Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) "Evet, tek adam olacak ama patron 80 milyon millet olacak, patron siz olacaksınız" "Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olur mu? Beğenmezseniz görevden alacaksınız, yenisini getirecekisiniz, sistem tıkır tıkır işleyecek" "Türkiye çapında cazibe merkezleri için hazırlanan toplam proje 3 bin 341'dir. 23 ilimizde 83 milyar. Bu yatırımlarla birlikte hem Iğdırımız'da hem Türkiye'de, kalkınma hızı daha da artacak, ekonomimiz daha da büyüyecek, kardeşliğimiz

Anadolu Ajansı haberine göre;
IĞDIR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili "Evet, tek adam olacak ama patron 80 milyon millet olacak, patron siz olacaksınız. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olur mu? Beğenmezseniz görevden alacaksınız, yenisini getirecekisiniz, sistem tıkır tıkır işleyecek." dedi.

Yıldırım, partisinin Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu sistemde tek adam olacak." dediğini aktardı.

Başbakan Yıldırım, "İyi de Kılıçdaroğlu, sizde zaten, yedi seçim kaybettin, tek adam devam ediyor. Şimdi bize kalkmış tek adam dersi mi veriyorsun? Senin hatırın için iki tane cumhurbaşkanı mı seçelim, her mahalleye iki tane muhtar mı seçelim, her belediyeye iki başkan mı seçelim?" diye sordu.

"Ayıplamayın. Bunlar bugünlerde HDP ile çok haşır neşir olduğu için eş başkanlığa kafayı takmış vaziyetteler, hayırlı olsun." ifadesini kullanan Yıldırım, "Evet, tek adam olacak ama patron 80 milyon millet olacak, patron siz olacaksınız. Sizin evet dediğinizde iş başına gelecek, 5 sene çalışacak, beğendiniz, bir daha seçeceksiniz ama üçüncü sefer yok. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olur mu? Beğenmezseniz görevden alacaksınız, yenisini getireceksiniz, sistem tıkır tıkır işleyecek. Bürokrasi iki ileri bir geri yapmayacak. Sürekli ileri, sürekli kalkınma, büyüme ve sürekli refah. Iğdır'a daha çok hizmet, yatırım gelecek. Türkiye, güçlü yönetimle istikrarı yakalayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, 14 senedir hizmet ürettiklerini, büyük yatırımlar yaptıklarını, ülkeye büyük eserler kazandırdıklarını belirterek, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete açtıklarını, Marmaray ile trenleri denizin altından geçirdiklerini kaydetti. Yıldırım, "Biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih, nasıl karadan gemileri denize indirdiyse onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi de trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. Size, bu millete bu yakışır." diye konuştu.

Ilgaz Tüneli'ni, Tuz Gölü'nün altında doğalgaz depolarını, Bursa Selçukgazi Tünellerini hizmete aldıklarını anımsatan Yıldırım, bunların yanında yeni büyük projeleri de başlattıklarını söyledi.

Filyos Limanı'nın temelini attıklarını, Diyarbakır Sur'u yeniden ayağa kaldıracaklarını, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projelerini başlattıklarını, Trabzon'u, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt'a bağlayan Türkiye'nin en uzun tünellerinin temelini attıklarını hatırlatan Yıldırım, Çanakkale'de, dünyanın orta açıklığı en büyük 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de temelini attıklarını söyledi.

Yıldırım, "İşte bunlar birkaç ay içerisinde yapılan işler. Biz konuşmuyoruz. Eserlerimiz konuşuyor. Iğdır'da havalimanınız var mıydı? Şimdi var. Her gün İstanbul'dan Ankara'dan seferler geliyor mu? Bu kadar engele ve saldırıya rağmen Türkiye için çok büyük projeleri yapmaya devam ediyoruz." dedi.

-"İstemezükçülerin feleği şaşsın"

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdiyse Türkiye için, geleceğimiz için, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, emeklilerimiz için cumhuriyetin en güzel projesini, en güzel eserini, cumhurbaşkanlığını hükümet sistemini getiriyoruz. Önünüze getiriyoruz. Yolları biz açtık, Türkiye'nin gelecek kapısını da siz açacaksınız. 16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini evet oylarınızla başlatmaya hazır mısınız?

Iğdır işi bitirdi. 2007 cumhurbaşkanlığı halk oylamasında yüzde 68 rekor oy vererek siz bu işe karar verdiniz. Şimdiki onun devamı. İnşallah aynı şekilde yüksek bir oyla 16 Nisan'da bir rekora Iğdır hazır mı? Biz unutmuyoruz. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında AK Parti'nin oylarını en fazla artıran, rekor kıran, birinci olan ilimiz Iğdır. Iğdır'a rekor yakışır, Iğdır'a en güzeli yakışır.

