakın kalkmayın. Kendinizi emniyete alın.' dedi." diye konuşan O.Ö, o saatten sonra başka da bir durumun yaşanmadığını söyledi.

15 Temmuz'da Konya 3. Ana Jet Üssü'nde cephanelik nizamiye nöbetçi astsubayı olduğunu belirten tanık İ.Ç, 17.00'de nöbeti aldığını 22.00-22.30 civarına kadar herhangi bir şey olmadığını ifade etti.

İ.Ç, 22.30 civarı MAK Filo Komutanlığı'ndan üç personelin gelip cephaneliğin kapatılmasını, dışarıya kimsenin çıkarılmamasını, kimsenin de içeri alınmamasını söylediklerini bildirdi.

Bu kişilerin, emrin MAK Filo'nun emri olduğunu dile getirdiklerini belirten İ.Ç, gündüz mühimmat almaya gelen olup olmadığını bilmediğini ancak kayıtlarda giriş çıkış yapıldığını gördüğünü kaydetti.

Tanık savunmalarının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English