Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) "Kılıçdaroğlu çıkmış bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. 'Yalan diyorsun' deyince de 'Televizyonlara çıkıp, tartışalım' diyor. Neyi tartışacağız kardeşim, neyi? Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın, neyi getirdiğini bile bilmiyorsun. Onu bir tarafa bırakıp 'tartışalım' diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor, millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini b

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu çıkmış bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. 'Yalan diyorsun' deyince de 'Televizyonlara çıkıp, tartışalım' diyor. Neyi tartışacağız kardeşim, neyi? Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın, neyi getirdiğini bile bilmiyorsun. Onu bir tarafa bırakıp 'tartışalım' diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor, millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Gökmeydan'da düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Meclisin gücü ve etkisinin daha da arttığına dikkati çeken Yıldırım, artık sadece milletvekillerinin kanun yapacağını söyledi.

CHP'nin "Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek" dediğini anımsatan Yıldırım, bunun tamamen yalan olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanının Meclisi seçime götürebileceğini ancak bunu yaparken cumhurbaşkanının kendisinin de seçime gideceğini belirten Yıldırım, Meclisin seçim kararı alması halinde de yine cumhurbaşkanının seçime gideceğini anlattı.

Sistemin uzlaşma getirdiğini dile getiren Yıldırım, "Kılıçdaroğlu çıkmış bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. 'Yalan diyorsun' deyince de 'Televizyonlara çıkıp, tartışalım' diyor. Neyi tartışacağız kardeşim, neyi? Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın, neyi getirdiğini bile bilmiyorsun. Onu bir tarafa bırakıp 'tartışalım' diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor, millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

HDP'nin de "Biz artık Türkiye partisi olduk, bölgenin sorunlarını çözeceğiz, Kürtlerin dertlerine derman olacağız" dediğini hatırlatan Yıldırım, HDP'nin 7 Haziran'dan sonra Kandil'e teslim olduğunu, sırtını terör örgütlerine ve Avrupa'ya dayadığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, anayasayı ve yasaları yok sayan HDP'nin şehirleri çukurlar kazarak, yıkarak, harabeye çevirdiğini belirtti.

"Bir belediyenin işi çukur kazmak mı? Teröristlere lojistik destek sağlamak mı? Onlara kaynak aktarmak mı?" sorularını yönelten Yıldırım, söz konusu belediyelerin milletten topladığı paraları dağa, teröre aktardığı kaydetti.

Bunların şimdi bunun hesabını verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Bitlis'te bazı ilçelerimizde bunları gördük ve gereğini yaptık. Belediyelerimiz şu anda vatandaşa iş üretiyor, hizmet üretiyor. Teröristlerin yaktığı, yıktığı harap ettiği altyapıyı düzeltiyor, daha iyisini yapmak için gayret ediyor. Biz Türkiye'yi de Kürt kardeşlerimizi de Türk kardeşlerimizi de bu beladan inşallah kurtaracağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her karış toprağına ve her köşesine, huzur, barış ve kardeşlik geleceğini kaydeden Yıldırım, "Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapan PKK da FETÖ de artık bizim başımızın belası olmayacak." dedi.

- 14 yılda Bitlis'e 7 milyarlık yatırım

Başbakan Yıldırım, 14 yılda Bitlis'e 7 milyar lira destek ve yatırım yaptıklarını belirterek, okullar, spor tesisleri ve sosyal alanların hizmete girdiğini söyledi. Bitlis'in yollarını da yaptıklarına işaret eden Yıldırım, 19 kilometre olan bölünmüş yolun üzerine 296 kilometre daha bölünmüş yol yaptıklarını aktardı. Yolları bölüp, hayatları ve gönülleri birleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, "Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." diye konuştu.

İnşa ettikleri barajlarla arazileri suyla buluşturduklarına işaret eden Yıldırım, içme suyu problemini çözdüklerini, çiftçilere de 514 milyon lira destek ödediklerini vurguladı.

Tatvan'a gençlik merkezi yapılacağını bildiren Yıldırım, üniversiteye kadar gelen doğalgazın temmuzda Taş Mahallesi'ne kadar olan hattın tamamlanacağını söyledi.

Cazibe merkezleri programında Bitlis'i de unutmadıklarını ifade eden Yıldırım, bugüne kadar yapılan müracaatlar içerisinde Bitlis'e 1,5 milyar liralık yatırım yapma sözü verildiğini, 5 bin 200 kişiye de istihdam oluşturulacağını aktardı.

Yıldırım, 16 Nisan'da Bitlis'ten yüzde 90 oranında "Evet" oyu beklediklerini vurgulayarak, "Canınız sağ olsun. Ne verirseniz başım gözüm üstüne. Biz 'oy verdi, vermedi' diye iş yapmıyoruz. Biz bu milletin sevdalısıyız. Milletimiz Şirin, millete ulaşmak için dağları deleriz." diye konuştu.


- Bitlis'e havalimanı

Bitlis'in havaalanı problemini ve talebini bildiğine değinen Yıldırım, "Size söz veriyorum. Bugün değil ama gelecekte mutlaka sizin de bir havalimanınız olacak. Bunun için araştırma, etüt çalışmalarını başlattık ama bizim bir adetimiz var; iş olgunlaşmadan 'tamam' demeyiz. Bu çalışmalar yapılacak, sonuçları göreceğiz. Sonra geleceğiz bu meydanda bunu da ilan edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda, vatandaşlara, "16 Nisan'da yüzde 90 'evet' diyecek miyiz? Vesayeti tarihe gömecek miyiz?" diye sordu.

Mitingin yapıldığı Gökmeydan'a "Bu şehrin kararı dün olduğu gibi bugün de evet" pankartı asıldı.

Başbakan Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, konuşmasının bir kısmını Türkçe, bir kısmını Kürtçe yaptı.

Yıldırım'a Bitlis programında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti genel başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Vedat Demiröz ile bazı milletvekilleri ve yetkililer eşlik etti.

Konuşmasının ardından Yıldırım, beraberindekilerle mitinge katılan vatandaşları selamladı ve karanfil dağıttı.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English