Bu evetlerinizi öyle yüksek sesle söyleyin ki FETÖ'nün terörist başı Pensilvanya'dan duysun. Bunların uykuları kaçıyor. Bu evetleriniz öyle yüksek olsun ki Kandil duysun, PKK duysun. Bu evetlerinizi Fırat Kalkanı ile El Bab'tan defettiğimiz alçak DEAŞ örgütü duysun. Evetleri öyle yüksek sesle söyleyin ki istemezükçülerin feleği şaşsın."


- "Kardeşliğimiz daha da muhkem hale gelecek"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'de çok güzel işler yaptıklarını, ülkeyi bir baştan bir başa yollarla donattıklarını, büyük projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Böldükleri yollarla hayatları birleştirdiklerini, milleti kardeş yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.

Yıldırım, yurt genelindeki yatırımlar kapsamında Iğdır'ın da yerini aldığını, kentin cazibe merkezi iller arasına dahil edildiğini vurguladı. Iğdır'da yatırım yapacak girişimcilere çok büyük desteklerde bulunulacağının altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Iğdır'a gelen yatırım talepleri tam bin 18. Yeni işe alınacakların sayısı, yani toplam istihdam miktarı bin 200 kişi. 200 milyonun üzerinde yatırım yapılacak. Türkiye çapında cazibe merkezleri için hazırlanan toplam proje 3 bin 341'dir. 23 ilimizde 83 milyar. Bu yatırımlarla birlikte hem Iğdırımız'da hem Türkiye'de, kalkınma hızı daha da artacak, ekonomimiz daha da büyüyecek, kardeşliğimiz daha da muhkem hale gelecek."

Başbakan Yıldırım, geçen 14 yıl içerisinde Iğdır'a eğitimden ulaşıma birçok alanda yatırım hizmeti verdiklerini söyledi.

Yapacak daha çok işlerinin bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "Siz yeter ki sırtınızı Ağrı Dağı'na verin, yeter ki Aras Nehri'nin bereketinden yararlanın. Dönemimizde Iğdır'a bölünmüş yolda rekor getirdik. 172 kilometre bölünmüş yol yaptık. Iğdır'da bölünmüş yol diye bir şey yoktu. Iğdır Havalimanı her gün büyüyor, sefer sayısı artıyor. İnşallah her şey daha güzel olacak. Iğdırımız geleceğin refahından, ekonomisinden çok daha fazla yararlanacak." dedi.

Yıldırım, yeni anayasa ile Türkiye'nin kalkınacağını, Iğdır'ın da bu kalkınmadan, büyümeden daha çok pay alacağını ifade etti.

İlk duraklarının 16 Nisan olduğunu ve gece gündüz herkesin referandum için çalışması gerektiğini anlatan Yıldırım, "Bu bir seçim değil, burada partiler yok. Burada Türkiye'nin geleceği var. Mesele millet meselesi. Bunu ülkücü kardeşlerimiz, milliyetçi kardeşlerimiz, CHP'ye, HDP'ye bütün partilere gönül vermiş kardeşlerimiz, bunun bir seçim olmadığını, bunun Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin beka meselesi olduğunu hatırınızdan çıkarmayın." diye konuştu.

- "Iğdırlı ne diyeceğini biliyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın Iğdır ve bölgesine hassasiyet gösterdiğini, hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi. Iğdır'a havalimanı ve bölünmüş yolların yapıldığını hatırlatan Arslan, 16 Nisan'da Türkiye'nin istiklaline ve istikbaline sahip çıkılmasını istedi.

Eski iktidarların laf olsun diye temel atıp, sonrasında unuttuğunu anlatan Arslan, AK Parti döneminde atılan temellerin bir an önce Iğdırlıların hizmetine sunulduğunu anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da Iğdır'ın ne diyeceğini, nasıl diyeceğini meydanda çok güzel gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Iğdır kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla kararını çoktan vermiş ve bu kararını en güzel, güçlü bir biçimde meydanlara yansıtmış, hepinizi tebrik ediyorum. 18 maddelik anayasa değişikliği bazılarını, Kandil'dekileri, Rotterdam'dakileri, FETÖ'cüleri, PKK'cıları bu kadar rahatsız ediyorsa, demek ki burada bir iş var. Iğdırlı da bunu çok iyi biliyor. Iğdırlı kime bakıp ne diyeceğini çok iyi biliyor."

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini dile getirerek, 16 Nisan'da "evet" oylarının patlayacağını vurguladı.

-Valiliği ziyaret etti

Vatandaşlara seslendikten sonra sonra Iğdır Valiliğini ziyaret eden Yıldırım, Vali Ahmet Turgay Alpman'dan bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Genel Bakan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bölge milletvekilleri de eşlik etti.

(Bitti)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English